22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: Πώς να επιλέξετε smartphone!

    Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο και προφανές στους περισσότερους, αλλά η επιλογή smartphone μπορεί να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια ώστε να είστε σίγουροι πως αγοράσατε ακριβώς αυτό που θέλατε και καλύπτει τις ανάγκες σας! Πώς θα το κάνετε αυτό; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

    Android ή iOS;

    Το ερώτημα του «ενός εκατομμυρίου». Αν σκέφτεστε το iOS, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να «αφοσιωθείτε» στις πλατφόρμες της Apple, ενώ ορισμένα 3rd party apps του Android μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στο iOS. Από την άλλη, θα απολαύσετε ασφάλεια, ταχύτητα και υψηλή ποιότητα software και hardware!

    Διαθέσιμο budget

    Πριν συνεχίσετε, πρέπει να ορίσετε το budget σας. Δεν πειράζει αν το ξεπεράσετε ελαφρώς, βέβαια, αλλά ο ορισμός ανώτατου και κατώτατου κόστους θα σας βοηθήσει να καταλήξετε σε λίγες και συγκεκριμένες επιλογές, χωρίς να «πονέσετε» την τσέπη σας.

    Μέγεθος οθόνης/διαστάσεις

    Bigger is not always better! Οι μεγάλες οθόνες είναι ωραίες αλλά αν είστε χρήστης… multitasking και κάνετε one-handed χρήση (ή έχετε μικρά χέρια), ένα πολύ μεγάλο smartphone θα σας δυσκολέψει “onthe-go”. Ανάλυση FullHD+ είναι υπερ-αρκετή και μην σας παρασύρουν οι «σειρήνες» των υψηλών refresh rates!

    Αποθηκευτικός χώρος

    Δυστυχώς, πολλά Android μοντέλα πλέον δεν δέχονται microSD, ειδικά στην high-end κατηγορία. Αν αποθηκεύετε πολλά videos, φωτογραφίες, games, επιλέξτε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και υποδοχή για microSD, οπωσδήποτε!

    Μπαταρία και φόρτιση

    Η αυτονομία είναι εξαιρετικά σημαντική στην καθημερινότητά μας. Δεν θέλετε να ψάχνετε πρίζα διαρκώς, ούτε να κουβαλάτε powerbanks συνέχεια. Αν βρίσκεστε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού/γραφείου, θέλετε μπαταρία 4.500+ mAh και φόρτιση 22,5W και άνω!

    Κάμερα

    Τα smartphones έγιναν το κύριο μέσο αποθήκευσης πληροφοριών και… αναμνήσεων με τη μορφή φωτογραφιών και videos, αλλά και τροφοδοσίας των «αχόρταγων» social media! Αν, λοιπόν, σας είναι σημαντικό, τα MegaPixels δεν λένε την αλήθεια. Ψάξτε αναλυτικά reviews και photo/video samples του κινητού που σας ενδιαφέρει.

    Συνδεσιμότητα

    Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τη δουλειά σας, είναι σημαντική η εύκολη και γρήγορη διασύνδεση του κινητού σας με άλλες συσκευές και πλατφόρμες, ενσύρματα ή ασύρματα. Ακόμα και ένα «αμελητέο» spec μπορεί να σας στοιχίσει σε ώρες και ταλαιπωρία, για ένα απλό, καθημερινό task!

    Eπιδόσεις

    Αφήσαμε τις επιδόσεις για το τέλος, αφού πρακτικά ελάχιστη σημασία έχουν, αν δεν είστε gamer ή reviewer. Κάθε κινητό άνω των €200 θα τρέξει άνετα κάθε app, απλώς αποφύγετε τα πολύ low-end chipsets και την RAM κάτω από 4GB.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles