21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    HTC One Review. Οne… to rule them all

    Δεν είμαι σίγουρος αν με την παρουσίαση του HTC One, η βιομηχανία κατασκευής smartphones έκανε βήματα ή… άλματα προς τα εμπρός. Έως σήμερα, θεωρούσα τα iPhone ως τα πιο καλοφτιαγμένα και προσεγμένα smartphones στον κόσμο, ωστόσο φαίνεται πως έφτασε η ώρα, η Apple να αποκτήσει “συγκάτοικο” στην κορυφή, τουλάχιστον όσο αφορά στην κατασκευαστική αρτιότητα.

    HTCOne (2)

    Η προσοχή στην λεπτομέρεια, η ακρίβεια και το φινίρισμα, είναι αυτά που προσφέρουν «το κάτι παραπάνω» όταν έχει πατηθεί το «pause» στην εξέλιξη σε άλλους τομείς, σώζοντας την παρτίδα. Ήταν καιρός για κάποιον άλλον κατασκευαστή, πέρα από την Apple, να παρουσιάσει κάτι τόσο άρτιο κατασκευαστικά. Φαίνεται πως η HTC, με το One, κατάφερε να παρουσιάσει μία συσκευή, πολύ κοντά στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η Apple, με τα iPhone 4/4S και 5.

    HTCOne (14)

    Κατασκευή

    Η κατασκευαστική αρτιότητα του One, διακρίνεται σε πολλά σημεία, από τον τρόπο που το μέταλλο έρχεται σε επαφή με άλλα υλικά όπως το πλαστικό, από την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των υλικών – zerogap construction – σε σημείο να μην καταλαβαίνεις που ξεκινάει το ένα, και που καταλήγει το άλλο, από την προσοχή στην λεπτομέρεια, από την ακρίβεια – δείτε τις οπές στα ηχεία και το “δαχτυλίδι” γύρω από την κάμερα και θα πειστείτε – και βεβαίως από το φινίρισμα, στο μέταλλο, στο πλαστικό, στα πλήκτρα.

    HTCOne (10)

    Είναι το τέλειο κινητό κατασκευαστικά; Όχι. Παρατήρησα ότι το volume control και η υποδοχή για την κάρτα microSIM, δεν «δένουν» το ίδιο αρμονικά με το σασί, αλλά δεν σημαίνει και πολλά πράγματα το ότι αναγκάστηκα να πιάσω… «μεγεθυντικό φακό». Τι θέλω να πω; Ότι επίτηδες, έλεγξα το τηλέφωνο με ζήλο για να εντοπίσω ατέλειες. Στόχευσα.

    Δεν υπήρξε πάντως στην κατασκευή του κάτι που να μου χαλάσει την εικόνα που είχα σχηματίσει όταν το πρωτοέπιασα στα χέρια μου στο Λονδίνο, κατά την επίσημη παρουσίαση του, ή μία περίπου εβδομάδα μετά, κατά την διάρκεια του Mobile World Congress. Το HTC One, είναι ένα εκπληκτικό προϊόν, μία «premium» συσκευή και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις το πιάσεις στα χέρια σου.

    Αισθητική

    Όσο αφορά στην αισθητική, νομίζω πως αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα “HTC”, κυρίως λόγω του σχήματος της κυρτής πλάτης. Μοιάζει αρκετά με το Z10 της Blackberry, που είχε παρουσιαστεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ενώ με κάποια λοξή… ματιά, θα έλεγα ότι υπάρχουν ομοιότητες και με το iPhone. Αν και το Z10 της Blackberry είναι όμορφο, είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από… πλαστικό. Όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, ήμουν ενθουσιασμένος από την αισθητική και το λειτουργικό σύστημα, αλλά νομίζω ότι έκρυψα ότι απογοητεύτηκα κάπως που ήταν από πλαστικό. Όχι ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το πλαστικό ή το πολυκαρβονικό υλικό, το αντίθετο θα έλεγα. Ειδικά το δεύτερο σε περιπτώσεις έχει πολύ ωραία αίσθηση – π.χ το μαύρου χρώματος Nokia Lumia 920 ή το HTC 8X προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση – ενώ είναι ένα «ζεστό» υλικό, που επιπλέον βοηθάει στο κράτημα. Από την άλλη, όσο «premium» και να μπορεί να χαρακτηριστεί μία κατασκευή, επειδή η ποιότητα των υλικών, το φινίρισμα ή η συναρμολόγηση της χωρίς τριγμούς βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, το μέταλλο είναι ένα υλικό που δίνει άλλο αέρα. Το HTC One, είναι ένα πολύ όμορφο κινητό. Για πολλούς είναι το ομορφότερο που έχει κατασκευαστεί, και δεν έχουν άδικο. Ξεχωρίζει αναμφισβήτητα.

    Χαρακτηριστικά

    Με την πρώτη ματιά, αυτό που ξεχωρίζει είναι η μεγάλη οθόνη του. Είναι τεχνολογίας SuperLCD 3 με διαγώνιο 4,7 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 1080×1920 pixels. Κάνοντας τους σχετικούς υπολογισμούς, καταλήγουμε στο εξωπραγματικό νούμερο 468 όσο αφορά στον αριθμό των pixels ανά ίντσα (ppi). Σύμφωνα με την “αλήθεια” των αριθμών, είναι η πλέον ευκρινής οθόνη που ενσωματώνει smartphone στις μέρες μας, και αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Βεβαίως, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα όταν έχει να κάνει με 440ppi ή 468ppi, και έτσι θα αρκεστώ να πω ότι είναι εξαιρετικά ευκρινής και σίγουρα μία από τις καλύτερες που υπάρχουν. Η οθόνη προστατεύεται επίσης από Corning Gorilla Glass 2.

    HTCOne (14)

    Πάνω και κάτω από την οθόνη, υπάρχουν πολύ μικρής διαμέτρου οπές κάτω από τις οποίες στεγάζονται δύο ηχεία, τα οποία προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο και συνεπικουρούνται από ενισχυτή Beats Audio.

    Πάνω αριστερά, υπάρχει αισθητήρας φωτεινότητας ενώ κάτω από μία μικροσκοπική οπή στο ηχείο (τρίτη οπή από τα αριστερά στην κάτω «γραμμή»), βρίσκεται μία πολύ μικρή ενδεικτική λυχνία, η οποία αλλάζει χρώμα ανάλογα την κατάσταση του κινητού (αν φορτίζει, ποια η κατάσταση της μπαταρίας κ.α). Δεξιά από το ηχείο στο πάνω μέρος, βρίσκεται μία κάμερα για βιντεοκλήσεις με αισθητήρα 2,1 Megapixels που προσφέρει δυνατότητα σύλληψης video 1080p με 30 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ υποστηρίζει και HDR.

    HTCOne (1)

    Στο κάτω μέρος, αριστερά και δεξιά από το λογότυπο της HTC, υπάρχουν δύο πλήκτρα αφής (capacitive), αντί για την συνηθισμένη τριάδα των υπόλοιπων κινητών με Android λειτουργικό σύστημα.  Το αριστερό αφορά στην λειτουργία «back» ενώ το δεξί αφορά στην επιστροφή στην κεντρική οθόνη (home screen). Mε διπλό «tap» στο συγκεκριμένο πλήκτρο έχετε πρόσβαση στις «ανοιχτές» εφαρμογές, τις οποίες βεβαίως μπορείτε και να “κλείσετε”.

    HTCOne (9)

    Στην αριστερή πλευρά, υπάρχει η υποδοχή για να εγκαταστήσει ο χρήστης την κάρτα microSIM.

    HTCOne (4)

    Στην δεξιά πλευρά υπάρχει το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου, το οποίο παραδόξως, αν και είναι από αλουμίνιο, δεν έχει το ίδιο φινίρισμα με τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη του κινητού. Επίσης το σχήμα του, ξενίζει και έχω την εντύπωση ότι δεν κολάει με την υπόλοιπη αισθητική, αλλά αυτό είναι απλώς θέμα προσωπικής άποψης.

    HTCOne (5)

    Στο κάτω μέρος, υπάρχει υποδοχή microUSB 2.0 για τον συγχρονισμό της συσκευής με υπολογιστή και την φόρτιση.

    HTCOne (7)

    Στο πάνω μέρος, υπάρχει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά/ hands-free καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης, το οποίο αποτελεί και IR beamer ώστε το HTC One, να μπορεί να μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο για να ελέγχετε την τηλεόραση σας.

    HTCOne (15)

    Κάμερα

    Στο πίσω μέρος, φιγουράρει η UltraPixel κάμερα, η οποία συνοδεύεται από LED flash. Δεν είμαι σίγουρος, για τους λόγους που οδήγησαν την HTC να τοποθετήσει μία κάμερα με αισθητήρα 4.0 Megapixels στην ναυαρχίδα της αντί να προτιμήσει τον σίγουρο δρόμο, επιλέγοντας ένα συμβατικό αισθητήρα 13 Megapixels όπως έκανε ο ανταγωνισμός, ωστόσο μερικές φορές πρέπει να ρισκάρεις. Παράλληλα όμως πρέπει να «εκπαιδεύσεις» και τον κόσμο, παραθέτοντας στοιχεία και αποκαλύπτοντας τους λόγους που σε οδήγησαν να πάρεις αυτή την απόφαση. Νομίζω ότι η HTC, ξεκίνησε καλά την… εκπαίδευση, λέγοντας στο κοινό ότι τα Megapixels δεν είναι αυτοσκοπός και πως δεν παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας και ότι είναι ως επί το πλείστον «hype». Και αυτό είναι μία πραγματικότητα. Τι έχει ωστόσο να παραθέσει στον αντίποδα; Ένα αισθητήρα 1/3” με λιγότερα εικονοστοιχεία μεν (pixels), αλλά πολύ μεγαλύτερα (2μm) από όσο συνηθιζόταν έως σήμερα, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνουν 300% περισσότερο φως από το συνηθισμένο. Αρκεί όμως αυτό;

    HTCOne (13)

    Οι φωτογραφίες είναι υπέροχες όταν τις βλέπεις στην οθόνη του κινητού. Πολύ ωραίες, με ακριβή αποτύπωση χρωμάτων, επαρκή κορεσμό, πολύ καλή αντίθεση και φωτεινές (το HDR σε περιβάλλον με περιορισμένη φωτεινότητα λειτουργεί άψογα) . Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η απουσία… λεπτομέρειας και ο θόρυβος, που στο φως της μέρας μερικές φορές είναι αρκετός. Αν φορτώσετε στον υπολογιστή σας τις φωτογραφίες, η πρώτη σας εντύπωση είναι θετική. Δείχνουν ωραίες και πειστικές. Αρκεί όμως να μεγεθύνετε ελάχιστα την φωτογραφία, για να διαπιστώσετε την έλλειψη λεπτομέρειας και τον ενοχλητικό θόρυβο, που “έρχεται” πιο γρήγορα στη μούρη από το συνηθισμένo. Δείτε παρακάτω δείγματα φωτογραφιών από μία συννεφιασμένη και μία ηλιόλουστη μέρα.

    Δείγματα φωτογραφίας στην μέγιστη δυνατή ανάλυση σε “Normal” mode, χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις

    Με συννεφιά

    IMAG0022

    IMAG0030

    IMAG0032

    IMAG0070

    IMAG0048

    Με ήλιο

    IMAG0099

    IMAG0103

    IMAG0112

    Και ένα ωραίο πανόραμα…

    IMAG0055

    Όσο αφορά στην κάμερα, να συμπληρώσω ότι την λειτουργία της υποβοηθάει ένας νέας γενιάς επεξεργαστής εικόνας της εταιρείας (ImageChip). Mπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ανάλυσης 2688 x 1562 pixels με HDR και να τραβήξετε video ανάλυσης 1080p. Υποστηρίζονται επίσης geo tagging, face και smile detection ενώ έχετε στην διάθεση σας εξαιρετικό λογισμικό που θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το αποτέλεσμα και να το μοιραστείτε. Οι φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό ήταν σε πολύ καλό επίπεδο από την άλλη, και το αποτέλεσμα φαίνεται πως δικαιώνει σε αυτή την φάση την απόφαση της HTC να προτιμήσει τον συγκεκριμένο τύπο αισθητήρα. Βεβαίως και υπήρχε θόρυβος, αλλά καμία σχέση με άλλα κινητά.

    Η ποιότητα του video επίσης ήταν πολύ καλή γενικά, αλλά η έλλειψη λεπτομέρειας και σε αυτή την περίπτωση σε βάζει λίγο σε σκέψεις. Είναι θέμα υλικού όπως του επεξεργαστή εικόνας; Eίναι θέμα λογισμικού και με ένα ακόμη firmware update θα βελτιωθεί η απόδοση; Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε η είδηση ότι χάρη σε ένα μία αναβάθμιση του firmware, βελτιώνεται πολύ η απόδοση της κάμερας UltraPixel. Μου είπαν ωστόσο ότι το δείγμα του κινητού που έχω στα χέρια μου, είναι πλήρως ενημερωμένο. Και αυτό σημαίνει, ότι τα αποτελέσματα των λήψεων που έχετε και εσείς στην διάθεση σας τώρα, πλησιάζουν το επιθυμητό, τουλάχιστον για την HTC, αποτέλεσμα (θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις πιστεύω). Παρόλα αυτά, αν και γενικώς είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα των φωτογραφιών και video επιθυμούσα αρτιότερα αποτελέσματα. Υπερασπιζόμενος από την άλλη, την απόφαση της εταιρείας, αν με… 4MPixel αισθητήρα μας προσφέρει τέτοια αποτελέσματα, τότε βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε ακόμη πολλά να δούμε. Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι περισσότεροι χρήστες ανεβάζουν από το κινητό τους τηλέφωνο φωτογραφίες στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα social media (άλλοι τις… καταστρέφουν με το Instagram επίσης) και τα περισσότερα video προορίζονται για ευρεία κατανάλωση στο YouTube, οπότε…

    HTCOne (8)

    Υπό αυτό το πρίσμα, η κάμερα του HTC One θα σας καλύψει πλήρως. Καταλαβαίνετε όμως, ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, “ψειρίζουμε την μαϊμού”…

    Υπό άλλο πρίσμα ωστόσο, και επειδή οι εταιρείες οφείλουν να επιδίδονται σε ένα αγώνα υπεροχής για να επιβιώσουν ή για να επικρατήσουν, και επειδή έτσι είναι ο κόσμος της τεχνολογίας, αμείλικτος, και επειδή οι ναυαρχίδες ζητούν σχεδόν ένα χιλιάρικο να βγάλουμε από την τσέπη μας, και επειδή πολύ απλά, έχουμε απαιτήσεις, η HTC δεν έπρεπε στην παρούσα φάση να δώσει “δικαιώματα”. Οπότε, για εμένα προσωπικά, με το One, δεν έπρεπε να ρισκάρει με την UltraPixel. Ίσως έπρεπε να ακολουθήσει μία περισσότερο συμβατική προσέγγιση, επιλέγοντας ένα αισθητήρα 13 Megapixels, σαν αυτόν που επιδεικνύει ο ανταγωνισμός, να τοποθετήσει καλά οπτικά και ο συνδυασμός με το εξαιρετικό λογισμικό, θα έκανε τα υπόλοιπα. Θα το έφερνε στην κορυφή. Η εταιρεία άλλωστε παλεύει για να επαναπροσδιοριστεί ως Tier 1 κατασκευαστής, και το ρίσκο που πήρε ήταν μεγάλο. Καποιες φορές, τέτοιες γενναίες αποφάσεις  όμως είναι που κάνουν την διαφορά, και καθορίζουν τις εξελίξεις. Θα μπορούσε λοιπόν, αφού είχε βελτιστοποιήσει την τεχνολογία, να παρουσίαζε την UltraPixel κάμερα – ίσως με μεγαλύτερο αριθμό εικονοστοχείων στον αισθητήρα – στην επόμενη ναυαρχίδα της. Φέτος, νομίζω πως για ακόμη μία φορά, η HTC έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει το… τέλειο κινητό.

    Δείγμα video σε ανάλυση 1080p. Συννεφιασμένη μέρα

    Δείγμα video ανάλυσης 1080p. Ηλιόλουστη μέρα.

    Ένα από τα πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά του HTC One, είναι το HTC Zoe. Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία λειτουργία, που σας επιτρέπει τραβώντας μία φωτογραφία, να δημιουργήσετε μικρά κλιπς – των τριών, τεσσάρων δευτερολέπτων – εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι η κάμερα λειτουργεί λίγο πριν και για λίγο ακόμη αφότου έχετε πατήσει το κλείστρο, πραγματοποιώντας συνεχόμενες λήψεις! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν νομίζατε ότι δεν «πιάσατε» την επιθυμητή σκηνή, χάρη στην λειτουργία HTC Zoe, δεν θα σας… ξεφύγει τελικώς! Επίσης, πολλές φορές είναι πιο ωραίο να μοιράζεσαι κινούμενη εικόνα αντί για φωτογραφίες στο Internet, οπότε θα βρείτε τα animations ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την άποψη μου.

    Screenshot_2013-04-02-12-04-46

    Το λογισμικό σας παρέχει πολλές ακόμη δυνατότητες, όπως να αποφύγετε το… «photo bombing» αφαιρώντας ανεπιθύμητα αντικείμενα από την φωτογραφία σας (π.χ την ώρα που τραβάτε το ταίρι σας, να περάσει από δίπλα ένας περαστικός). Φυσικά έχετε αρκετές επιλογές και ρυθμίσεις (π.χ να κάνετε group retouch, ώστε όλοι οι φίλοι σας στην φωτογραφία να έχουν την επιθυμητή έκφραση, να μην είναι δηλαδή κάποιος με κλειστά μάτια, να δημιουργήσετε sequence shots κ.α) ενώ δεν απουσιάζουν διάφορα φίλτρα, κορνίζες κ.α.

    Δείγμα “video” με την λειτουργία HTC Zoe

    Ήχος

    Στο πάνω και στο κάτω μέρος της πρόσοψης, και κάτω από τις μικρές οπές που με ακρίβεια λέϊζερ έχει χαράξει η ταϊβανέζικη εταιρεία βρίσκονται δύο ηχεία. Η HTC ονομάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό «BoomSound» και δεν έχει άδικο, αφού τα ηχεία προσφέρουν αρκετά υψηλή ένταση – ίσως η υψηλότερη που έχω ακούσει – και αρκετή λεπτομέρεια και μπάσο. Πρόκειται για ένα αρκετά προηγμένο σύστημα, σε σχέση με άλλων smartphones της high-end κατηγορίας και σίγουρα από τα καλύτερα. Σε αυτό, βοηθάει βεβαίως και το χαρακτηριστικό Beats Audio, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε κατά βούληση.

    Hardware – Επιδόσεις

    Χάρη στο κορυφαίο Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 SoC (4G LTE capable) με τέσσερις Krait 300 πυρήνες συχνότητας λειτουργίας 1,7GHz και στα 2GB, το λειτουργικό σύστημα Android v4.1.2 – και όχι μόνο αυτό – πετάει. Η πλοήγηση στο Internet είναι… βούτυρο και όλα τα παιχνίδια «παίζουν» χωρίς την παραμικρή υστέρηση χάρη στην GPU τύπου Adreno 320.

    Ο αποθηκευτικός χώρος έχει μέγεθος 32GB, αλλά δυστυχώς δεν επεκτείνεται. Βεβαίως, επαρκεί για την πλειονότητα των χρηστών, ωστόσο ένα κινητό του είδους, θα έπρεπε να δίνει αυτή την δυνατότητα στον χρήστη. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του, να αναφέρω ότι υποστηρίζει WiFi (802.11a/b/g/n/ac, μπορεί να υποστηρίξει και τα επόμενης γενιάς ασύρματα δίκτυα λοιπόν), Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, GPS (με υποστήριξη A-GPS, Glonass), DLNA, NFC, Bluetooth v4.0 με A2DP ενώ δεν απουσιάζουν υπέρυθρες και βεβαίως microUSB 2.0 υποδοχή.

    Από τις επιδόσεις του κινητού είμαι υπερευχαριστημένος, με την έννοια ότι σύμφωνα με κάποια benchmarks μπορεί να βρίσκεται πίσω από ένα, δύο άλλα κινητά, αλλά γενικώς το HTC One είναι κορυφή. Επίσης, θα γνωρίζετε έως τώρα ότι τα benchmarks, αποτελούν μία ακόμη μέθοδο σύγκρισης, και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την εμπειρία χρήσης.

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις του HTC One, σε διάφορα δημοφιλή benchmarks.

    Screenshot_2013-04-01-09-27-15 Screenshot_2013-04-01-13-35-19

    Screenshot_2013-04-01-10-22-07 Screenshot_2013-04-01-10-22-16

    Screenshot_2013-04-01-13-15-38 Screenshot_2013-04-01-13-13-46

    Screenshot_2013-04-01-13-27-25 Screenshot_2013-04-01-13-27-49

    Λογισμικό

    Τρία είναι τα στοιχεία στα οποία έδωσε μεγάλη βαρύτητα η HTC κατά την παρουσίαση της ναυαρχίδας της, πέρα βεβαίως από την υπεροχή της στον τομέα της ποιότητας κατασκευής. Για το χαρακτηριστικό BoomSound και την UltraPixel camera μιλήσαμε, οπότε μας έμεινε το Sense 5.0 UI που έρχεται μαζί με το BlinkFeed. Στην αρχή, το περιβάλλον χρήσης θα σας ξενίσει, αλλά η εξοικείωση είναι μόνο θέμα χρόνου. Η εταιρεία πάντως προσφέρει αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης για να το φέρετε όσο το δυνατόν στα μέτρα σας.

    Screenshot_2013-04-01-10-26-18 Screenshot_2013-04-01-10-26-29

    Screenshot_2013-04-01-10-26-44 Screenshot_2013-04-01-10-26-50

    Screenshot_2013-04-01-10-27-03 Screenshot_2013-04-01-10-27-28

    Screenshot_2013-04-01-10-27-35 Screenshot_2013-04-01-10-27-42

    Screenshot_2013-04-01-10-27-49 Screenshot_2013-04-01-10-27-54

    Το BlinkFeed καταλαμβάνει την “home screen” οπότε ένας εύκολος τρόπος για να γίνουν τα πράγματα πιο… συμβατικά, είναι να το μετακινήσεετε σε διπλανό panel. Μου αρέσει το BlinkFeed και το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να λαμβάνει τις τελευταίες ενημερώσεις – από λογαριασμούς social media, από ειδησεογραφικά sites κ.α – για όλα όσα τον ενδιαφέρουν.

    Screenshot_2013-04-02-12-03-45

    Συμπέρασμα

    Νομίζω ότι αν δεν έπαιρνα τώρα την απόφαση να… καταλήξω, θα έγραφα άλλο τόσο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να γράψεις για τις δυνατότητες του HTC One. Στα video που γύρισα, και τα οποία μπορείτε να δείτε στην συνέχεια εφόσον το επιθυμείτε, επίσης δεν τα λέω όλα. Δεν κατέστη δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Ελπίζω ωστόσο να κάλυψα την πλειονότητα των θεμάτων που αφορούν στο νέο κόσμημα της HTC. Πως να το χαρακτηρίσω αλλιώς; To HTC One είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο κινητό που έχει κατασκευάσει η εταιρεία από την Ταϊβάν, και αναμφισβήτητα θα την βοηθήσει πολύ για να αναστηλώσει την εικόνα της και να αποκτήσει φανατικούς.

    HTCOne (3)

    Είναι μία εκπληκτική συσκευή που χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις, σχεδόν άριστη οθόνη, εξαιρετική ποιότητα υλικών κατασκευής, ακρίβεια και υψηλή ποιότητα συναρμολόγησης, και η οποία εκθέτει άλλες συσκευές στην high-end κατηγορία με αντίστοιχο κόστος. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η κάμερα; Θα μπορούσε, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων πιστεύω, ο χρήστης του One θα μείνει ικανοποιημένος.

    HTCOne (6)

    Αν είναι ακριβό; Φυσικά και είναι ακριβό όταν το αντίτιμο είναι €729. Ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε, ωστόσο έχω την ίδια άποψη για όλα τα μοντέλα της high-end κατηγορίας. Και για να μην…μακρυγορώ άλλο: αν θέλεις να ξεχωρίζεις, this is the One!

    Hands-On

     

    Specs: HTC One (€729)

    Λειτουργικό Android v.4.1.2, Sense 5 UI
    Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 600 SoC 1.7GHz (Quad-Core Krait 300, Adreno 320 GPU)
    Μνήμη 32GB storage, 2GB RAM
    Οθόνη 4,7″ SuperLCD3 πολλαπλής αφής, 1080 x 1920 pixels
    Κάμερα 4 MPixel (2688 x 1562 pixels, video 1080P, HDR), 2,1Mpixel εμπρόσθια (video 1080p), OIS
    Συνδεσιμότητα Bluetooth 4.0+A2DP, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, DLNA, NFC, MHL, mini-jack 3,5 χιλ., microUSB 2.0,
    Αυτονομία 13 ώρες ομιλία, 541 ώρες αναμονή
    Διαστάσεις 137,4 x 68.2 x 9,3 χιλιοστά
    Βάρος 143 γρ.

    Related Articles

    35 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles