19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    HP Calculator Watch. Ένα gadget από το 1977 πωλείται στα 14.500$!

    Πριν από μερικές μέρες σας είχαμε παρουσιάσει την προσπάθεια της HP να μπει δυναμικά στην αγορά των smartwatches, αναπτύσσοντας τη δική της πρόταση σε συνεργασία με τον διάσημο σχεδιαστή Michael Bastian. Ωστόσο, η Hewlett Packard δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ασχοληθεί με την αγορά των wearables. Πίσω στο μακρινό 1977, όπου η τεχνολογία των υπολογιστών βρισκόταν ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, η γνωστή εταιρεία είχε παρουσιάσει το Calculator Watch HP-01!

    HP-01_1

    Το εν λόγω gadget μπορεί να φαίνεται αρχαίο με βάση τα σημερινά δεδομένα, όμως όταν η HP το   κυκλοφόρησε πριν από πολλά χρόνια θεωρείτο η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς η γνωστή σε όλους μας Casio έκανε mainstream τα ρολόγια calculator αρκετά χρόνια αργότερα. Άλλωστε, εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν και πολλά ρολόγια, με τα οποία μπορούσες να πραγματοποιήσεις αριθμητικές πράξεις. Το HP-01 ήταν μία τεράστια συσκευή και επίσης το περίβλημα του ήταν κατασκευασμένα από… χρυσό και ατσάλι, εκτινάσσοντας έτσι την τιμή του στα ύψη. Πρόσφατα το εν λόγω old-school gadget ανέβηκε σε δημοπρασία στο eBay, ζητώντας από τους υποψήφιους αγοραστές να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 14.500$!

    hp01_2

    Το ρολόι calculator της HP μπορεί να μοιάζει σήμερα ως ένα περιττό κομμάτι απαρχαιωμένης τεχνολογίας, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια συλλεκτική του αξία. Για κάποιους (λιγοστούς) άλλωστε που διαθέτουν το προαναφερθέν ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (και ίσως πολλά περισσότερα ακόμη), το HP-01 αδιαμφησβήτητα φαντάζει ως μία εξαιρετική περίπτωση συλλεκτικής αγοράς!       

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles