13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε το νέο διαφημιστικό spot του HTC One A9 που εμπνέεται από την… Apple (vid)

    Η “παράξενη σχέση”  HTC και Apple τελευταία έχει συζητηθεί πολύ… Η κυκλοφορία του HTC One A9, του νεότερου smartphone των Ταϊβανέζων, με το οποίο ελπίζουν να επανακάμψουν από μία δύσκολη περίοδο, συνοδεύτηκε από σχόλια ότι η ομοιότητα με το iPhone 6 είναι εμφανής. Ακούγοντας τα (μάλλον αναμενόμενα) σχετικά σχόλια, από την HTC απάντησαν πως πρώτη η Apple τους αντέγραψε όταν το iPhone 6 πήρε αρκετά στοιχεία από τη σειρά One. Και κάπως έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ακολουθώντας μία τακτική ενός περίεργου… “τρολαρίσματος” προς την Apple, η HTC θέλει να αναδείξει το δικό της προϊόν, μία ενδιαφέρουσα συσκευή που έχει τα εχέγγυα για να κάνει μία καλή πορεία στην αγορά, καθώς μεταξύ άλλων είναι και το πρώτο “non Nexus” phone που ενσωματώνει το Android 6.0 Marshmallow.

    htc a9 be brilliant ad 01

    Κι ενώ οι συγκρίσεις του HTC One A9 με το iPhone έχουν γίνει ακόμη και από την ίδια τη CEO της εταιρείας Cher Wang, η HTC συνεχίζει τις “αναφορές” στην Apple σε μία… διαφήμιση.

    Το νέο spot του One A9 φαίνεται πως λαμβάνει εμπνεύσεις από το “θρυλικό” 1984, το διαφημιστικό (με τις αναφορές στο ομώνυμο δυστοπικό μυθιστόρημα του George Orwell) σε σκηνοθεσία του Ridley Scott που μας σύστησε τα Macintosh στη δεκαετία του ’80 και έχει γράψει με “χρυσά γράμματα” το όνομά του στην ιστορία της διαφήμισης. Φυσικά, στην περίπτωση του spot της HTC, το concept έχει αλλάξει αρκετά, ωστόσο κάποιες ομοιότητες δεν μπορεί παρά να παρατηρηθούν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κάποιο σημείο του video ο πρωταγωνιστής πάνω σε ένα τραπέζι κλωτσάει κάποια άσπρα μήλα, σε μία κίνηση που… έχει συζητηθεί.

    htc a9 be brilliant ad 02

    Είναι αυτές οι αναφορές (ή αν προτιμάτε αυτό το ιδιότυπο “τρολάρισμα” προς την Apple) ο τρόπος των Ταϊβανέζων για να κερδίσουν τις εντυπώσεις; Είναι η απάντησή τους στο ότι πιστεύουν ότι η Apple πρωτοασχολήθηκε μαζί τους παίρνοντας στοιχεία από τη σειρά One; Το σίγουρο είναι πως κάτι περίεργο έχει “συνδέσει” τις δύο εταιρείες και πάλι τελευταία (σ.σ. πριν λίγα χρόνια οι μάχες τους για τις πατέντες είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα τον τύπο) και ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η εξέλιξη…

    Δείτε το νέο spot του HTC One A9, αφού πρώτα θυμηθείτε το “θρυλικό” 1984 Super Bowl Commercial των Macintosh

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles