16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    HP Omen X VR, το απίστευτο PC backpack για virtual reality on-the-go!

    Σίγουρα ο θαυμαστός κόσμος της εικονικής πραγματικότητας δεν μπορεί παρά να τραβάει το ενδιαφέρον σε όλους τους λάτρεις των νέων τεχνολογιών. Βέβαια για να απολαύσει κανείς το VR στο ανώτερο επίπεδο (που σημαίνει ουσιαστικά ότι έχει αγοράσει είτε το HTC Vive είτε το Oculus Rift) θα πρέπει να έχει συνδεδεμένο το VR headset του με ένα σχετικά ισχυρό PC. Αυτό καμιά φορά μπορεί να αποδειχθεί λιγάκι… “μπελάς”, καθώς ουσιαστικά ο χρήστης ενός VR headset περιορίζεται και δεν έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Πάνω σε αυτό το πρόβλημα η HP σκέφτηκε τη δημιουργία του Omen X VR, ενός φορητού PC που φοριέται όπως ένα σακίδιο πλάτης και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη για virtual reality on-the-go!

    HP Omen BackPack (2)

    Αν και ακόμη πρόκειται για ένα prototype, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες (και δεν βρίσκεται ακόμη σε τελική μορφή), το Omen X backpack σίγουρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον κόσμο του PC computing, καθώς αν μη τι άλλο πρόκειται για μία καινοτόμα συσκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από insiders της HP, το Omen X VR backpack θα υποστηρίζει επεξεργαστές Intel Core i7 ή i5, Μ.2 SSDs (που θα φτάνουν μέχρι τα 512GB αποθηκευτικού χώρου), ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη διαθέσιμη RAM, το μικρό αλλά θαυματουργό σακίδιο θα μπορεί να δεχθεί modules που φτάνουν τα 32GB. Επιπλέον θα διαθέτει: 2xUSB Type-A θύρες, 2xUSB 3.1 Type-C, μία HDMI port καθώς και δύο ειδικά jacks για τη σύνδεση μπαταριών. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την κάρτα γραφικών που θα υπάρχει στο εσωτερικό του, εφόσον είναι προορισμένο για VR τότε μην περιμένετε κάτι λιγότερο από μία GTX 970 ή Radeon 390. Και επειδή όταν φοράς ένα σακίδιο στην πλάτη για πολλές ώρες αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι το βάρος του, το high-tech backpack της HP δεν θα ζυγίζει παραπάνω από 4.5 κιλά.

    HP Omen BackPack (1)

    H HP δεν είναι η μόνη που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει ένα νέο trend στον κόσμο του PC computing, καθώς τόσο η MSI όσο και η Zotac ετοιμάζουν τις δικές τους PC backpack προτάσεις! Αναμφίβολα, το μέλλον προμηνύεται συναρπαστικό!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles