18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Nέα στοιχεία αποκαλύπτονται για το HTC M8

    Μπορεί η HTC να μη βρίσκεται σε θέση ισχύος στην αγορά και σύμφωνα με αναφορές να σκοπεύει την αναθεώρηση της στρατηγικής της, επικεντρωνόμενη στα low-end και mid-range smartphones, όμως ο αντικαταστάτης του One βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα είναι εδώ το 2014.

    Κάποιες θολές φωτογραφίες της συσκευής εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο πριν λίγες μέρες, δείχνοντας ένα πίσω μέρος αρκετά γνώριμο, το οποίο θυμίζει το One, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από αυτές. Πλέον έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη ναυαρχίδα της HTC, χάρη στο γνωστό @evleaks.

    htcm81

    Σύμφωνα με το evleaks, το HTC M8 θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, ανάλυσης full HD (1080p) και θα τρέχει το Android 4.4 (KitKat). Επιπλέον, είναι σχεδόν σίγουρο πως η συσκευή θα φέρει στο εσωτερικό της το Snapdragon 800 SoC με τέσσερις πυρήνες και 2 ή 3 GB μνήμης RAM. Φυσικά, αυτά είναι «φετινά» specs στη high-end κατηγορία, κάτι που σημαίνει πως όταν κυκλοφορήσει το M8, θα θεωρείται σχεδόν ξεπερασμένο. Ας μη ξεχνάμε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα δούμε νέα SoCs και 64-bit επεξεργαστές σε Android μοντέλα, οπότε η HTC δε θα έχει κάποιο πλεονέκτημα στον τομέα των επιδόσεων.

    Δε γνωρίζουμε, βέβαια, αν το M8 (ή όπως θα λέγεται) προορίζεται για επόμενης γενιάς ναυαρχίδα ή απλώς η εταιρεία σκοπεύει να ανανεώσει το One με μια βελτιωμένη έκδοσή του, προκειμένου να σταθεί καλύτερα απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό. Σε αυτή την περίπτωση το M8 έχει τα φόντα να ενισχύσει τις πωλήσεις της HTC αλλά και πάλι η εταιρεία θα πρέπει να ετοιμάσει κάτι πραγματικά εξαιρετικό για το 2014, ώστε να κοιτάξει στα μάτια τη Samsung και το Galaxy S5 (και μοντέλα άλλων κατασκευαστών).

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles