23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    HP Sprout. Το μέλλον των desktop PC;

    Η Hewlett Packard αρέσκεται κατά καιρούς στο να πειραματίζεται με high-tech προϊόντα τα οποία ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Sprout, ένα πρωτότυπο desktop PC, το οποίο φιλοδοξεί να μας κάνει να ξεχάσουμε για πάντα τι σημαίνει πληκτρολόγιο και ποντίκι, καθώς στόχος των δημιουργών του είναι να μας εισάγουν σε μία νέα εποχή του computing. Το Sprout είναι μία ξεχωριστή πρόταση, η οποία βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στη δυνατότητα του user να χειρίζεται τις λειτουργίες του υπολογιστή, βασιζόμενος στην ύπαρξη διαφορετικών touch-sensitive controls.  sprout_1

    Στο Sprout υπάρχει μία παραδοσιακή οθόνη αφής με διαγώνιο στις 23 ίντσες, η οποία σίγουρα δεν είναι κάτι το πρωτότυπο για τον κόσμο των νέων τεχνολογιών και του computing. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που καθιστά το Sprout διαφορετικό είναι η ύπαρξη μίας διαδραστικής επιφάνειας που βρίσκεται στη βάση του εν λόγω μηχανήματος, και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να προβάλει μέσω αυτής διάφορα αντικείμενα, αλλά και να χειρίζεται πλήρως διαδραστικά applications. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός πολυμορφικού μηχανισμού, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος (σχεδόν κρεμασμένος) στο επάνω μέρος της οθόνης και αποτελείται από μία RealSense 3D κάμερα της Intel, μία δεύτερη κάμερα υψηλής ανάλυσης στα 14.6 megapixel, έναν DLP projector και μία λάμπα LED. Ο εν λόγω πρωτοποριακός μηχανισμός επιτρέπει ουσιαστικά στον χρήστη του Sprout να σκανάρει 2D και 3D physical αντικείμενα, με το να τα τοποθετήσει στην interactive επιφάνεια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το ειδικό software μπορεί να επέμβει στη μορφή τους είτε παίζοντας πάνω στην ειδική επιφάνεια ή χρησιμοποιώντας την touch screen του Sprout. Ειδικότερα, ο user μπορεί να προσθέσει κείμενο, να κατευθύνει ή ακόμη και να αλλάξει πλήρως τη μορφή του σκαναρισμένου αντικείμενου και όλα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα του!

    sprout_2

    Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το Sprout θα στηρίζεται σε επεξεργαστές της οικογένειας Core i7, ενώ όλα τα μοντέλα θα έρχονται με σκληρό δίσκο στο 1TB. Το εν λόγω πρωτοποριακό PC, αν και λανσάρεται με στραμμένο το βλέμμα προς την κατηγορία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημιουργίας, παρόλα αυτά δεν αποκλείεται στο μέλλον να το δούμε να αποκτάει και έναν πιο mainstream χαρακτήρα. Το Sprout της Hewlett Packard θα είναι διαθέσιμο από τις 9 Νοεμβρίου και θα στοιχίζει 1.899$.

    http://youtu.be/IBnf_lHxPdE

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles