22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    How to: Μεγεθύνοντας κάτι στην οθόνη του Android σας

    Ο ευκολότερος τρόπος να μεγεθύνετε οτιδήποτε στην οθόνη της Android συσκευής σας έρχεται από την ίδια την Google και τις Ρυθμίσεις του λειτουργικού.

    Να διευκρινίσουμε από την αρχή, βέβαια, πως δεν αναφερόμαστε απλά σε μεγέθυνση μίας φωτό ή μίας σελίδας σε έναν browser, κάτι που γίνεται με το γνωστό pinch-to-zoom gesture, αλλά σε μεγέθυνση οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη της συσκευής σας, από ένα video στο Youtube, ένα παιχνίδι, κάτι στις widget screens κ.ο.κ.

    Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, λοιπόν (και σε περίπτωση που δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας έως σήμερα), δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα “Settings” (Ρυθμίσεις) του Android σας και να κάνετε scroll σε μία από τις τελευταίες επιλογές, το “Accessibility” (Προσβασιμότητα).

    magnification-gestures

    Εκεί θα βρείτε το “Magnification Gestures” (Κινήσεις Μεγέθυνσης), το οποίο είναι απενεργοποιημένο ως προεπιλογή και θα χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε.

    magnification-gestures-on

    Κάντε το και, άμεσα, θα μπορείτε να μεγεθύνετε ό,τι επιθυμείτε με “triple tap” (τριπλό χτύπημα) πάνω στην οθόνη σας.

    Αφού μεγεθύνετε κάτι, μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε pinch-to-zoom σε αυτό, αλλά και να πλοηγηθείτε κανονικά σε κάθε εφαρμογή και τις επιλογές της. Με triple-tap και πάλι, επιστρέφετε στην κανονική οθόνη. Επιπλέον, αν κάνετε triple-tap και, στη συνέχεια, διατηρήσετε το δάκτυλό σας στην οθόνη, το ζουμάρισμα είναι προσωρινό και κατόπιν μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική θέαση αμέσως μόλις σηκώσετε το δάκτυλό σας.

    how-to-magnify-android-screen

    Σημειώνουμε ότι η παραπάνω δυνατότητα δουλεύει οπουδήποτε στην οθόνη της Android συσκευής σας, με δύο εξαιρέσεις, το πληκτρολόγιο και το navigation bar. Επίσης, φαίνεται πως λειτουργεί μόνο σε συσκευές που τρέχουν από την έκδοση Android 4.4.2 και έπειτα.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles