14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Επεξεργαστείτε κείμενο μέσα σε εικόνα με αυτή τη Google Chrome επέκταση!

    Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε σε πολλές περιπτώσεις να αντιγράψουμε το κείμενο μιας εικόνας και να μη χρειάζεται να το πληκτρολογήσουμε εμείς; Κι όμως, γίνεται! Υπάρχει μία Google Chrome επέκταση με ονομασία Project Naptha, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν highlight, ή αλλιώς να μαρκάρουν, κείμενο μέσα σε εικόνες και στη συνέχεια να προβούν σε διάφορες άλλες λειτουργίες.

    project naptha example

    Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε ένα μέρος από ένα email το οποίο έχει σταλεί από τον Sergey Brin και έστω ότι μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του. Εγκαταστήστε την επέκταση Project Naptha πατώντας την επιλογή «Add to Chrome» με χρήση του Google Chrome και ακολουθώντας τα βήματα της εγκατάστασης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα με το email για να ανοίξει σε πλήρες μέγεθος σε νέα καρτέλα και δοκιμάστε να μαρκάρετε το κείμενο μέσα στην εικόνα.

    Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε με το κείμενο οπουδήποτε θέλετε. Επίσης, πατώντας δεξί κλικ σε μαρκαρισμένο κείμενο μέσα σε μια εικόνα μπορείτε να δείτε διάφορες επιλογές, όπως τη γλώσσα (Language), με την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε δύο ειδών Αγγλικά για το καλύτερο αποτέλεσμα ή τη γλώσσα Internet Meme για τα memes που κυκλοφορούν, και τη μετάφραση (Translate), με την οποία μπορείτε εκτός από απευθείας μετάφραση σε άλλες γλώσσες, να σβήσετε κείμενο από μία εικόνα (Erase text) ή να το ξανά τυπώσετε (Reprint).

    Σίγουρα, η επέκταση δε λειτουργεί τέλεια σε όλες τις εικόνες, καθώς σε άλλες το κείμενο είναι πλήρως εμφανές, ενώ σε άλλες όχι και τόσο. Επίσης, δεν υπάρχει υποστήριξη για την ελληνική γλώσσα, όμως τα καταφέρνει εξαιρετικά στα Αγγλικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles