13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: Πρόσβαση στο PC από το smartphone!

    Υπήρξαν σίγουρα στιγμές που ευχόσασταν να είχατε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας μέσω του κινητού… κυρίως όταν είστε κάπου έξω αλλά χρειάζεστε να δείτε ή να στείλετε κάπου ένα αρχείο. Γίνεται με το TeamViewer!

    1. Επιλογή συσκευής

    Για να ξεκινήσουμε τον συγκεκριμένο «οδηγό», θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας κάποιο «έξυπνο» smartphone. Βασισμένο στο Android ή στο iOS για αρχή και σύντομα σε Windows Phone λειτουργικό, για να είναι συμβατό με την εφαρμογή Teamviewer που θα χρησιμοποιήσουμε στον συγκεκριμένο οδηγό.

    1. Εγκατάσταση εφαρμογής

    Το Teamviewer θα το βρείτε στα αντίστοιχα App Markets του Android και του iOS, με μία απλή αναζήτηση. Και στα δύο online «καταστήματα» διατίθεται δωρεάν έτσι μπορείτε να το βρείτε και να το εγκαταστήσετε άμεσα, χωρίς ιδιαίτερες προϋποθέσεις.

    1. Δημιουργία λογαριασμού

    Για να ξεκινήσετε, μεταφερθείτε απλά μέσω της εφαρμογής στην επίσημη ιστοσελίδα της και δημιουργήστε έναν λογαριασμό, εντελώς δωρεάν, για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Στη συνέχεια κάντε login με τον λογαριασμό μέσω κινητού, φροντίστε όμως να έχετε μία καλή WLAN σύνδεση στη διάθεσή σας.

    1. Εγκατάσταση εφαρμογής στον Η/Υ

    Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό και κάνετε login, θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του Η/Υ που θέλετε να ελέγχετε μέσω του κινητού. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον Η/Υ έναν μικρό server από την εφαρμογή TeamViewer, που θα βρείτε στο μενού «Υπολογιστές» του λογαριασμού σας.

    1. Πρόσβαση στον Η/Υ

    Αφού εγκαταστήσετε τον μικρό «server» στον Η/Υ που θέλετε να ελέγξετε μέσω κινητού, θα πρέπει απλά να τον προσθέσετε στο Panel του TeamViewer μέσω της εφαρμογής που «τρέχει» στο PC. Αφού συμβεί αυτό, είστε έτοιμοι! Επιλέξτε τον Η/Υ μέσα από την εφαρμογή στο κινητό, κάντε login όπως θα κάνατε κανονικά και είστε… έτοιμοι!

    1. Βασικές λειτουργίες

    Όπως βλέπετε η εφαρμογή μεταφέρει την επιφάνεια εργασίας του Η/Υ στην οθόνη της συσκευής σας και με ένα άγγιγμα είναι εφικτό να πλοηγηθείτε σε κάθε γωνιά της. Διπλό tap στην οθόνη αντιστοιχεί σε ένα κλικ του mouse, ενώ μπορείτε να επιλέξετε (από την μπάρα στο κάτω μέρος), αν αυτό θα είναι δεξί ή αριστερό κλικ!

    1. Δυνατότητες για πιο έμπειρους

    Για αυτούς που ζητούν το κάτι παραπάνω, η εφαρμογή TeamViewer επιτρέπει την εισαγωγή κειμένου στον Η/Υ, μέσω του QWERTY πληκτρολογίου του iPhone/iPad, ακόμα και την αναπαραγωγή video από τον H/Y προς την οθόνη της συσκευής μας, αλλά και την διεξαγωγή video συνομιλιών με φίλους ή συνεργάτες!

    1. Διαθέσιμο και για επαγγελματική χρήση

    Το TeamViewer διατίθεται δωρεάν για προσωπική χρήση, για σύνδεση με φίλους ή συγγενείς και την πρόσβαση στους αντίστοιχους υπολογιστές. Για επαγγελματική χρήση, θα πρέπει να πληρώσετε εφάπαξ 499$ για να απολαμβάνετε εσείς και οι συνεργάτες σας άμεση απόκριση κατά τη σύνδεση στον εταιρικό server, 24ωρο support, υποστήριξη για πολλές γλώσσες κ.λπ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles