18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei AppGallery: Στο Top 3 των καλύτερων app stores παγκοσμίως, διπλασιάζοντας τα διαθέσιμα apps!

     Το AppGallery, αποτελεί πλέον ένα από τα τρία κορυφαία καταστήματα εφαρμογών παγκοσμίως με πολλά επιτεύγματα που δείχνουν  την αδιάκοπη ανάπτυξή του. Μόλις ένα χρόνο μετά από την αποκάλυψη των επιδιώξεων του -στο MWC 2020- η ανάπτυξή του είναι δυναμική και η Huawei μιλάει πλέον για την περαιτέρω εξέλιξη του. Η αύξηση κατά 83% των διαθέσιμων εφαρμογών στο AppGallery και κατά 33%  των ενεργών χρηστών σε μηνιαία βάση  δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το 2020 ήταν ένα έτος έντονης ανάπτυξης για το οικοσύστημα εφαρμογών της Huawei.

    • Η πλατφόρμα έχει αυξήσει τον αριθμό των εγγεγραμμένων προγραμματιστών σε 2,3 εκατομμύρια, αύξηση της τάξεως του 77% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και πλέον μετρά 300.000 προγραμματιστές εκτός Κίνας.
    • Το κοινό του AppGallery παγκοσμίως αγγίζει πλέον τα 530 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (Monthly Active Users) και στην Ευρώπη η βάση αυτή σημείωσε ετήσια αύξηση της τάξεως του 61,5%, με τον αριθμό χρηστών να ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια.
    • 120.000 εφαρμογές έχουν ενσωματωθεί στο HMS Core και είναι πλέον διαθέσιμες στο AppGallery, ετήσια αύξηση που αντιστοιχεί σε 118%.
    • Το σύνολο των downloads των διαθέσιμων εφαρμογών, καθώς και των ανανεώσεων τους στο AppGallery, άγγιξαν τα 384,4 δισεκατομμύρια το 2020, 174 δισεκατομμύρια επιπλέον, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
    • Το Gaming κρατά τα ηνία όσον αφορά την προσθήκη περισσότερων νέων εφαρμογών, με πάνω από 500% περισσότερα παιχνίδια να είναι τώρα διαθέσιμα στην πλατφόρμα σε σύγκριση με πέρσι. Οι χρήστες της Huawei ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που ανακάλυψαν μερικά εκπληκτικά νέα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, όπως AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings και άλλα.

    Τα νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ένα χρόνο από τότε που ο Richard Yu, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Consumer BG, αποκάλυψε πως το όραμα της Huawei είναι να κάνει το AppGallery μια ανοιχτή, παγκόσμια, καινοτόμο πλατφόρμα εφαρμογών.

    Σχολιάζοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης του οικοσυστήματος της Huawei, ο Derek Yu, Αντιπρόεδρος της Huawei Κεντρικής Ευρώπης και Σκανδιναβικής Χερσονήσου του Huawei Consumer Business Group, δήλωσε: «Η στρατηγική μας για το AppGallery ήταν να επεκτείνουμε τη βάση των χρηστών για να δημιουργήσουμε σταθερά θεμέλια για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος μας, και τα νούμερα  δείχνουν ότι αυτή η προσέγγιση είναι σωστή.. Όχι μόνο παρέχουμε συνεχώς νέες τοπικές εφαρμογές εκθέτωντας τους συνεργάτες προγραμματιστές σε ένα κοινό που διαρκώς μεγαλώνει, αλλά παράλληλα δημιουργούμε μια ασυναγώνιστη ευκαιρία για επιτυχίες στην αγορά των εφαρμογών για κινητά.»

    Η ταχεία άνοδος  του AppGallery ενισχύθηκε από την επένδυση της εταιρείας στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Huawei Mobile Services (HMS). Το HMS απασχολεί πλέον περισσότερους από 8000 μηχανικούς Ε & Α και αριθμεί περισσότερους από 600 στην παγκόσμια ομάδα τεχνικής υποστήριξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι εφαρμογές ενσωμάτωσης HMS Core κατά 118% μέσα σε ένα χρόνο αγγίζοντας τις 120.000, ενώ παγκοσμίως οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAU) γρήγορων εφαρμογών έχουν αυξηθεί κατά 200%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 100 εκατομμύρια.

    «Στο τέλος του 2019, υπήρχαν 25 χώρες σε όλο τον κόσμο στις οποίες το AppGallery αριθμούσε  πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες. Αυτός ο αριθμός έχει πλέον αυξηθεί σε 42 εκατομμύρια και συνεχίζουμε να παρατηρούμε ισχυρή ανάπτυξη στις  αγορές της Ευρώπης, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Δεν αφορά μόνο την ποσότητα, αλλά είναι γεγονός ότι ο αριθμός των εφαρμογών που ενσωματώνεται   στο HMS Core έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό  δείχνει ότι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στις δυνατότητες της Huawei για την προώθηση της καινοτομίας και την παροχή καλύτερων και πιο μοναδικών εμπειριών χρήσης», είπε ο Zhang Zhe, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων & Οικολογικής / Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Huawei Consumer BG.

    Η “Global + Local” στρατηγική του AppGallery – Υποστηρίζουμε τους εγχώριους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν μια παγκόσμια πλατφόρμα

    Το AppGallery έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στη συνεργασία με προγραμματιστές τόσο σε παγκόσμια όσο και σε τοπική κλίμακα, για να παρέχει τις πιο χρήσιμες εφαρμογές στους χρήστες, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του αριθμού των προγραμματιστών που εργάζονται με την πλατφόρμα και παρέχοντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

    Οι προγραμματιστές στρέφονται όλο και περισσότερο στο AppGallery, αφενός για να προσεγγίσουν το εγχώριο κοινό της εκάστοτε αγοράς και αφετέρου για να αξιοποιήσουν το αυξανόμενο παγκόσμιο κοινό του AppGallery. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, το AppGallery έχει δει παγκόσμιες εφαρμογές όπως το Moovit και το Bolt από τον τομέα της πλοήγησης/μετακίνησης, το Viber από τον τομέα της επικοινωνίας και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Booking.com και το Tidal να εντάσσονται στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα του.

    Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Huawei αξιοποιεί επίσης την τεχνογνωσία της στην Κίνα για να βοηθήσει τους προγραμματιστές άλλων χωρών να εισέλθουν στην δική της, προσοδοφόρα αγορά εφαρμογών. Πρώτη στις τηλεπικοινωνίες, η Κίνα φιλοξενεί περισσότερους από 904 εκατομμύρια χρήστες mobile Internet με εκτιμώμενες συνολικές λήψεις εφαρμογών που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια. Το AppGallery βοήθησε χιλιάδες προγραμματιστές διεθνώς να εισέλθουν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της Κίνας τους τελευταίους 12 μήνες. Εφαρμογές όπως το PicsArt ήταν από τις πρώτες που επωφελήθηκαν, σημειώνοντας πάνω από 300 εκατομμύρια λήψεις στην ηπειρωτική Κίνα. Το FaceTune 2 και το Mondly έχουν σημειώσει παρόμοιες επιτυχίες, με 2,2 εκατομμύρια και 350 χιλιάδες λήψεις αντίστοιχα.

    Το AppGallery βοήθησε επίσης περισσότερες από 10.000 κινεζικές εφαρμογές να εισέλθουν σε διεθνείς αγορές και να διαφοροποιήσουν τις εμπειρίες των χρηστών παγκοσμίως. Δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Banggood κατάφεραν να επωφεληθούν από τη μοναδική θέση της Huawei. Άλλα παραδείγματα κινεζικών εφαρμογών που κατακτούν το παγκόσμιο κοινό μέσω του AppGallery περιλαμβάνουν το Pasager’s Wager, το Rise of Kingdoms: Lost Crusade και το Night of Full Moon.

    HUAWEI AppGallery – η πλατφόρμα εφαρμογών του μέλλοντος

    Το HUAWEI AppGallery είναι ένα ανοιχτό κατάστημα εφαρμογών που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των χρηστών και παρέχει ποικιλία premium και τοπικών εφαρμογών. Η HUAWEI συνεχίζει δυναμικά να επενδύει στο οικοσύστημα αυτό, πιστή στο όραμά της να αναπτύξει μία πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα, ευέλικτη, ασφαλή και πλήρη επιλογών. Από το λανσάρισμα του τον Απρίλιο του 2018, το HUAWEI AppGallery έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς, μετρώντας αυτή τη στιγμή πάνω από 530 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 χώρες παγκοσμίως. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, καταγράφηκαν συνολικά 384,4 δισεκατομμύρια downloads μέσω του AppGallery, ενώ η HUAWEI σύναψε συνεργασίες με 2,3 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Απολύτως ασφαλές για τους χρήστες, τοποθετώντας  την ιδιωτικότητά τους σε απόλυτη προτεραιότητα, φιλοξενεί  γνωστές και δημοφιλείς εφαρμογές από όλο τον κόσμο, και φιλοδοξεί να αναπτυχθεί περαιτέρω για να προσφέρει τις πιο επαναστατικές και καινοτόμες εφαρμογές στους καταναλωτές του σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Όσο η πλατφόρμα αναπτύσσεται και μέχρι να γίνει πλήρης επιλογών, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν τις εφαρμογές που δεν διατίθενται ακόμα μέσω AppGallery χρησιμοποιώντας το Petal Search. το οποίο διατίθεται μέσω του AppGallery, και είναι απόλυτα ασφαλές για τον χρήστη, σέβεται την ιδιωτικότητά του και δεν εκθέτει τη συσκευή σε κακόβουλο λογισμικό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles