21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η μεταμόρφωση μίας τρομακτικής φυλακής σε ένα… πολυτελές ξενοδοχείο

    Μετά από 150 συναπτά έτη, κατά τα οποία χρησίμευσαν ως κάποιες από τις πιο τρομακτικές φυλακές της Ολλανδίας, οι εγκαταστάσεις του Het Arresthius, στο Roermond έχουν μετατραπεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, από το οποίο κανείς δε θέλει να… “δραπετεύσει”.


    Άνοιξαν τις πύλες τους το 1862 ως φυλακές, από το 2007 και μετά όμως η χρήση τους είναι διαφορετική και πολύ πιο… ευχάριστη. Όλοι έρχονται εδώ με τη θέλησή τους, καθώς έχουν μεταμορφωθεί σε ένα ξενοδοχείο πραγματική χλιδή, όπου οι επισκέπτες πληρώνουν υψηλά ποσά για να μείνουν σε ένα από τα “κελιά” του.

    Η λέξη “κελί” η αλήθεια είναι πως δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή των καταλυμάτων του Het Arresthius, το οποίο έχει αλλάξει πραγματικά πολύ από την εποχή που ήταν φυλακή. Οι 105 χώροι των κρατουμένων έχουν μετατραπεί σε 40 ευρύχωρα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 24 standard, 12 deluxe και τεσσάρων σουιτών, με μοντέρνα επίπλωση και κομψό εσωτερικό σχεδιασμό. Όλα διαθέτουν κλιματισμό, flat screen TVs, δωρεάν Wi-Fi, μηχανές για καφέ ή τσάι, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει σάουνα, γυμναστήριο, ένα αίθριο με… ελαιόδεντρα καθώς και έναν οργανικό κήπο με βότανα. Επιπλέον, υπάρχουν και bars για να πάρετε το ποτό σας, καθώς και ένα εστιατόριο. Το Damiantz restaurant προσφέρει ακόμη και δείπνο με θέμα τις φυλακές, με σχετική ενδυμασία, χωρίς βέβαια το μενού να έχει σχέση με ό,τι έτρωγαν κάποτε οι κρατούμενοι.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το Het Arresthuis prison hotel, ένα ξενοδοχείο που δε θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τελικά την παλιά του χρήση.

    Πηγή: Oddity Central

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles