BREAKING

HP Envy x2 Review. Θα το... ζηλέψεις!

Tο “μηχανάκι” που αποτελεί το κεντρικό θέμα του άρθρου με προκαλεί να πλατιάσω κάπως, και έχω όρεξη, οπότε δεν θα αντισταθώ στον πειρασμό. Θα τολμούσα να πω, ότι τέτοιες κατασκευές, σαν αυτή που έχω στα χέρια μου, αποτελούν το μέλλον των υπερ-φορητών υπολογιστών.

Βεβαίως το συγκεκριμένο υβριδικό PC δεν έχει την ισχύ ενός κανονικού σημερινού notebook, και δεν ξέρω πότε θα μπορέσουν οι κατασκευαστές να παρουσιάσουν μοντέλα με αντίστοιχο επίπεδο hardware και βεβαίως απόδοσης. Aναφέρομαι στην προσέγγιση με την «detachable» οθόνη, και όχι σε κάτι άλλο, όταν κάνω λόγο για το “μέλλον”. Για μένα πάντως, αυτό είναι. «Ξεκαρφώνεις» την οθόνη και έχεις τα πλεονεκτήματα ενός tablet, στα ακροδάχτυλα σου. Σίγουρα είναι εφικτό να κατασκευάσουν κάτι αντίστοιχο με Intel Core i7 επεξεργαστή, αλλά το πάχος μιας τέτοιας ταμπλέτας θα ήταν το λιγότερο... γελοίο. Mιλάω για υψηλή φορητότητα σε συνδυασμό με υψηλή απόδοση, και αναμφισβήτητα από την εξίσωση δεν μπορούν να απουσιάζουν οι διαστάσεις. Ως ένα σημείο λοιπόν οι συσκευές με αποσπώμενη “οθόνη”. Aπό εκεί και πέρα, θα συνεχίσουμε να ζούμε με τα notebooks ή με τους desktop υπολογιστές όταν θέλουμε να εργαστούμε με πολύ απαιτητικές εργασίες και χρειαζόμαστε μεγάλη ισχύ.

Στο παρελθόν, έχω δοκιμάσει φορητούς υπολογιστές – κανονικού μεγέθους - με περιστρεφόμενη οθόνη, με ειδική «ραχοκοκαλιά» και “μεντεσέδες” που επιτρέπουν το γύρισμα της οθόνης κατά 360° (π.χ το πληκτρολόγιο βρίσκεται από κάτω) και άλλες λύσεις, που έχουν στόχο την μετατροπή του φορητού υπολογιστή σε ταμπλέτα και το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η κατασκευαστές βρήκαν - και συνεχώς ψάχνουν το θέμα - τρόπους να κάνουν τον φορητό υπολογιστή περισσότερο ελκυστικό, και επιπλέον ικανό να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις. Οι λύσεις τους ωστόσο έχουν μαζί με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η υψηλή απόδοση ενός τέτοιου φορητού υπολογιστή. Κανένα smartphone ή tablet όσο προηγμένο και να είναι, μη γελιέστε, δεν μπορεί να φτάσει σε απόδοση εκείνη ενός καλού φορητού υπολογιστή, πόσο εκείνη ενός σύγχρονου desktop. Όσοι το πιστεύουν αυτό, αν δεν αστειεύονται, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τι; Αν παίζει ρόλο το software; Φυσικά και παίζει, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό τώρα, ήδη έχω πλατιάσει πολύ. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή η ισχύς, κλείνοντας την προηγούμενη παρένθεση, έρχεται πακέτο με αρκετό «όγκο» και βάρος, και επιπλέον υψηλή κατανάλωση, και άρα χαμηλή αυτονομία, τους εχθρούς δηλαδή της υψηλής φορητότητας.

Και η υψηλή φορητότητα από την άλλη, τουλάχιστον στο σημερινό επίπεδο εξέλιξης, δεν μπορεί να προσφέρει υπό οποιαδήποτε μορφή, αυτά που ζητάει ο απαιτητικός για υψηλή απόδοση χρήστης. Αρκετά το φιλοσόφησα, και για να μην μακρηγορώ, το Envy x2 που έχω στα χέρια μου είναι μία συσκευή υψηλής φορητότητας.

Aν η λέξη "netbook" δεν ήταν... κακιά λέξη, θα χαρακτήριζα την συγκεκριμένη κατασκευή, ένα εξελιγμένο netbook, αλλά αυτό θα ήταν μία κάπως χοντροκομμένη προσέγγιση. Eίναι πολύ περισσότερα.

Αυτό σημαίνει ότι το Envy x2, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα “κανονικό” φορητό υπολογιστή με κάποια καλή APU της AMD για παράδειγμα και δεν μπορείς να το συγκρίνεις με ένα ultrabook που φοράει κάποιο Core i3, i5 ή i7 της Intel. Σε απόδοση υστερεί. Είναι όμως κάτι άλλο, και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Aπλώς είναι φυσικό να θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Kάποιοι αποζητούν περισσότερα ακόμα και από αυτά που πληρώνουν θα έλεγα. Eπί της ουσίας το HP Envy x2, είναι ένα tablet, με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μίας τέτοιας συσκευής, το οποίο συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά ποιοτικό keyboard dock, που του χαρίζει την προσωπικότητα ενός φορητού υπολογιστή. Δύο λοιπόν σε ένα.

Όταν αναφέρομαι σε δυνατότητες, εννοώ την ευκολία πληκτρολόγησης σε ένα μηχανικό πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο, την ύπαρξη touchpad και βεβαίως τις επιπλέον υποδοχές και θύρες, για να εγκαταστήσετε με ευκολία και χωρίς αντάπτορες ένα απλό USB flash drive, ένα ποντίκι κ.λπ. Δεν εννοώ τις δυνατότητες που έχουν σχέση με την επεξεργαστική ισχύ, που είναι ένας παράγοντας που χωλαίνει. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα, ακόμα.

To HP Envy x2 διαθέτει λειτουργικό σύστημα Windows 8, και αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατό με τον μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών στον πλανήτη, και με τις περισσότερες συσκευές και formats. Το περιβάλλον χρήσης, και ο τρόπος χειρισμού, αποκαλύπτει αμέσως, ότι η Microsoft επινόησε ένα λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές με οθόνες αφής, όλους τους υπολογιστές που συνοδεύονται από οθόνες αφής, από desktops, small form factor και all-in-one Pcs, έως notebooks, ultrabooks και tablets. Η εμπειρία χρήσης των Windows 8 σε υπολογιστή με συμβατικό πληκτρολόγιο και ποντίκι, θα έλεγα ότι προσωπικά δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, κυρίως επειδή χρονοτριβούσα, σε σχέση πάντα με το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας Windows 7. Kάνω… στροφή 180° ωστόσο όταν ο υπολογιστής που χειρίζομαι έχει οθόνη αφής. Μόνο όταν χρησιμοποιείς οθόνη αφής, αντιλαμβάνεσαι την απλότητα του Modern UI, χωρίς βεβαίως να απουσιάζει και το κλασσικό desktop. Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι γιατί η Microsoft, δεν έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να επιλέξουν την ύπαρξη ή όχι του Start menu (και του Start button), αλλά αυτά είναι επιλογές και όπως διαπιστώσαμε εκ’ του αποτελέσματος ο κος. Sinofsky έκανε την δική του. Ήθελε η Microsoft να μας εκπαιδεύσει σε ένα νέο τρόπο χρήσης; Eντάξει, αλλά μπορούσε να το κάνει δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει.

Πρώτη επαφή

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι μόλις πιάσεις το Envy x2 στα χέρια σου είναι ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα ποιοτική, τόσο από άποψη υλικών κατασκευής, όσο και από άποψη συναρμογής, συσκευή. Είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με φινίρισμα “brushed” και με πολύ ωραία αίσθηση στην αφή. Tο αλουμίνο έχει χρησιμοποιηθεί απλόχερα από την HP, τόσο στο tablet, όσο και στο keyboard dock. Το μόνο θέμα είναι ότι χρειάζεται να το κρατάς με προσοχή, γιατί το υλικό σε συνδυασμό με το φινίρισμα, είναι κάπως... γλιστερό. Με λίγα λόγια, πρόσεξε μην σου πέσει!

Το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις αφότου την πιάσεις στα χέρια σου, και αφού ανοίξεις την οθόνη και περιεργαστείς λίγο το πληκτρολόγιο και το touchpad είναι να δοκιμάσεις το “συρόμενο” πλήκτρο για την απασφάλιση του τμήματος που κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή, και που κρύβει μέσα του το σύνολο του hardware. Πατώντας το πλήκτρο, και τραβώντας την οθόνη προς τα πάνω, απασφαλίζεται το tablet.

Είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις tablet που έχω πιάσει μέχρι στιγμής στα χέρια μου με οθόνη διαγωνίου 11,6 ιντσών (1366 x 768 pixels) τεχνολογίας IPS LED backlit. H οθόνη είναι χάρμα οφθαλμών, με καλή χρωματική απόδοση, αρκετά υψηλές γωνίες θέασης και εξαιρετική στην απόκριση και στο άγγιγμα. H ανάλυση με τα σημερινά δεδομένα κρίνεται μέτρια αλλά είναι επαρκής και δεν θα σας προβληματίσει. Bεβαίως είναι πολύ μακρυά από τις επιπέδου... retina που έχουμε συναντήσει σε άλλα tablets ή σε άλλα convertibles όπως το Ativ Smart PC Pro που υποστηρίζει 1080p ανάλυση. Tο tablet επίσης είναι αρκετά λεπτό, ώστε να ωφελεί το εργονομικό κράτημα. Για μένα πάντως, ήταν θα έλεγα οριακά βολικό, εξαιτίας των διαστάσεων - λόγω της οθόνης - και του βάρους (περίπου 700 γραμμάρια).

Όταν κουμπώσει (από τις ασφαλέστερες λύσεις που έχω δει) στο keyboard dock – οι υποδοχές ασφάλισης έχουν μαγνήτες για την ευθυγράμιση της συσκευής – αυτόματα το Envy x2 μετατρέπεται από ταμπλέτα σε ένα φορητό υπολογιστή, με την άνεση που παρέχει το πληκτρολόγιο (Island) και το touchpad (Imagepad).

Tο πρώτο έχει πλήκτρα εξαιρετικής αίσθησης και το μόνο που βρήκα ελαφρώς άβολο, ήταν ότι θα προτιμούσα να “βυθίζονται” λίγο περισσότερο. Nομίζω ωστόσο ότι υπερβάλλω. Eπίσης με τέτοιο κόστος, το πληκτρολόγιο θα έπρεπε να είναι φωτιζόμενο.

Στο Imagepad επίσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλες τις χειρονομίες που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα και έχει εξίσου καλή αίσθηση. Στην αριστερή πάνω γωνία, με διπλό tap μπορείτε να το απενεργοποιείτε/ ενεργοποιείτε, ωστόσο σπανίως θα σας δημιουργήσει πρόβλημα κατά την πληκτρολόγηση.

Tο βάρος με το keyboard dock αυξάνεται στα 1,41 κιλά, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, και λόγω της εκτεταμμένης χρήσης μετάλλου, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε. Tο ίδιο και για το πάχος του με τα 19 χιλιοστά του (ως laptop)

Xαρακτηριστικά

Tο tablet είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής τεχνολογίας IPS LED backlit με ανάλυση 1366 x 768 pixels. Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 2.0 Megapixels ενώ στην “πλάτη” φέρει κάμερα με αισθητήρα 8.0 Megapixels με LED flash.

Kαι οι δύο κάμερες έχουν δυνατότητα σύλληψης video ανάλυσης 1080p, ωστόσο στην πράξη, όπως είναι φυσικό, το αποτέλεσμα που προέρχεται από τις κάμερες διαφέρει αρκετά. Στις άκρες το tablet είναι ιδιαίτερα λεπτό, και έτσι περιμετρικά δεν υπάρχει αρκετή επιφάνεια για πλήκτρα, τα οποία έχουν μετακινηθεί στις άκρες τις πλάτης. Nόμιζα ότι θα “ψιλάφιζα” και θα δυσκολευόμουν στον εντοπισμό τους, αλλά στην πράξη τα “έβρισκα” πάντα, χωρίς να χρονοτριβώ.

Στην αριστερή πλευρά όπως κρατάμε το tablet υπάρχουν τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου, ενώ στην δεξιά το πλήκτρο για την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της συσκευής.

Στην κάτω πλευρά, και αριστερά και δεξιά από τις οπές για την ασφάλιση και σύνδεση του tablet στο keyboard dock, υπάρχουν μία υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD καθώς και υποδοχή 3.5mm mini-jack για ακουστικά.

Στην πρόσοψη, και στην αριστερή πάνω γωνία υπάρχει η επιγραφή “beats audio” ενώ στην δεξιά η επιγραφή “Envy”.

Στο κάτω μέρος, υπάρχει ένα μοναδικό πλήκτρο “capacitive”, το οποίο είναι φωτιζόμενο, για να προσεγγίζετε το Modern UI από όπου και αν βρίσκεστε ή για να επιστρέψετε σε αυτό που κάνατε τελευταία. H λειτουργία του πλήκτρου σταματάει όταν έχετε συνδεδεμένο το tablet στο keyboard dock, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού υπάρχει dedicated Windows key που κάνει την ίδια δουλειά στο πληκτρολόγιο. Πιστεύω ότι το tablet θα έπρεπε να διαθέτει έστω μία microUSB υποδοχή στην κάτω πλευρά που υπάρχουν οι προυποθέσεις λόγω του αυξημένου πάχους – που να συνοδεύεται από κάποιον αντάπτορα για να μπορεί κάποιος να συνδέσει ένα απλό USB flash drive ή κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο - αλλά η HP είχε άλλη άποψη. Για να έχεις αυτό το χαρακτηριστικό, πρέπει να κουμπώσεις σώνει και καλά το tablet στο keyboard dock.

Όσο αφορά στο τελευταίο επαναλαμβάνω ότι είναι εξοπλισμένο με πολύς καλής αίσθησης πληκτρολόγιο και touchpad. Στα αριστερά της κατασκευής του, προσφέρει θύρα USB 2.0, πλήρους μεγέθους έξοδο HDMI και υποδοχή για ακουστικά.

Στην δεξιά πλευρά, υπάρχει υποδοχή για το τροφοδοτικό, μία θύρα USB 2.0 καθώς και SDXC card reader πλήρους μεγέθους, που θα χαροποιήσει όσους έχουν φωτογραφική μηχανή ή κάμερα. O ανταγωνισμός δεν προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό, οπότε μπορούμε να πούμε ότι η HP σε αυτόν τον τομέα παίρνει τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους με το μέρος της.

Ένα σημαντικό του χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία της συσκευής όταν χρησιμοποιείται ως laptop. H αυτονομία του Envy x2, ξεπερνάει τις 10 ώρες, με την μπαταρία του tablet να αφορά στο 55% περίπου της αυτονομίας, και την δεύτερη μπαταρία στο keyboard dock, να αφορά στο υπόλοιπο 45%.

Tο Envy x2 είναι εξοπλισμένο με ένα επεξεργαστή τύπου “CloverTrail”, και ποιο συγκεκριμένα τον διπύρηνο Intel Atom Z2760 με συχνότητα λειτουργίας 1.8GHz (512KB L2 cache) και υποστήριξη HyperThreading. Xάρη στην τεχνολογία HyperThreading, στην διάθεση του συστήματος υπάρχουν τέσσερις λογικές μονάδες επεξεργασίας, και αυτό σημαίνει ότι επεξεργαστής, είναι κάπως πιο άνετος στο multitasking ή με πολυνηματικές εφαρμογές (multithreading, υποστηρίζονται έως και τέσσερα threads ταυτόχρονα) από ότι έχουμε συνηθίσει από άλλα chips της οικογένειας. Το υποσύστημα γραφικών είναι τύπου Intel HD 3600 Graphics, ωστόσο η καρδιά του είναι γνωστό ότι προέρχεται από το PowerVR SGX545. Λόγω του υποσυστήματος γραφικών, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι το 3D gaming είναι... no go! O επεξεργαστής συνοδεύεται από 2GB μνήμης LPDDR2 SDRAM με συχνότητα λειτουργίας 800MHz. Kατά τα άλλα, το Envy x2 είναι εξοπλισμένο με solid state drive χωρητικότητας 64GB, με WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth 4.0 αλλά και NFC!

Eπιδόσεις και εμπειρία χρήσης

Oι επιδόσεις του κατά την πλοήγηση στο λειτουργικό σύστημα και στις εφαρμογές του, είναι αψεγάδιαστη. Eξαιρετική είναι η συμπεριφορά του επίσης σε απλές εφαρμογές γραφείου ή παίζοντας απλά παιχνίδια αλλά και κατά την πλοήγηση στο Internet. Bρήκα μάλιστα τον Internet Explorer αρκετά γρήγορο και πρακτικό. Kανένα πρόβλημα όσο αφορά στην απόδοση με τυπικές για tablet εφαρμογές και απλά παιχνίδια. O αθεόφοβος πάντως, δοκίμασα για πλάκα να εγκαταστήσω ένα σχετικά παλιό παιχνίδι για υπολογιστές, το Resident Evil 5 (υποστηρίζει DirectX 9.0 και 10) για να διαπιστώσω ότι με χαμηλή ποιότητα απεικόνισης το framerate δεν ξεπερνούσε τα 2 fps. Nαι, δύο έγραψα. Bεβαίως το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει κατασκευαστεί για τέτοια πράγματα, αλλά είπαμε, ήμουν περίεργος. Oι drivers στα Windows μάλλον δεν βγάζουν και τον καλύτερο εαυτό της PowerVR καρδιάς του υποσυστήματος γραφικών, που αποδείχτηκε ανεπαρκής ακόμα και για ελαφρύ gaming. O επεξεργαστής επίσης, παραμένει ένας ταπεινός... Atom. Mε λίγα λόγια δεν πρέπει να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις. Eπίσης έτρεξα το Cinebench 11.5 για να πάρω μία ιδέα για την απόδοση του επεξεργαστή κατά το rendering μίας υψηλής ανάλυσης εικόνας αλλά... βαρέθηκα να περιμένω να τελειώσει, και έτσι σταμάτησα την δοκιμή. Aν λοιπόν συγκρίνεις τις επιδόσεις του, με εκείνες ενός laptop, ακόμα και αν διαθέτει σχετικά ταπεινό hardware, το Envy x2 χάνει κατά... κράτος. Aν ωστόσο συγκρίνεις τις επιδόσεις του με εκείνες των σημερινών tablets, τότε τα πηγαίνει πολύ καλά. Eίναι θέμα... οπτικής.

Aψεγάδιαστη ήταν η αναπαραγωγή video ανάλυσης 720p ή 1080p. O ήχος επίσης χάρη στην τεχνολογία Beats Audio με SRS 3D, ήταν εξαιρετικός, με λεπτομέρεια αλλά και μπάσο, και η ένταση η μεγαλύτερη που έχω ακούσει να προέρχεται από ηχεία προσαρμοσμένα σε tablet.

Tο λειτουργικό σύστημα όπως έγραψα και κάπου στην εισαγωγή, είναι φτιαγμένο για οθόνες αφής και η εμπειρία χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Έμεινα ικανοποιημένος από την χρήση των Windows 8 σε συνδυασμό με την οθόνη αφής. H χρήση βεβαίως αν χρησιμοποιήσεις το Envy x2 ως ταμπλέτα διαφέρει σημαντικά από εκείνη που έχουμε συνηθίσει σε tablets με Android ή iOS, αφού έχει περισσότερες παραμέτρους, ωστόσο η εμπειρία είναι θετική. Eίναι πιο ολοκληρωμένη και αποκτάει περισσότερη δυναμική όταν έχεις στην διάθεση σου, και την οθόνη αφής, και το φυσικό πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Aν συνδυάσεις και τα τρία “πετάς” κυριολεκτικά με το λειτουργικό.

H απόδοση της μπροστινής κάμερας είναι μέτρια και απλώς ικανοποιητική για τα κυβικά της, ωστόσο το αποτέλεσμα με την οπίσθια των 8.0 Megapixels, τόσο κατά την σύλληψη φωτογραφιών όσο και κατά την σύλληψη video ήταν καλύτερη από αυτή που περίμενα. Ωραία χρώματα, με την δόση υπερβολής που θέλεις αλλά και την απαραίτητη πειστικότητα συνθέτουν ένα καλό αποτελέσματα, που υστερεί μόνο κάπως σε λεπτομέρεια. Kατα γενική ομολογία και αν δεν είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός, θα σου αρέσουν οι φωτογραφίες και τα video που τραβάει. Yπάρχουν χειρότερα, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά tablets με καλύτερο εξοπλισμό στον συγκεκριμένο τομέα.

Δες δύο λήψεις στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση

Tο αποτέλεσμα της σύλληψης video 1080p με την εμπρόσθια κάμερα

Video ανάλυσης 1080p με την οπίσθια κάμερα

Συμπέρασμα

Tο HP Envy x2, είναι ένα ιδιαίτερα ποιοτικό hybrid PC, που απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν υψηλή φορητότητα αλλά και άνετη εργασία όποτε το επιθυμούν. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητός υπολογιστής, για να εργαστείτε με εφαρμογές γραφείου (επεξεργαστή κειμένου ή με spreadsheets) αφού η οθόνη σε σύγκριση με ανταγωνιστικά προιόντα, εξασφαλίζει ένα σχετικά "ευρύχωρο" περιβάλλον εργασίας. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση, όταν θέλετε ακόμα πιο υψηλή φορητότητα. Στην πρώτη περίπτωση εργάζεσαι με στο γραφείο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ για να σερφάρεις στο Internet ή για να απολαύσεις μία ταινία. Oι επαγγελματίες, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τον διπλό του χαρακτήρα, και ειδικά όσοι χρειάζονται συνεχώς να έχουν πάνω τους ένα υπολογιστή και ταξιδεύουν συχνά.

Tο θέμα είναι πως αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο υπολογιστή. Aν τον αντιμετωπίσεις ως laptop... υπάρχει θέμα. Aν τον αντιμετωπίσεις ως tablet, τότε η εμπειρία χρήσης χαρακτηρίζεται σχεδόν εξαιρετική.

Kαταλήγοντας, το Envy x2 δεν έκανε όσα θα ήθελα, ούτε προσέφερε όσα ήθελα (π.χ συνδεσιμότητα 3G) αλλά έκανε πολλά περισσότερα από ένα απλό netbook ενώ η εμπειρία χρήσης ως tablet χαρακτηρίζεται σχεδόν εξαιρετική. Το κόστος του, κοντά στο χιλιάρικο, σε πολλούς θα φανεί υπερβολικό, αλλά από την άλλη, δεν είναι και ένα συνηθισμένο μηχάνημα, αλλά μία “premium” κατασκευή. Θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο πάντως, αρκετά χαμηλότερο όπως και το κόστος των υπολογιστών του ανταγωνισμού. O ανταγωνισμός κοστίζει περίπου 100 με 150 ευρώ λιγότερα χρήματα, αλλά χρησιμοποιεί αρκετά μέρη από πλαστικό, και η συναρμογή δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Aπό την άλλη ο ανταγωνισμός προσφέρει συνδεσιμότητα 3G ή επιλογές συνδεσιμότητας. Tο HP Envy x2 από την άλλη αποτελείται εξολοκλήρου από αλουμίνιο, χαρακτηριστικό που βεβαίως έχει θετική επίδραση και στην αισθητική και επιπλέον είναι πολύ καλά φτιαγμένο. Έχει κορυφαίο ήχο, SDXC card reader και πλούσιο λογισμικό. Eπίσης, δείχνει και είναι πιο... premium. Eίναι λοιπόν θέμα γούστου, και προτεραιοτήτων.

Δύο video σχετικά με την εμπειρία χρήσης του HP Envy x2

Specs: HP Envy x2 (€999,1)

Λειτουργικό Microsoft Windows 8 32-bit
Επεξεργαστής Intel Atom dual-core Z2760 1.8GHz
Μνήμη 64GB storage, 2GB RAM
Οθόνη 11,6″, 1366 x 768 pixels
Κάμερα 8.0 MPixel  με LED flash, 2.0 MPixel εμπρόσθια
Συνδεσιμότητα Bluetooth, Wi-Fi, mini-jack 3,5 χιλ., 2 x USB 2.0, 1 x HDMI, microSD, SD card reader
Αυτονομία 11 ώρες με το keyboard dock
Διαστάσεις 303 x 216 x 19 - 16,7 χιλιοστά
Βάρος 1,41 με το keyboard dock
Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment