18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς οι φωτογράφοι περνούσαν από “Photoshop” τις φωτογραφίες τους, το 1946

    Μπορεί το Photoshop να κυκλοφόρησε στην αγορά το 1989 και να άλλαξε εντελώς τον τρόπο που παρουσιάζονται οι φωτογραφίες, αλλά και λειτουργεί το μάρκετινγκ, πριν από το Photoshop όμως, οι φωτογράφοι, τόσο για λόγους αναγκαιότητας, όσο και για λόγους αισθητικής, «πείραζαν» τις φωτογραφίες τους. Πώς όμως; Αντί για click και μερικά προγράμματα, χρειαζόταν ένα μεγάλο κουτί με εργαλεία, πολύ κοφτερό μάτι και πολύ σταθερό χέρι.

    header

    Το 1946 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο το οποίο ανακάλυψαν οι άνθρωποι του CreativePro και αποφάσισαν να σκανάρουν μερικές από τις εικονογραφήσεις. Ο τίτλος του είναι «Shortcuts to Photo Retouching for Commercial Use», συγγραφέας του ο Raymond Wardell και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας αναλυτικότατος οδηγός για όλα όσα έπρεπε να κάνει και να υπολογίσει ο φωτογράφος της εποχής για να κάνει επιτυχημένο ρετούς στις φωτογραφίες του. Ας πάρουμε μία πολύ μικρή ιδέα.

    O εξοπλισμός:

    retouch1

    retouch2

    retouch3

    Το “crop”, το κόψιμο των φωτογραφιών δηλαδή, γινόταν κάπως έτσι. Ξεκινούσε ο “καλλιτέχνης” από το να μαρκάρει κυριολεκτικά το κόμμάτι της φωτογραφίες που ήθελε να κόψει.

    croppingcrop2 crop3

    Το βιβλίο, όμως, περιέχει και πολύ χρήσιμες συμβουλές:

    tip1 tip2 tip3

    Χαίρεστε που ζείτε στην εποχή του software και των λύσεων; Διαβάστε περισσότερα γι αυτό το εκπληκτικό βιβλίο, εδώ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles