17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    How to: Ξεγελώντας το… GPS του Android κινητού σας, ώστε να βρεθείτε «κάπου αλλού στον κόσμο»

    Δε θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να θέλει να “ξεγελάσει” το smartphone του, ώστε αυτό να πιστέψει ότι βρίσκεται κάπου αλλού. Από το να θέλετε να κάνετε μία πλάκα στους φίλους σας, να εξερευνήσετε τοποθεσίες σε apps όπως το Google Now ή το Foursquare με μεγαλύτερη ευκολία από ποτέ, να δείτε ιστοσελίδες και εφαρμογές που δεν έχετε τη δυνατότητα από τη χώρα σας, έως να… βρεθείτε σε ένα “νοητό” ταξίδι επειδή είναι δύσκολο να το πραγματοποιήσετε στην πραγματικότητα, οι λόγοι μπορούν να είναι άπειροι. Και ιδού ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε από το Android σας, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του λειτουργικού, καθώς και μία third-party εφαρμογή Fake GPS. Για να δούμε πώς ακριβώς μπορείτε να το πετύχετε.

    Βήμα 1

    Rythmiseis01

    Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να είστε ένας… developer. Μην τρομάζετε, αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και χωρίς καμία απολύτως γνώση. Απλά μεταβαίνετε στα “Settings” του Android και στην τελευταία επιλογή “About Phone”. Κάνετε κλικ και πηγαίνετε στην τελευταία πάλι επιλογή “Build Number”. Αν κάνετε tap 7 συνεχόμενες φορές σ’ αυτήν, όπως θα διαπιστώσετε, είστε πλέον ένας… developer.

    Βήμα 2

    Rythmiseis02Rythmiseis03

    Είστε πλέον ένας developer λοιπόν, έτσι στο Settings menu του Android σας, εμφανίζεται πλέον η extra επιλογή “Developer Options”. Πηγαίνετε σε αυτή και ενεργοποιήσετε το “Allow mock locations” κάνοντας tick στο check box.

    Βήμα 3

    RythmiseisBRythmiseisA

    Τώρα, θα χρειαστείτε μία ανεξάρτητη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να ξεγελάσετε το GPS του κινητού σας, ώστε να πιστέψει ότι βρίσκεστε αλλού. Υπάρχουν πολλές και εμείς χρησιμοποιήσαμε το Fake GPS Location Spoofer Free. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το GPS στη συσκευή σας και ότι στα Settings και την επιλογή “Location” έχετε ενεργοποιήσει το Mode “Device Only”.

    Βήμα 4

    Fake GPS Location Spoofer Free01Fake GPS Location Spoofer Free02

    Από την εφαρμογή επιλέξτε το σημείο στον κόσμο που θέλετε να βρεθείτε (με αναζήτηση και double tap σ’ αυτό) και πατήστε το κάτω δεξιά πλήκτρο “play” για να κλειδώσει η τοποθεσία σας.

    Google-Now-NEWYORK-02Google-Now-NEWYORK-01Swarm-NEWYORK

    Όπως βλέπετε, είμαστε ήδη στη… βροχερή και κρύα Νέα Υόρκη, το ίδιο και οι εφαρμογές του smartphone μας. Καλές περιπλανήσεις και σε εσάς!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles