16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: Backup δεδομένων στο Android OS

    Τα δεδομένα μας είναι ό,τι σημαντικότερο βρίσκεται στη μνήμη του smartphone μας και φυσικά είναι ανεκτίμητα, καθώς περιλαμβάνουν μηνύματα, φωτογραφίες, videos, σημειώσεις και πολλά ακόμη… Το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να χαθούν… γι’ αυτό, backup!

    1. Επιλέξτε τη σωστή backup εφαρμογή
    MyBackup Pro και Titanium Backup αποτελούν τα 2 καλύτερα και πιο αξιόπιστα προγράμματα της αγοράς. Και τα δύο κοστίζουν λιγάκι παραπάνω, όμως πιστέψτε μας αξίζουν τα λεφτά τους, αφού με μια κίνηση, μπορούν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια στην microSD κάρτα σας, κάθε… byte του λειτουργικού!

    2. Με Gmail είστε ασφαλείς!
    Μην ανησυχείτε καταρχάς για Επαφές, Ημερολόγιο και Email, ειδικά αν έχετε σαν βασικό λογαριασμό αυτόν του Gmail. Η Google κρατά ασφαλή όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας στους servers της, έτσι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από κάθε συσκευή, ή ακόμα και σε περίπτωση format.

    3. Με τις εφαρμογές μας όμως, τί γίνεται;
    Και πάλι η Google δίνει τη λύση, αφού διατηρεί λεπτομερές ιστορικό όλων των εφαρμογών που αγοράσατε ή εγκαταστήσατε δωρεάν στο κινητό μέσω Play Store! Μεταφερθείτε μέσω H/Y στο http://play.google.com, κάντε login και… διαβάστε το βήμα 4.


    4. Google Play Store: Reinstalling apps
    Αφού κάνατε login στο Play Store, μια βόλτα στο μενού των Ρυθμίσεων χρήστη πάνω δεξιά στην οθόνη του Η/Υ σας, είναι αρκετό για να έχετε μια συνολική εικόνα όλων των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει κατά το παρελθόν στο κινητό. Επιλέγετε πάλι τις πιο σημαντικές και… σε δευτερόλεπτα, θα βρίσκονται στο μενού της Android συσκευής σας.


    5. Ρυθμίσεις συστήματος;
    Το Android OS έχει ήδη προβλέψει για αυτές τις Ρυθμίσεις και μπορείτε να κρατήσετε αρχεία ασφάλειας όλων των προσωπικών σας ρυθμίσεων, στο μενού Ρυθμίσεις Ασφάλειας του κινητού σας. Ο συγχρονισμός γίνεται αυτόματα με τον Gmail λογαριασμό σας φυσικά, για να είστε πάντα ασφαλείς.


    6. Με τα SMS/MMS τί γίνεται;
    Εκτός από τα προαναφερθέντα προγράμματα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε το SMS Backup+, αν ψάχνετε κάτι πιο συγκεκριμένο. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω Play Store και αναλαμβάνει την αποθήκευση ως threads, όλων των SMS/MMS της συσκευής, στον Gmail λογαριασμό σας. Έτσι μπορείτε να τα επαναφέρετε στη συσκευή μετά από κάθε format, με ένα κλικ γρήγορα και απλά.


    7. Multimedia files;
    Πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στο να κάνετε backup στα αρχεία ήχου και εικόνας, αφού στα Android smartphones, αρχεία μουσικής και φωτογραφίες αποθηκεύονται αυτόματα στην κάρτα μνήμης (αρκεί να διαθέτουν σχετική υποδοχή). Αν παρόλα αυτά ψάχνετε μια καλή εφαρμογή για backup, τότε το iSyncr μπορεί να συγχρονίσει μέσω Wi-Fi τις φωτογραφίες σας από το κινητό στον Η/Υ σας!


    8. Και… για videos τί κάνουμε;
    Αν τα videos παίζουν σημαντικό ρόλο για εσάς, τότε οι εφαρμογές όπως το Syncdroid, σίγουρα θα σας… «λύσουν» τα χέρια. Παρόλα αυτά καλό είναι να αποθηκεύετε videos στην εξωτερική μνήμη της συσκευής σας (αν διαθέτει φυσικά), για να είστε πάντα σίγουροι, πως θα «επιβιώσουν» ακόμα και μετά από κάποιο αναπόφευκτο format.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles