14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πόσο ζυγίζει το σφυρί του Thor;

    Θυμάστε το Mjolnir, το σφυρί του Thor που ήταν φτιαγμένο  από την καρδιά ενός αστεριού; Ε λοιπόν, ο αστροφυσικός Neil dGrasse Tyson μας αποκάλυψε μέσω Twitter, το βάρος του σφυριού αυτού. Ποιο είναι αυτό; Το σφυρί ζυγίζει όσο και 300 δισεκατομμύρια ελέφαντες!

    Σύμφωνα με τον «μύθο» της Marvel, o Odin διέταξε τους νάνους να κατασκευάσουν το Mjolnir. Έτσι οι Eitri, Brok και Buri χρησιμοποίησαν την καρδιά ενός αστεριού και κατά τη διάρκεια της «κατασκευής» έγινε μία τόσο μεγάλη έκρηξη που παρ’ ολίγον να καταπιεί και τη Γη. Σύμφωνα με τον ίδιο μύθο, ίσως έτσι εξηγείται και η εξαφάνιση των δεινοσαύρων αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Για τον “πραγματικό” μύθο που αφορά το σφυρί του Σκανδιναβού θεού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

    Ο αστροφυσικός που κάθισε και υπολόγισε το βάρος, υπολογίζοντας την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, μοιράστηκε μαζί μας και το «σφυρί» του Thor που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει τους υπολογισμούς του και το βλέπετε παραπάνω, στη φωτογραφία. Πόσο, μα πόσο cool είναι η επιστήμη;

    Πηγές: Gizmodo, Twitter, Wikipedia, Marvel

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles