20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    HP Stream. Η Hewlett Packard μπαίνει δυνατά στη μάχη των φτηνών laptops!

    Η κατηγορία των εξαιρετικά φτηνών laptops που η τιμή τους κυμαίνεται κάτω από το φράγμα των 200 δολαρίων, έχει αρχίσει να ενδιαφέρει όλο και περισσότερες εταιρείες. Το χορό έσυρε πρώτη η Google με τα πάμφθηνα Chromebooks και τώρα η σκυτάλη φαίνεται ότι περνάει στην Hewlett Packard, η οποία σε συνεργασία με την Microsoft, ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το HP Stream, ένα σούπερ οικονομικό laptop (η τιμή του υπολογίζεται στα 199 δολάρια), το οποίο θα βασίζεται στο λειτουργικό Windows 8.1.

    HP Stream

    To HP Stream προορίζεται να αντιμετωπίσει τα Chromebooks της Google, προσφέροντας στους χρήστες μία οθόνη με διαγώνιο 14 ιντσών και ανάλυση στα 1366×768 pixels, ενώ στην καρδιά του συστήματος θα χτυπάει ένας επεξεργαστής της AMD Α4, ο οποίος διακρίνεται για την χαμηλή κατανάλωση του. Επιπλέον, το HP Stream θα διαθέτει 2GB μνήμης RAM και 32GB (ή 64GB) αποθηκευτικού χώρου (τεχνολογίας flash memory), ακολουθώντας έτσι τα βήματα των Chromebooks, τα οποία δεν κυκλοφορούν με πολλά GB αποθηκευτικού χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η HP σχεδιάζει να προσφέρει τη δυνατότητα στους αγοραστές του Stream να επιλέξουν 100GB έξτρα αποθηκευτικού χώρου μέσω cloud για μία χρονική περίοδο διάρκειας δύο ετών. Επιπλέον, το Stream θα προσφέρει υποστήριξη για 802.11 b/g/n Wi-Fi, έξοδο HDMI, μία θύρα USB 3.0 και δύο θύρες USB 2.0.

    HP Stream

    Σίγουρα τα παραπάνω tech specs του HP Stream (που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες, ενώ ακόμα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη φωτογραφία της συσκευής) δεν μπορούν να θεωρηθούν άσχημα για έναν low-budget Windows 8.1 μίνι-υπολογιστή. Χωρίς αμφιβολία, η μάχη ανάμεσα στην Microsoft και στην Google, για το ποια από τις δύο θα επικρατήσει το νέο πεδίο των φτηνών laptops (με τιμή κάτω των 200 δολαρίων) αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles