18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Honor @IFA 2022: To όραμα για ένα “συνδεδεμένο” μέλλον με νέα στρατηγική και φιλοσοφία!

    Μπορεί μοιραία τα φώτα να έπεσαν πάνω στο Honor 70 (το οποίο συγκαταλέγεται στις αξιόλογες mobile συσκευές που εμφανίστηκαν στην IFA 2022), ωστόσο στο πλαίσιο του keynote της Honor είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά για τα σχέδια, τα όνειρα, αλλά και τις προσδοκίες της Honor. Η κινεζική εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας στρατηγικής της, η οποία αποκαλείται Dual Flagship και αφορά ουσιαστικά στο όραμα της να λανσάρει παντού το concept των foldables, αγκαλιάζοντας παράλληλα το συνδεδεμένο μέλλον, ενώνοντας το σύνολο των συσκευών της υπό την ομπρέλα ενός εξελιγμένου οικοσυστήματος, το οποίο θα βασίζεται στο πολλά υποσχόμενο MagicOS 7.0. 

    Πέραν του Honor 70 (για το οποίο μπορείτε να μάθετε τα full specs του εδώ), η αμέσως επόμενη είδηση που βγήκε από την κεντρική ομιλία της κινεζικής εταιρείας, αφορούσε στο Honor Pad 8, ένα tablet στις 12” με τιμή εκκίνησης στα 330 € (4GB/128GB), ενώ  μοντέλο 6/128 GB πωλείται στα 350 €. Παράλληλα, δυνατές προσθήκες έχουμε και στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών, με την εμφάνιση του νέου μοντέλου Honor MagicBook 14 με επεξεργαστή Intel Core i5-12500H 12ης γενιάς και μπορεί να διαμορφωθεί με GPU Nvidia GeForce RTX 2050. Αυτός είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής Honor που προσφέρει τη δυνατότητα του OS Turbo, το οποίο βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση κατά πάνω από 20%. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία των 75 Wh είναι αρκετή για 17 ώρες σε αναμονή, ενώ υπάρχει γρήγορη φόρτιση, επομένως 15 λεπτά φόρτισης ισοδυναμούν με 3,5 ώρες λειτουργίας.

    Οι προ-παραγγελίες για το νέο MagicBook 14 που λειτουργεί με Intel ξεκινούν από τώρα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές Η βασική έκδοση i5 είναι 1.099 €, ενώ εάν θέλετε την παραλλαγή με GPU RTX2050 θα ξοδέψετε 1.299 €. Οι παραδόσεις και οι ανοιχτές εκπτώσεις ξεκινούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Η Honor διαθέτει επίσης ένα νέο MagicBook 14 με επεξεργαστή Ryzen 6000 , αλλά αυτός δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εισαχθεί επισήμως από την Honor το Spatial Audio, μια τεχνολογία για headset για βελτιωμένες εμπειρίες AR και VR επόμενης γενιάς που χρησιμοποιεί επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια για να παρακολουθεί το κεφάλι σας και να δημιουργεί ένα καθηλωτικό 3D ήχο. Το Spatial Audio είναι σε θέση να τοποθετεί εικονικές πηγές ήχου τόσο κοντά στα 15 cm  και μέχρι τα 10 μέτρα. Εκτός από το AR και το VR, αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταινίες, μουσική και παιχνίδια.

    Παρεμπιπτόντως, η Honor συνεργάστηκε με την Arloopa για να προκαλέσει δύο διάσημους καλλιτέχνες – τον ​​Yunuene και τον Timo Helgert – να δημιουργήσουν μια εμπειρία AR επιτόπου στο Speicherstadt του Αμβούργου (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) με επίκεντρο το εμβληματικό κτήριο Wasserschloss.

    Η στρατηγική Dual Flagship στο μικροσκόπιο 

    Εφόσον έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλάνο της Honor, τότε να είστε σίγουροι πως τα επόμενα foldables της εταιρείας και all-round flagship smartphones θα έρθουν στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο για μια διττή προσέγγιση στην αγορά του premium high-end.

    Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει με το πρώτο πτυσσόμενο της Honor, το Magic V, καθώς είναι ήδη καταχωρημένο στα ευρωπαϊκά site της εταιρείας. Δεν υπάρχει ακόμη τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας, επομένως θα το παρακολουθούμε. Όσον αφορά την συνέχεια, θα δούμε τη σειρά Magic4 και τα sequel της. Το Honor 70 και το Pad 8 κυκλοφορούν με το Magic UI 6.1 (βασισμένο στο Android 12). Η επόμενη μεγάλη έκδοση λογισμικού θα ονομάζεται MagicOS 7.0 και θα καλύπτει όχι μόνο smartphone, αλλά και PC και IoT.

    Οι περισσότερες λεπτομέρειες παραμένουν κρυφές, αλλά η εταιρεία αποκάλυψε ένα χαρακτηριστικό – το νέο λειτουργικό σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν έναν φορητό υπολογιστή, ένα smartphone και ένα tablet Honor με το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Επίσης, θα υπάρχει απρόσκοπτη κοινή χρήση αρχείων μεταξύ των συσκευών. Το MagicOS 7.0 θα παρουσιαστεί πλήρως το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

    Το Honor Magic4 Pro θα είναι μεταξύ των πρώτων από τα διεθνή μοντέλα που θα λάβουν υποστήριξη Phone Link και Honor 70 θα το λάβει σύντομα ως ενημέρωση OTA.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles