18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ημιτελικός: Ολλανδία-Αργεντινή 0-0 (2-4 στα πέναλτι)

    Η Αργεντινή θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ καθώς επικράτησε με 4-2 της Ολλανδίας στην διαδικασία των πέναλτι, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

    Netherlands v Argentina: Semi Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

    Αυτή είναι η 5η φορά που φτάνει σε τελικό και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, ενώ για 3η φορά θα το διεκδικήσει κόντρα στους Γερμανούς, με το 1986 και το 1990 (πήρε το πρώτο, έχασε το δεύτερο).

    Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, Ρον Φλάαρ, όμως ήταν και μοιραίο, καθώς έχασε το πρώτο πέναλτι, για την ακρίβεια το έπιασε ο Σέρχιο Ρομέρο, αλλά η εκτέλεση ήταν κακή.

    Ο Ρομέρο, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μονακό, έγινε ήρωας, καθώς απέκρουσε και το πέναλτι του Σνάιντερ. Από την άλλη ο Σίλεσεν δεν έπιασε κανένα, εξακολουθεί να μην έχει πιάσει κανένα στην καριέρα του, ενώ ο Φαν Χάαλ επέλεξε να κάνει τρεις αλλαγές και να μην κρατήσει μία για να βάλει στην θέση του τον Κρουλ, όπως με Κόστα Ρίκα.

    Η Ολλανδία για δεύτερη φορά στην ιστορία της αποκλείστηκε σε ημιτελικό και σε αυτή στα πέναλτι, μετά το 1998 από την Βραζιλία, ενώ εξακολουθεί να έχει 3 τελικούς, όλους χαμένους.

    Η ταυτότητα του αγώνα

    Γήπεδο: “Αρένα Κορίνθιανς”

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ: (5-3-2): Σίλεσεν, Κάιτ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (46′ Γιάνμαατ), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (62′ Κλάζι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96′ Χούντελααρ).

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (81′ Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101′ Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82′ Αγκουέρο).

    Γκολ: –

    Κάρτες: 45′ Μάρτινς Ίντι, 49′ Ντεμιτσέλις, 105′ Χούντελααρ

    Πηγή: Sport24

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles