15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: «Ζωντανέψτε» το παλιό σας Android smartphone!

    Έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό περιμένατε, καθώς έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα νέο πανίσχυρο smartphone που θα αντικαταστήσει την παλαιότερη σας συσκευή. Αφού προμηθευτείτε το νέο σας κινητό, η επόμενη σκέψη που σας περνάει από το μυαλό είναι τι να κάνετε με την παλαιότερη συσκευή σας.

    1. Mobile webcam

    Τώρα που οι εφαρμογές για video conferencing γνωρίζουν τεράστια άνθηση (Zoom, Skype κ.λπ.), μπορείτε με χαρακτηριστική ευκολία να μετατρέψετε το παλαιότερο smartphone σας σε μια πλήρως «ικανή» webcam. Πολλές φορές η κάμερα του κινητού σας μπορεί να είναι πιο καθαρή από αυτή του laptop σας, οπότε δεν χάνετε τίποτα με το να το δοκιμάσετε.

    1. Game Boy

    Εάν σας έχουν ξεμείνει retro cartridges από την χρυσή εποχή του Game Boy, μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε το smartphone που δεν χρησιμοποιείτε σε ένα πλήρως λειτουργικό Game Boy. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αγοράσετε την ειδική θήκη Smartboy της Hyperkin, η οποία «διαβάζει» με άνεση όλα τα cartridges του Game Boy.

    1. Photo album

    Οι φωτογραφίες και τα videos σας πολλές φορές καταλαμβάνουν μπόλικο αποθηκευτικό χώρο στο smartphone σας. Πως θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα να μεταφέρατε κάποιες από τις παλαιότερες φωτογραφίες σας στο παλιό σας κινητό; Μπορείτε πολύ εύκολα να βγάζετε mobile φωτογραφίες με τη νέα σας συσκευή και να τις στέλνετε απευθείας στο παλιό κινητό σας. Επίσης, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα όταν πηγαίνετε στην παραλία να χρησιμοποιείτε την παλαιότερη σας συσκευή.

    1. Google Home speaker

    Με έναν πολύ απλό, ανέξοδο και έξυπνο τρόπο μπορείτε να μετατρέψετε το παλαιότερο κινητό σας τηλέφωνο σε ένα αξιόλογο ηχείο Google Home. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο update στο Android OS και εν συνεχεία να συνδέσετε τη παλιά συσκευή σας με ένα Bluetooth ηχείο. Τώρα δεν έχετε παρά να πείτε τη φράση «OK Google» και είστε… έτοιμοι!

    1. Remote controller

    Αναμφίβολα, ένα τηλεκοντρόλ που μπορεί να κάνει τα πάντα προσφέρει τεράστια ευκολία και άνεση. Κατεβάστε ένα remote control app (όπως είναι για παράδειγμα το iRule) κι ελέγξτε από το Xbox One και την Smart TV σας, μέχρι τις έξυπνες λάμπες του σπιτιού σας. Αν η συσκευή έχει και IR blaster, ακόμα καλύτερα, για συσκευές που ελέγχονται μέσω υπερύθρων!

    1. Security camera

    Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλές λύσεις στον τομέα του home security, όμως εάν θέλετε να παίξετε λίγο και παράλληλα να αξιοποιήσετε το παλαιότερο smartphone σας, σίγουρα δεν θα χάσετε εάν μεταμορφώσετε το κινητό σας σε μια αξιόλογη home security camera. Κατεβάστε κι εγκαταστήσετε ένα security camera app, όπως το Alfred και εν συνέχεια μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο για το τι συμβαίνει στο σπίτι σας.

    1. Baby monitor

    Θέλετε πρόσφατη ασφάλεια για το πλασματάκι που μόλις ήρθε στον κόσμο; Εκτός από τα παραδοσιακά baby monitors που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε ως baby monitor και το παλαιότερο σας smartphone. Κατεβάστε την εφαρμογή Dormi και απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

    1. Wireless mouse

    Μπορεί να σας φανεί τρελό, όμως μπορείτε να κάνετε το παλιό σας κινητό να συμπεριφέρεται σαν… wireless mouse. Κατεβάστε την εφαρμογή Remote Mouse και μόλις τα καταφέρετε, συνδέστε το smartphone σας, και το PC σας στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο και έτσι θα έχετε αποκτήσετε ακόμη ένα πρόσθετο mouse για… backup.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles