15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    HP EliteBook X360 1030 G3 Review: «Sleek, Premium & Classy»!

    Η σειρά Elite της HP απευθύνεται στους λάτρεις των convertible laptops που σίγουρα αναζητούν το κάτι παραπάνω. Ως γνωστόν, η HP δεν κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό σε τομείς όπως το design και η απόδοση και σίγουρα το EliteBook X360 1030 G3, ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που το βοηθούν να πλασαριστεί άνετα στην top «premium» κατηγορία. Και μπορεί να κοστίζει το κάτι παραπάνω, όμως όπως θα διαπιστώσετε και στο review που ακολουθεί το EliteBook δικαιολογεί πλήρως ακόμη και το παραπάνω cent που θα δαπανήσετε για αυτό…

    HP EliteBook (2)

     

    Εν αρχή ην το… design!

    Premium Convertible χωρίς design που να ξεχωρίζει απλά δε… γίνεται και σίγουρα με το που αντικρίζεις για πρώτη φορά το X360 1030 G3, δεν γίνεται να μην θαυμάσεις την εξαιρετική δουλεία που έχει γίνει στον τομέα του σχεδιασμού.

    HP EliteBook (10)

    Με κύριο υλικό κατασκευής το αλουμίνιο, οι γκρι μαύρες αποχρώσεις του σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνεται στην λεπτομέρεια και την ποιότητα των υλικών φανερώνει τις «άγριες διαθέσεις» της HP για να κυριαρχήσει στην κατηγορία των convertibles. Διαθέτοντας ξεχωριστό στυλ και μπόλικη φινέτσα και “petite” διαστάσεις, η ευκολία χρήσης αποτελεί δομικό συστατικό της εμπειρίας που προσφέρει στον χρήστη του. Για παράδειγμα, στην πρόταση της HP υπάρχουν μικροί μαγνήτες που βοηθούν στην καλύτερη αναδίπλωση του όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως tablet, ενώ το ικανοποιητικού μεγέθους touchpad διακρίνεται για την εξαιρετική απόκριση του.

    HP EliteBook (13)

    HP EliteBook (16)

    Η ομολογουμένως “compact” και minimal αισθητική ακολουθείται στο σύνολο του EliteBook, με το backlit keyboard και τα χαρακτηριστικά ηχεία της Bang & Olufsen να διακρίνονται για την υψηλή αισθητική και την πραγματικά κορυφαία ποιότητα ήχου. Επιπλέον, στη δεξιά πλευρά υπάρχει το fingerprint reader, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα bezels που περιβάλλουν την οθόνη είναι εξαιρετικά λεπτά. Φυσικά, παρά το αρκετά λεπτό design του, το EliteBook x360 έρχεται «οπλισμένο» με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ο δυναμικός user! Συγκεκριμένα, στην αριστερή μεριά θα βρείτε μία USB 3.1 port, ένα headphone jack, το Power Button και την NANO Sim card slot, ενώ στο δεξιό τμήμα κατοικεί μια HDMI 1.4 port, η security lock slot, δύο Thunderbolt και τα buttons για την αυξομείωση της έντασης του ήχου.

    HP EliteBook (12)

    HP EliteBook (11)

    Το ότι βέβαια το EliteBook της HP είναι ελκυστικό στο μάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια πρόταση, η οποία διαθέτει μια σειρά από συγκεκριμένα πρότυπα αντοχής και ασφάλειας. Για παράδειγμα, έρχεται με «στρατιωτική πιστοποίηση» 12 MIL-STD-810G, η οποία σημαίνει ότι μπορεί να επιβιώσει από πτώσεις περίπου 1 μέτρου, ταλαντώσεις, τις πολύ χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη, υγρασία, εισροή άμμου, ακόμη και… έκρηξη! Και μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά είναι σούπερ ανθεκτικό και αποτελεί μια «εγγύηση» ότι θα αντέξει ακόμη και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και κακουχίες!

    HP EliteBook (3)

    Beauty is in the inside!

    Η HP δεν έχει κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό στην ποιότητα και αυτό είναι κάτι που είναι διακριτό όχι μόνο από τον εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά και από τον εσωτερικό του κόσμο. Το δε display των 13.3 ιντσών ξεχωρίζει για την BrightView οθόνη, πράγμα που σημαίνει εκπληκτική λεπτομέρεια και solid χρώματα. Δε γίνεται φυσικά να μην εκθειάσουμε και τα υψηλά επίπεδα brightness, καθώς με 415 nits, το αποτέλεσμα είναι απλά σκέτη… μαγεία.

    HP EliteBook (15)
    Το EliteBook x360 μπορεί να είναι λιλιπούτειο σε διαστάσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπολείπεται σε δυνατότητες, καθώς μπορεί με άνεση να σηκώσει απαιτητικά tasks, με πολλά tabs στον internet browser ή videos με ανάλυση στα 1080p ή ακόμη και βαριά excel projects. Ο Intel Core i7-8650U (για το core μοντέλο) είναι ένας επεξεργαστής που είναι σχεδιασμένος για να αντιπαρέρχεται στα δύσκολα, ενώ με τα 16GB και τον SSD (με χωρητικότητα στα 512GB) αποτελεί «εγγύηση» ότι το lag δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Και μην σας φανεί περίεργο που το convertible της HP έχει δυνατότητες και στο gaming κομμάτι, καθώς βγάζει ένα αρκετά «τίμιο» performance σε πολλά απαιτητικά games.

    HP EliteBook (1)

    Προχωρώντας στα υπόλοιπα λειτουργικά τμήματα του HP EliteBook X360, δεν μπορούμε να εκθειάσουμε την εξαιρετική αίσθηση που αφήνει το keyboard, όπου τα βρήκαμε αρκετά άνετα, ενώ και το stylus της HP, Active Pen G2 αποτελεί ένα μικρό… «ποίημα», καθώς η αίσθηση που αφήνει είναι εξαιρετικά άνετη και εύχρηστη. Το Stylus έρχεται με τρία customizable buttons και φορτίζει μέσω της USB Type-C και μόλις το συνηθίσετε θα γίνει… προέκταση του χεριού σας!

    HP EliteBook (8)

    Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, όπου δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το EliteBook x360 είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μείνει στο πλευρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς μπορεί να βγάλει ένα 10ώρο κάτω από πλήρη λειτουργία για… πλάκα.

    HP EliteBook (17)

    Convertible πραγματική… επένδυση!

    Η πρόταση της HP μπορεί να στοιχίζει κάτι παραπάνω (το core μοντέλο ξεκινάει από τα 1700 ευρώ και ανάλογα με το configuration ξεπερνάει τα 2000 ευρώ), ωστόσο είναι μια λύση που θα την “ευχαριστηθείτε” και με το παραπάνω! Premium και classy, αναμφίβολα κάθε ευρώ που θα δαπανήσετε για αυτό θα πιάσει τόπο και θα αποτελέσει πραγματική επένδυση!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles