21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei FreeBuds 4 Hands-On Review: «Τα πιο “smart” TWS ακουστικά της αγοράς»!

    H Huawei παίζει δυνατή μπάλα σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά από τον κόσμο των smartphones, το τελευταίο διάστημα την βλέπουμε να πραγματοποιεί μια αντεπίθεση και σε άλλες κατηγορίες. Τα TWS (True Wireless Stereo) ακουστικά είναι μια από τις «ειδικότητες» του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας, καθώς με τη σειρά FreeBuds μας έχει παρουσιάσει ένα δυναμικό line-up προϊόντων που χαρακτηρίζονται από την υψηλή απόδοση, την αξιοπιστία και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Η Huawei «διδάσκει» το πώς είναι να σχεδιάζεις ποιοτικά TWS ακουστικά που προσφέρουν συναρπαστικά ακουστικά features σε πολύ καλή τιμή και αναμφίβολα τα FreeBuds 4 που μόλις κυκλοφόρησαν όχι μόνο ενσωματώνουν το DNA της Huawei στα προϊόντα του ήχου, αλλά παράλληλα ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά! Το γιατί; Θα το μάθουμε πιο αναλυτικά στο hands-on review που ακολουθεί…

    Fresh & sleek design!

    Αναμφίβολα, η σειρά FreeBuds έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων χρηστών και σίγουρα τα νέα FreeBuds διαπνέονται από το πνεύμα της τεχνολογικής ανωτερότητας των προηγούμενων μοντέλων, χωρίς ωστόσο με το να αλλάζουν δραστικά τη συνταγή, αλλά με το να την κάνουν πιο… νόστιμη. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο εμφάνισης, τα FreeBuds 4 αμέσως ξεχωρίζουν με το μεταλλικό τους φινίρισμα, μεταδίδοντας μια sleek, φρέσκια και premium αίσθηση.  Το ελάχιστο βάρος τους (ζυγίζουν κάτι περισσότερο από 4 γραμμάρια το ένα) τα καθιστά πιο ελαφριά και από πούπουλο, ενώ ο καμπυλωτός σχεδιασμός βοηθάει όχι μόνο στην τέλεια εφαρμογή ανεξαρτήτως μεγέθους αυτιού, αλλά και στην πιο δυνατή απομόνωση του θορύβου, που όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι.

    H δε κυκλική (οβάλ) βάση φόρτισης δεν γίνεται παρά να σου κλέψει την καρδιά. Ειδικότερα, η θήκη φόρτισης των FreeBuds 4 είναι μόνο 21.2 χιλιοστά και ζυγίζει μόνο 38 γραμμάρια, είναι δηλαδή κατά 6,3% μικρότερη και κατά 20,8% ελαφρύτερη από την προηγούμενη. Εκλεπτυσμένη, συμμετρική και elegant, το θετικό είναι ότι μπορείτε να την μεταφέρετε κυριολεκτικά παντού, καθώς μπορείτε να την βάλετε στην τσέπη, στη τσάντα σας, οπουδήποτε.

    Κρίνοντας τόσο το σχήμα των ακουστικών, όσο και τη βάση είναι εμφανές ότι η απλότητα και η υψηλή αισθητική που γοητεύει στα FreeBuds 4, βρίσκονται στα καλύτερα τους!

    The art of ANC

    Τα TWS ακουστικά αποτελούν από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα προϊόντα τεχνολογίας και σίγουρα η Huawei έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη τους. Τα FreeBuds 4 όχι μόνο προσφέρουν ήχο υψηλής ποιότητας (αυτό ήταν άλλωστε που όλοι το περιμέναμε, κρίνοντας από την προϊστορία της κινεζικής εταιρείας), αλλά το R&D team της Huawei έχει αναπτύξει σε τρομερό βαθμό τη δυνατότητα της απομόνωσης εξωτερικών θορύβων (Active Noise Cancellation). Η Huawei φαίνεται ότι διαπρέπει στο τομέα του Open-fit ANC, βελτιώνοντας σημαντικά τη λειτουργία noise cancelling, τόσο σε επίπεδο software, όσο και hardware.

    Για να επιτευχθεί όμως το καλύτερο αποτέλεσμα στην πλήρη απομόνωση θορύβων, η Huawei δεν δούλεψε μόνο στη βελτίωση και ανάπτυξη των αλγορίθμων της, αλλά παράλληλα πρόσθεσε την smart λειτουργία Adaptive Ear Matching (AEM). Για να μην σας ζαλίσουμε με πολύπλοκη και δυσνόητη τεχνική ορολογία, τα FreeBuds μπορούν να ανιχνεύσουν το ακριβές σχήμα του αυτιού και στη συνέχεια να προσαρμόσουν ανάλογα το ακουστικό και ηχητικό αποτέλεσμα! Η πατενταρισμένη τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας μπορεί να «διαβάσει» 16 διαφορετικούς τύπους σχήματος αυτιών, με στόχο να φέρει το παραγόμενο αποτέλεσμα ακριβώς στα μέτρα του εκάστοτε χρήστη. H ύπαρξη της λειτουργίας AEM μπορεί να φέρει καλύτερη ισορροπία στο μπάσο, περισσότερη λεπτομέρεια και customized ΕQ για τον κάθε χρήστη ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο τα ακουστικά της κινεζικής εταιρείας μπορούν να απομονώσουν ακόμη καλύτερα τους εξωτερικούς ήχους και σε αυτό βοηθάει και ένα ακόμη feature, καθώς τα TWS ακουστικά της Huawei διαθέτουν dual-microphone cancellation, για ακόμη καλύτερο isolation και υψηλότερη πιστότητα.

    Αν και είναι μικροσκοπικά, τα νέα FreeBuds δεν στερούνται ισχύος, καθώς ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στον τομέα της ηχητικής απόδοσης. Ειδικότερα, προσφέρουν ηχητική απόδοση στα 40KHz, απόρροια ενός σύνθετου διαφράγματος από Liquid Crystal Polymer. Ο ήχος που πηγάζει από τα ακουστικά είναι εξαιρετικά πλούσιος, πλήρης με εξαιρετικά βαθειά μπάσα (σε αυτό συμβάλλει και ο dynamic οδηγός των 14.3 χιλιοστών μαζί με την εντυπωσιακή δόνηση του διαφράγματος) και εννοείται ότι είναι crystal clear! Μάλιστα, η bass enhancement engine, εκτινάσσει την ποιότητα του μπάσου στην… στρατόσφαιρα και σε συνδυασμό με των σχεδιασμό των ακουστικών αυξάνει την ένταση κατά 15% σε σύγκριση με τα προηγούμενα FreeBuds.

    Βέβαια, η Huawei δεν θα μπορούσε παρά να δώσει μεγάλη προσοχή και στην αυτονομία, η οποία είναι κομβικής σημασία για κάθε TWS προϊόν. Ειδικότερα, συνολικά τα νέα FreeBuds μπορούν να προσφέρουν από 14 έως 22 ώρες λειτουργίας, με μόλις μία φόρτιση στη βάση τους, ενώ με την τεχνολογία quick charge, 15 λεπτά φόρτισης αντιστοιχούν σε 2.5 ώρες καθαρής μουσικής αναπαραγωγής.

    Όταν τα TWS ακουστικά μεταμορφώνονται σε high-tech… τέχνη!

    Τα FreeBuds 4 υποστηρίζουν Bluetooth 5.2, ενώ μάλιστα μπορείτε να συνδέσετε σε αυτά δύο συσκευές ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα συνεργάζονται άψογα με iOS και Android λειτουργικά συστήματα. Τέλος, με την εφαρμογή A.I. Life μπορείτε να πειραματιστείτε ακόμη περισσότερο με τις smart δυνατότητες τους. Χωρίς αμφιβολία, τα FreeBuds 4 βαδίζουν στον ίδιο ποιοτικό δρόμο με τους προκατόχους τους και πραγματικά η Huawei αναγάγει το σχεδιασμό των TWS ακουστικών σε… high-tech τέχνη. Στην αγορά θα τα βρείτε στα 149 ευρώ και το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζουν (και με το παραπάνω) το παραμικρό cent που θα δαπανήσετε για την αγορά τους!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles