15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    HTC W8. Microsoft και HTC ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους!

    Στην πρόσφατη έκθεση Computex, η Microsoft και η HTC αποφάσισαν να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους, ανακοινώνοντας από κοινού την πρόθεση τους να δημιουργήσουν ένα Windows Phone, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα βασίζεται στο εξαιρετικά επιτυχημένο HTC One M8, αλλά θα τρέχει με λειτουργικό Windows 8.1 και το πιθανότερο είναι να ονομάζεται HTC W8.
    Microsoft and HTC

    Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι των δύο εταιρειών διασταυρώνονται, καθώς στο παρελθόν η HTC και η Microsoft είχαν συνεργαστεί στην ανάπτυξη του HTC Radar (μίας συσκευής που έτρεχε λειτουργικό Windows 7 και κυκλοφόρησε πίσω στο 2011) και του HTC 8X και HTC 8S που έκαναν την εμφάνιση τους το Σεπτέμβριο του 2012. Αν και πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια που ακούσαμε για την συνεργασία ανάμεσα στην HTC και στην Microsoft, τα πράγματα πολύ σύντομα αναμένεται να αλλάξουν. Όπως χαρακτηριστικά πρόεκυψε από τις αναφορές των υπευθύνων των δύο εταιρειών το υπό ανάπτυξη HTC W8 θα διαθέτει τις διπλές 3D κάμερες του HTC One M8, όπως επίσης και τα BoomSound speakers. Οι πρώτες φήμες βέβαια κάνουν λόγο ότι σε επίπεδο hardware το HTC W8 θα διαθέτει παρόμοια tech specs με το HTC One M8, ωστόσο υπάρχουν και άλλες πηγές που τονίζουν ότι ενδεχομένως το HTC W8 να κατεβάσει τον πήχη των τεχνικών χαρακτηριστικών, έτσι ώστε η συσκευή να έρθει πιο κοντά με το επερχόμενο HTC A9, το οποίο κινείται περισσότερο στην μεσαία κατηγορία.

    H Microsoft αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση των λειτουργικών συστημάτων για smartphones πίσω από την Google και Apple, για αυτό και αναζητάει διαρκώς νέες συμμαχίες που θα την βοηθήσουν να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αναμφίβολα, η ενδυνάμωση των σχέσεων της με την HTC αποτελεί ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles