23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Henry: ο σκαντζόχοιρος της Oculus που κέρδισε… προκαταβολικά βραβείο Emmy!

    Μπορεί η τελετή να απέχει λίγες μέρες ακόμη από την έναρξη, όμως η Oculus έχει κερδίσει ήδη το πρώτο βραβείο για την καλύτερη VR ταινία (Outstanding Original Interactive Program), με το 1414, μια ταινία κινουμένων σχεδίων.

    henry

    Η μικρού μήκους ταινία, σε την αφήγηση του Elijah Wood (Lord Of The Rings), αναφέρεται σε έναν σκαντζόχοιρο που του αρέσει να αγκαλιάζει μπαλόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ταινία έλαβε διθυραμβικές κριτικές, καθώς σκηνοθετήθηκε από τον Ramiro Lopez Dau, που συνεργάστηκε στις ταινίες  Brave, Monsters University, και Cars 2.

    “Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τον Henry, κάναμε ένα βήμα μπροστά, στον άγνωστο κόσμο των συναισθηματικών VR ταινιών” δήλωσε ο Ramiro Lopez Dau. “Καθώς δεν γνωρίζαμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι με τις πιθανότητες. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ένα από τα πρώτα μας δημιουργήματα αυτού του είδους θα λάμβανε μια τέτοια διάκριση, και αυτή η αναγνώριση δεν αποτελεί μόνο επιβεβαίωση της δημιουργικότητας και των τεχνικών κατορθωμάτων της ομάδας, αλλά και μια νομιμοποίηση της κοινότητας των VR ταινιών ως σύνολο.”

    Η Oculus έχει ήδη αποφασίσει για την επόμενη ταινία, το “Dear Angelica”, που αναφέρεται στην ιστορία ενός έφηβου κοριτσιού, η οποία ψάχνει ιστορίες του παρελθόντος σχετικά με την μητέρα της και την ίδια όταν ήταν παιδί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles