21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    HTC One X. Δες εδώ το πρώτο hands-on

    Μάλλον το καλύτερο κινητό της έκθεσης. Με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1,5GHz, οθόνη 4,7 ιντσών με ανάλυση HD 720 και φακό 8 megapixel CMOS BSI (όπου BSI γράψε back illuminated sensor). Ναι, το υλικό κατασκευής θυμίζει Nokia N9 (βλ. polycarbonate) αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η κορυφαία ποιότητα της κατασκευής. Βασικά αυτό είναι το πρώτο smartphone της ταϊβανέζικης εταιρίας με unibody κατασκευή και υποδοχή κάρτας SIM αλά iPhone. Που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η μπαταρία, από την άλλη όμως ότι χάνεις σε ευχρηστία το κερδίζεις σε στιβαρότητα.

    Επίσης το κινητό κυκλοφορεί και σε LTE έκδοση, γνωστή και ως One XL, για να κερδίσει το κοινό από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού. Λογικό εφόσον το potential στην Αμερική όσον αφορά μερίδια και κέρδη είναι όπως φαντάζεσαι αυξημένο.

    Σε περίπτωση τώρα που αναρωτηθείς για την επιλογή της HTC να προσφέρει δηλαδή 32GB μη επέκτασης μνήμης για το χρήστη, σκέψου το εξής: έχεις άλλα 25GB δωρεάν στο dropbox για διάρκεια δύο ετών. Άρα σύνολο 57. Και μιας που το έφερε η κουβέντα το συγκεκριμένο deal των Ταϊβανέζων με την cloud υπηρεσία αφορά σε όλα τη σειρά One.

    Θα θέλεις να ξέρεις επίσης ότι το One X καταγράφει 1080p βίντεο και φωτογραφίζει την ίδια στιγμή, σε ανάλυση HD. Αυτές είναι μια από τις ελάχιστες φορές στη mobile βιομηχανία που κάποιος κατασκευαστής κινητών -και ουχί οπτικών- διαφημίζει τα τεχνικά της κάμερας που συνοδεύει το νέο του τηλέφωνο. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τη φωτογράφηση είναι ότι το One X χρειάζεται μόλις 0,7 δευτερόλεπτα για την ενεργοποίηση του κλείστρου από αναμονή και άλλα 0,2 δευτερόλεπτα για να εστιάσει. Δηλαδή μαζί του φωτογραφίζει ακαριαία και σχεδόν ποτέ δεν χάνει τη στιγμή.

    Το μεγάλο νέο πάντως έρχεται από το λογισμικό της συσκευής. Γιατί καλό χρυσό και άγιο το Ice Cream Sandwich, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά σε μια εποχή που το Android έχει γίνει ο κανόνας είναι το front-end. Και το Sense στην έκδοση 4 αποτελεί έναν καλό λόγο για να αγοράσει κάποιος smartphone της HTC.

    Όλα αυτά θα σου στοιχίσουν στο ταμείο 699 ευρώ ή τουλάχιστον αυτή είναι η ανεπίσημη τιμή μέχρι την κυκλοφορία του κορυφαίου αυτή τη στιγμή superphone. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε επίπεδο hardware.

    Related Articles

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles