16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Hover Camera drone είναι σαν μία smartphone camera που… πετάει!

    Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έχουν ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη νέων high-tech drones που σίγουρα ξεχωρίζουν τόσο με τον υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμό τους, όσο με τα high-tech features τους. To Hover Camera drone συγκαταλέγεται στα drones που διαφέρουν σημαντικά από τα συνηθισμένα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργίες, καθώς το συγκεκριμένο drone θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία smartphone camera που… πετάει!

    Hover Camera 4

    Το μέγεθος του δεν ξεπερνάει αυτό ενός βιβλίου και οι τέσσερις ρότορες του περιβάλλονται από ένα πλέγμα από ανθρακόνημα (κάτι που συμβάλλει στο χαμηλό βάρος του), ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο gadget μπορεί να διπλώσει (και να ξεδιπλώσει) τα πτερύγια του. Παράλληλα, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην ψύξη του εσωτερικού κυκλώματος. Το Hover Camera drone χρησιμοποιεί optical και sonar sensors, οι οποίοι του δίνουν τη δυνατότητα να σταθεροποιεί τη θέση του απέναντι στο αντικείμενο μίας φωτογράφησης, ενώ επιπλέον στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Qualcomm Snapdragon 801 chipset, που βοηθάει στην αντίληψη των σωματότυπων και των προσώπων. Μάλιστα, δεν απαιτείται ο χειρισμός του με βάση κάποιο controller, καθώς η εξελιγμένη A.I του δίνει τη δυνατότητα να πετάει αυτόνομα στο χώρο χωρίς πρόβλημα.

    HOver Camera 3

    Το Hover Camera μπορεί να ανέβει σε ύψος 50 μέτρων και ο χειρισμός του πραγματοποιείται εύκολα μέσω του συνοδευτικού app, το οποίο μάλιστα θα διαθέτει επιλογές που θα επιτρέπουν τη λήψη panorama και φωτογραφιών στις 360 μοίρες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα για άμεσο sharing. Η κάμερα του διαθέτει ανάλυση στα 13MP και μπορεί να πραγματοποιήσει video recording στα . Ως είθισται το μειονέκτημα του είναι η μικρή διάρκεια της μπαταρίας του, καθώς μία πτήση του Hover Camera drone δεν κρατάει για παραπάνω από 7 λεπτά.

    Hover Camera 2

    Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία του, Zero Zero Robotics, το Hover Camera drone πρόκειται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά κοντά στα Χριστούγεννα και θα κοστίζει περίπου 600$. Αν μη τι άλλο μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για τους λάτρεις των drone-based φωτογραφήσεων.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles