19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    High-tech πιτσαρία στο Παρίσι λειτουργεί αποκλειστικά με… Ρομπότ! (video)

    Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική πραγματοποιούν στις μέρες μας τεράστια άλματα, για αυτό και δεν θα πρέπει μάλλον να μας προξενούν μεγάλη εντύπωση, εικόνες όπως για παράδειγμα ένα ρομπότ που φτιάχνει… πίτσα! Πρόσφατα, στο Παρίσι άνοιξε της πύλες της, η Pazzi Pizzeria, μια πιτσαρία που λειτουργεί αποκλειστικά με… ρομπότ!

    Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο κάτωθι video, ένας ρομποτικός βραχίονας αναλαμβάνει το «μαγειρικό» έργο, διαμορφώνοντας τη ζύμη, να προσθέσει τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια να την τοποθετήσει στο φούρνο και να την αφαιρέσει από αυτόν! Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εν λόγω πιτσαρίας, η όλη διαδικασία της προετοιμασίας της πίτσας διαρκεί μόλις στα 45 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι μέσω της συγκεκριμένης αυτοματοποιημένης διαδικασίας μια πίτσα είναι έτοιμη για ψήσιμο μέσα σε χρόνο… dt!

    Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ειδικά κατασκευασμένος φούρνος μπορεί να «ψήσει» μέχρι και 6 πίτσες μαζί, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε μόλις μία ώρα θα έχει ετοιμάσει περίπου 80 πίτσες! Μόλις η πίτσα ετοιμαστεί, το ρομπότ την αφαιρεί από το φούρνο και την τοποθετεί μέσα στο κουτί της! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιόκτητες χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσουν να σχεδιάσουν το εν λόγω pizza robot. Και μπορεί να είναι high-tech η συγκεκριμένη πιτσαρία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι τιμές είναι στο… ταβάνι, καθώς οι πίτσες που πωλούνται εκεί πωλούνται από 7 έως 14 ευρώ. Τι λέτε θα δοκιμάζατε μια πίτσα από τα «χεράκια» ενός… ρομπότ;  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles