21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    HTC One. To iFix it το ανοίγει και του δίνει 1 στα 10 σε repairability score

    htc-one-teardown-and-repairability

    Γνωρίζουμε καλά πως οι τύποι στο iFixit δεν αφήνουν καμία συσκευή χωρίς να την διαλύσουν “στα εξ ων συνετέθη” και αυτό συνέβη φυσικά και με τη νέα ναυαρχίδα της HTC, το One, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις περισσότερες χώρες στα τέλη του Απριλίου.

    Άνοιξαν, λοιπόν, το νέο κορυφαίο smartphone των Ταϊβανέζων, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται συνολικά για μία συσκευή πολύ δύσκολη στην επισκευή της. Είναι ενδεικτικό ότι το One πήρε βαθμολογία 1 στα 10, σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί να το ανοίξει κανείς χωρίς να πραγματοποιήσει κάποια ζημιά σε κάποιο εξάρτημα της συσκευής.

    Για να ανοίξει το HTC One, η ομάδα του iFix it έπρεπε να το θερμάνει και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει μία βεντούζα για να σηκώσει την οθόνη του, δεδομένου ότι δε διαθέτει βίδες. Με τη συσκευή ανοικτή, αναφέρουν ότι χρειάστηκαν γύρω στα 30 λεπτά, για να ξεχωρίσουν το μπροστά μέρος από το πίσω, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “πολύ δύσκολο να ανοίξει η συσκευή χωρίς να καταστραφεί το πίσω μέρος της. Αυτό κάνει κάθε εξάρτημα πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί”.

    Όσο για τα εξαρτήματα που “έκρυβε” η συσκευή, αφότου άνοιξε, δεν υπήρχε κάτι μη αναμενόμενο. Το πιο πολυσυζητημένο από αυτά, η Ultrapixel κάμερα διέθετε ειδική “θωράκιση” από χαλκό και έναν 4MPixels αισθητήρα με οπίσθιο φωτισμό κατασκευασμένο από την ST Microelectonics. Η κάμερα της συσκευής είναι, να υπενθυμίσουμε, και ο λόγος καθυστέρησης κυκλοφορίας του HTC One στην αγορά.

    Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι, παρόλο που πολλοί συγκρίνουν το design του One με αυτό του iPhone 5, ο βαθμός επισκευασιμότητάς τους είναι διαφορετικός, καθώς το iPhone είχε μία βαθμολογία 7 στα 10 στο αντίστοιχο teardown από το iFix it.

    Δείτε εδώ όλο το teardown της συσκευής

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles