15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: Πως να ξεχωρίσετε τα αυθεντικά από τα fake Apple Airpods Pro!

    Fake airpods, αυτή η μάστιγα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρίσκονται από κάτω. Στο παρόν άρθρο θα συγκρίνουμε ένα γνήσιο ζευγάρι airpods pro με ένα πολύ πιστό αντίγραφο τους. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, οι διαφορές είναι ελάχιστες και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο συχνό το φαινόμενο εξαπάτησης.

    1. Συσκευασία

    Δεν θα σας παρεξηγήσουμε αν σας φαίνονται ολόιδια. Για την ακρίβεια είναι, αν εξαιρέσει κανείς την απόχρωση. Κάποιος πολύ παρατηρητικός θα πρόσεξε ότι το ένα κουτί δεν είναι τελείως λευκό αλλά ελαφρώς γκρι. Αυτό είναι το κουτί των fake ακουστικών.

    1. Θήκη φόρτισης

    Τα γράμματα στο πίσω μέρος των θηκών είναι πιο έντονα τονισμένα στην περίπτωση του κλώνου. Η βασική διαφοροποίηση είναι το…LED. Στα original ακουστικά, το led είναι μια μικρή οθόνη. Αντίθετα, σε όλα τα αντίγραφα, το led είναι μια τρύπα. Αν φέρετε το δάχτυλο πάνω στο led, νιώθετε το κενό που υπάρχει.

    1. Ακουστικά

    Το επίπεδο αντιγραφής είναι εκπληκτικό και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος να τα ξεχωρίσετε, εκτός κι αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιο είναι το γνήσιο και ποιο το αντίγραφο.

    1. Ear tip test

    Kαι στις δυο περιπτώσεις, τα ακουστικά αναγνωρίστηκαν ως «Airpods Pro» και η σύνδεση ήταν άμεση. Eκεί που ξεχωρίζουν τα original από τα fake είναι στο ear tip test (δοκιμή εφαρμογής άκρων). Τα αντίγραφα θα ολοκληρώσουν το τεστ ακόμα κι αν τα αφαιρέσετε από τα αυτιά.

    1. Serial Number #1

    Ίσως η βασικότερη διαφορά, ο σειριακός αριθμός. Η πρώτη σας κίνηση εφόσον σκοπεύετε να αγοράσετε τα ακουστικά από έναν ιδιώτη είναι να ζητήσετε το serial number, να τον εισάγετε στο https://checkcoverage.apple.com/gr/el/ και να δείτε αν αντιστοιχεί σε υπαρκτό προϊόν.

    1. Serial Number #2

    Στα γνήσια AirPods υπάρχουν συνόλικα 3 σειριακοί αριθμοί, ο ένας είναι κοινός στη συσκευασία και στη θήκη και είναι αυτός που λαμβάνεται υπόψην για θέματα εγγύησης και οι άλλοι δύο, ένας σε κάθε ακουστικό. Αντίθετα, στους περισσότερους κλώνους υπάρχει ένας σειριακός αριθμός που είναι κοινός σε συσκευασία, θήκη και ακουστικά.

    1. Ποιότητα ήχου

    Πρέπει να είστε εξαιρετικά έμπειροι στην ακρόαση με AirPods για να αντιληφθείτε τη διαφορά στην απόδοση μεταξύ αυθεντικών και fake, πρακτικά είναι αδύνατον αν έχετε μόνο τα fake!

    1.  Τιμή

    Αφήσαμε για το τέλος το… προφανές. Αν δείτε μια ύποπτα χαμηλή τιμή σε ένα σετ AirPods, μπορείτε να υποψιαστείτε πως δεν είναι αυθεντικά. Εφ’όσον, όμως, θέλετε να κάνετε την προσπάθεια, εφαρμόστε τα βήματα 1-7 για να σιγουρευτείτε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles