19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    HTC: Εγκαταλείπει οριστικά το δικό της Android web browser

    Αν ποτέ είχατε στη κατοχή σας μια Android συσκευή εκτός από Nexus, σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με τη τάση που παρουσιάζουν οι OEMs να εγκαθιστούν στις συσκευές τις δικές τους (stock) εφαρμογές, η λειτουργία των οποίων όμως καλύπτεται από τις αντίστοιχες εφαρμογές της Google. Η Samsung, η LG και η Asus είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες οι οποίες προσθέτουν στις συσκευές τους τις δικές τους εφαρμογές ημερολογίου, γκαλερί, ρολογιού, Browser και άλλες. Κάτι τέτοιο, έχει ως αποτέλεσμα οι συσκευές να έρχονται με αρκετό bloatware.

    browser

    Τα προηγούμενα χρόνια, η HTC εργαζόταν πυρετωδώς για να μειώσει τον αριθμό των περιττών εφαρμογών στις συσκευές που διαθέτει. Για παράδειγμα, στο HTC 10 τα Google Photos και Google Play Music apps χρησιμοποιούνται εκ προεπιλογής για την γκαλερί την αναπαραγωγή μουσικής, αντίστοιχα. Πληροφορίες που διέρρευσαν πρόσφατα αναφέρουν ότι η HTC θα εγκαταλείψει οριστικά και το δικό της Android web browser στις 30 Νοεμβρίου.

    Ο browser που θα τον αντικαταστήσει θα είναι ο Chrome της Google, μια κίνηση η οποία θα ευχαριστήσει αρκετούς χρήστες της εφαρμογής. Η τελευταία ενημέρωση στον HTC browser θα δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς των αγαπημένων σε άλλον περιηγητή της επιλογής σας, αλλά από τις 30 Νοεμβρίου θα αφαιρεθεί από το Play Store και δε θα λάβει μελλοντικές ενημερώσεις. Ήδη, αρκετοί χρήστες διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους για την επιλογή αυτή της εταιρείας, αν και η αντικατάσταση των εφαρμογών των OEMs με αυτές της Google αποτελεί μια πρακτική που σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές εταιρείες στο άμεσο μέλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles