12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Historical Figures: Νέα εφαρμογή επιτρέπει συνομιλίες με το Χίτλερ και το Χριστό

    Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή ότι θα θέλαμε, αν είχαμε τη δυνατότητα, να συνομιλήσουμε με γνωστά πρόσωπα της ιστορίας και να θέσουμε μερικά ερωτήματα. Πλέον, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς ένα καινούριο app φέρνει την εμπειρία αυτή στο κινητό με τη βοήθεια ενός ΑΙ chatbot.

    Πρόκειται για την εφαρμογή Historical Figures, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα με robots, που προσομοιάζουν την οπτική περίπου 20.000 μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, οι Beatles ή ο Ιησούς.

    Η εφαρμογή σχεδιάστηκε από έναν 25χρονο μηχανικό της Amazon, ακολουθώντας τη μεγάλη τάση της εποχής, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη AI software όπως το ChatGPT, ένα ανεπτυγμένο chatbot prototype που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο της τεχνολογίας το τελευταίο δίμηνο.

    Το Historical Figures, το οποίο επίσης χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPT-3, κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου και πέτυχε περίπου 9.000 signups, σύμφωνα με το δημιουργό της Sidhant Chadda. Αυτό είναι ένα μικρό νούμερο για εφαρμογή, όμως το app έχει τραβήξει τα βλέμματα του κοινού στο Twitter, αφού τα tweets που αναφέρονται στο Historical Figures ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια.

    Στόχος για το δημιουργό της είναι να προχωρήσει σε βελτιώσεις και το app να αποτελέσει μελλοντικά ένα χρήσιμο εργαλείο για μαθητές, που δυσανασχετούν με τις παθητικές μεθόδους διδασκαλίας. Η εν λόγω τεχνολογία, μέχρι στιγμής, έχει αρκετές αδυναμίες, τις οποίες το κοινό αρχίζει να επισημαίνει. Η εφαρμογή Historical Figures είναι διαθέσιμη στο Apple App Store.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Microsoft ισχυροποιεί τους δεσμούς με την OpenAI του ChatGPT, υπογράφοντας τεράστιο deal!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles