20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI FreeBuds 5i Hands-On Review: “Φανταστικός ήχος στην κατηγορία κάτω των 100 ευρώ”!

     

    Συχνά γράφουμε, ίσως καθ’υπερβολίν, οτι η έλευση ενός νέου προϊόντος “ταράζει” τα νερά στην αγορά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό περιγράφει την κατάσταση ακριβώς. Τα HUAWEI FreeBuds 5i που μόλις έφτασαν στην ελληνική αγορά βάζουν πολύ “δύσκολα” στον ανταγωνισμό, αφού προσφέρουν premium χαρακτηριστικά σε κόστος κάτω των €100, έτσι είναι δεδομένο οτι θα προσελκύσουν πολλούς υποψήφιους αγοραστές… πάμε να τα δούμε!

    Τα FreeBuds 5i έρχονται σε τρία χρώματα, Nebula Black, Isle Blue και Ceramic White. Είχαμε στη διάθεσή μας τα δύο πρώτα αλλά αναμφίβολα το “δυνατό” χρώμα της νέας σειράς είναι το Isle Blue, οπότε αυτό θα δείτε στις φωτογραφίες και το video μας. Στη συσκευασία θα βρείτε τα ακουστικά με τη θήκη τους, καλώδιο USB Type-A σε Type-C και τα ανταλλακτικά earbuds σε διάφορα μεγέθη.

    Η θήκη έχει φινίρισμα “γρανίτη”, όχι άγρια στην αφή αλλά ματ, με πολύ ωραίο αποτέλεσμα οπτικά. Ζυγίζει 34 gr και είναι οβάλ, τρυπώνει παντού και μεταφέρεται με ευκολία. Το καπάκι ανοίγει εύκολα και τα ακουστικά αφαιρούνται ακόμα και με το ένα χέρι, για όσους συνηθίζουν κάτι τέτοιο. Κάθε bud ζυγίζει 4,9gr και η στεγανότητα IP54 διασφαλίζει την αντοχή τους ακόμα και σε light έκθεση στο νερό (splashproof) ή σε έντονη αθλητική δραστηριότητα/εφίδρωση.

    Ένα από τα δύο κύρια χαρακτηριστικά των FreeBuds 5i που τα κατατάσσουν σε “premium” κατηγορία, παρά τη χαμηλή τιμή τους, είναι η υποστήριξη Wireless Hi-Res Audio. Για τους απαιτητικούς ακροατές που δεν συμβιβάζονται με “απλή” αναπαραγωγή ήχου, αυτό είναι ένα σημαντικό selling point. Οι οδηγοί είναι των 10mm και παρ’ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην αντιλφηθείτε τη διαφορά σε σύγκριση με ένα άλλο σετ ακουστικών, είναι υπαρκτή και ενίοτε περισσότερο αντιληπτή.

    Το έτερο, κύριο χαρακτηριστικό είναι το προηγμένο ANC. Η ακύρωση θορύβων περιβάλλοντος δεν είναι “νέα” κάτω από τα €100 αλλά σετ από σετ διαφέρουν σημαντικά στο πόσο αποτελεσματικά την εφαρμόζουν. Στα ακουστικά της HUAWΕΙ το ANC είναι αρκετά αποτελεσματικό (έως -42db) και μπορεί να σας απομονώσει από το περιβάλλον, αλλά με εύκολη μετάβαση σε “pass through” mode μέσω του Transparency mode, όταν το χρειάζεστε.

    Ο έλεγχος γίνεται με αγγίγματα στο εξωτερικό των ακουστικών και το app (Life) είναι χρησιμότατο, ειδικά σε θέματα συνδεσιμότητας με πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα αλλά και επιλογή διαφορετικού EQ, ανάλογα με τα γούστα σας. Επιστρέφοντας στο ANC, υπάρχουν τρία διαφορετικά modes, Ultra, General, και Cozy. Σίγουρα κάποιο από αυτό θα σας βολέψει, ανάλογα με το που βρίσκεστε και τι θέλετε.

    Η συνδεσιμότητα είναι εξαιρετική μέσω BT 5.2 και μπορείτε να χρησιμοποιείτε άνετα τα FreeBuds 5i ταυτόχρονα με δύο συσκευές, με πολύ εύκολη και αυτόματη μετάβαση μεταξύ τους (π.χ. κινητό-laptop, κινητό-smartwatch, laptop-tablet κ.λπ.). Κλείνουμε με την αυτονομία που αν και δεν είναι κορυφαία, παραμένει ικανοποιητικότατη. Με μπαταρία 55mAh μέσα σε κάθε bud και 410mAh μέσα στη θήκη, μπορείτε να περιμένετε 6 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με ANC και 7,5 χωρίς ANC, μόνο με τα buds. Μαζί με τη θήκη φόρτισης πάμε στις 18,5 και 28 ώρες αντίστοιχα, επίδοση που βρίσκεται λίγο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας.

    Τα HUAWEI FreeBuds 5i είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα έναντι €89,9 και μάλλον σε αυτή την τιμολογιακή κατηγορία, η επιλογή τους είναι “no-brainer”. Εργονομία, αυτονομία, ποιότητα ήχου, ANC και κατασκευή είναι σε υψηλά επιπέδα, όπως και η συνδεσιμότητα, οπότε δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles