19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πώς ακριβώς μετράει η Apple και η Google τον αριθμό των downloads των εφαρμογών

    Κατά την διάρκεια του keynote του Google I/O, ανακοινώθηκε από την Google ο εντυπωσιακός αριθμός downloads εφαρμογών από το Google Play: 48 δισεκατομμύρια downloads από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του Android. Περίπου την ίδια στιγμή, το counter της Apple, έδειξε 50 δισεκατομμύρια downloads εφαρμογών από το iTunes. Σίγουρα εντυπωσιαζόμαστε όλοι με αυτούς τους αριθμούς. Πώς, όμως, οι δύο εταιρείες μετράνε τα downloads;

    app stores

    Μετράνε παραδείγματος χάριν την εφαρμογή που κατεβάζει ο κάθε χρήστης στο smartphone του και το tablet του, ως δύο downloads; Ή ένα; Στο μέτρημα, συμπεριλαμβάνουν και τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που βρίσκονται στις συσκευές; Τα ερωτήματα αυτά προσπάθησε να λύσει ο Matthew Panzarino στο The Next Web και μας ενημερώνει: η Apple και η Google μετρούν μοναδικά downloads. Δηλαδή:

    Και οι δύο εταιρείες μετράνε τα downloads, ανά λογαριασμό χρήστη. Πράγμα που σημαίνει πως δεν τις ενδιαφέρει στο μέτρημα, σε πόσες συσκευές έχετε εγκαταστήσει μία εφαρμογή, αλλά το γεγονός ότι την έχετε εγκαταστήσει τουλάχιστον σε μία. Επίσης καμία από τις δύο εταιρείες δεν προσμετρά στα downloads τα updates που κάνουν οι developers στις εφαρμογές τους. Μιλάμε για μοναδικά downloads λοιπόν.

    Και οι προεγκατεστημένες εφαρμογές; Ούτε αυτές υπολογίζονται στο μέτρημα. Πολλά Android έρχονται από το «κουτί τους» με προεγκατεστημένες εφαρμογές που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει και από το Google Play. Η Google δεν τις υπολογίζει στον αριθμό των downloads γιατί αυτές, δεν είναι επιλογή του χρήστη, αλλά του κατασκευαστή του smartphone. Στην περίπτωση της Apple οι stock εφαρμογές που είναι φορτωμένες αρχής εξ αρχής στη συσκευή, δεν είναι διαθέσιμες για download από το iTunes, οπότε, επίσης δεν υπολογίζονται.

    Έτσι, λοιπόν, προκύπτουν τα … δισεκατομμύρια των downloads από τα καταστήματα εφαρμογών της Google και της Apple. Όσον αφορά τη Microsoft; Ε, μεταξύ μας, όσο δεν διαθέτει εφαρμογές το Gmail, το G+, ακόμα και το Facebook που δεν το φτιάχνει το ίδιο το Facebook αλλά η Microsoft… έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να αναρωτηθούμε τον αριθμό των downloads.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles