21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Viola Davis είναι από μόνη της λόγος για να ξεκινήσεις το How to Get Away with Murder

    Από τις πλέον πολυσυζητημένες πρεμιέρες για φέτος στην Αμερική, το δικαστικό θρίλερ “How to Get Away with Murder” έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο του επεισόδιο. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, χάρη σε μία σειρά από λόγους, ένας από τους σημαντικότερους είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς, Viola Davis, τεράστια ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων, τόσο στα Όσκαρ όσο και στις Χρυσές Σφαίρες (Doubt, The Help).

    Viola-Davis-How-to-Get-Away-with-Murder

    Υποδύεται την Annalise Keating, μία καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο της Philadelphia, που έχει ταυτόχρονα το δικό της δικηγορικό γραφείο και επιλέγει κάποιους από τους φοιτητές της για να τη βοηθήσουν στις υποθέσεις της. Αν σας φαίνεται μία απλή και ίσως βαρετή σειρά και πιστεύετε ότι η υπόθεση της θα αναλωθεί απλά σε δικαστικά δράματα γελιέστε βέβαια, καθώς, πέρα από τις αυτοτελείς υποθέσεις που απασχολούν κάθε επεισόδιο, ένα πραγματικό θρίλερ με πολλά μυστικά, που, όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει σε όλη τη σεζόν, ξετυλίγεται ανάμεσα στα επεισόδια. Τα “flash forwards” που παρακολουθούμε εμπλέκουν τους φοιτητές της σε μία ιδιαίτερη υπόθεση δολοφονίας και σε κάθε ένα από αυτά μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Με παραγωγό την πολυσυζητημένη στις ΗΠΑ, Shonda Rhimes, που βρίσκεται πίσω από το “Grey’s Anatomy” αλλά και το “Scandal”, το “How to Get Away with Murder” μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία με το τελευταίο, παρ’ όλα αυτά μπορεί να κατακτήσει και διαφορετικό κοινό – κι αυτό είναι ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον.

    Η Viola Davis είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, σε έναν πολύ δυνατό ρόλο που έχει δηλώσει ότι περίμενε σε όλη της την καριέρα: μία δυναμική γυναίκα, με ιδιαίτερη ευφυΐα που δε διστάζει να κάνει τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς για να πετύχει τους σκοπούς της, αλλά και να αθωώσει τους πελάτες της ακόμη κι αν είναι ένοχοι (εξού και ο τίτλος της σειράς ). Όπως θα διαπιστώσει κάποιος, ωστόσο, βλέποντας το χαρακτήρα της να ξετυλίγεται, έχει κι αυτή τις αδυναμίες της, έστω και αν βρίσκονται κρυμμένες κάτω από την εικόνα που βγάζει προς τα έξω ως μία μεγαλοδικηγόρος. Το φινάλε του 4ου επεισοδίου, που προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη στις ΗΠΑ, τις αποκαλύπτει με έναν ιδιαίτερο και… “συμβολικό” τρόπο που συζητήθηκε πολύ…

    Έχουν συζητηθεί όμως ιδιαίτερα. από κοινό και κριτικούς. και πολλές ακόμη σκηνές που προβλήθηκαν έως τώρα στη σειρά. Το ομοφυλοφιλικό σεξ ανάμεσα σε ένα μαθητή της Annalise, τον Connor (Jack Falahee), και έναν geek IT (και όχι μόνο βέβαια) έχει αφήσει το στίγμα του, όπως και οι υπόλοιποι διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες των μαθητών της, ο ευαίσθητος Wes (Alfred Enoch), η φιλόδοξη Michaela (Aja Naomi King) και η ιδεαλίστρια Laurel (Karla Souza), αλλά και της μυστηριώδους γειτόνισσας του Wes, Rebecca (Katie Findlay) που παίζει το δικό της ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία. Από τις πιο δυνατές στιγμές σε κάθε επεισόδιο φυσικά και οι “flash forward” σκηνές από τη δολοφονία, που όλοι αντιλαμβανόμαστε σιγά-σιγά ποιανού είναι και προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θα συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ της όσο προχωρά η σειρά.

    Το “How to Get Away with Murder” είναι, σε κάθε περίπτωση, μία από τις πιο υποσχόμενες νέες σειρές της σεζόν, η οποία να σημειώσουμε ότι θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα στο FOX Life από τις 4/12.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles