13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Freebuds Pro Hands-On Review: “Noise cancellation στο… maximum”!

    H Huawei δείχνει το τελευταίο χρόνικό διάστημα ότι “παίζει” πολύ δυνατά στην κατηγορία των in-ear wireless ακουστικών. Με εξαιρετική απομόνωση, δυνατότητα εύκολης σύνδεσης, εντυπωσιακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, άνετη εφαρμογή, σχεδόν ανύπαρκτο βάρος και εξαιρετικά επίπεδα αυτονομίας, είναι εμφανές ότι η Huawei γνωρίζει πολύ καλά το πως να κεντρίζει το ενδιαφέρον των απαιτητικών audiophiles. Πρόσφατα, η κινεζική εταιρεία παρουσίασε στην αγορά, τα Huawei FreeBuds Pro, τα οποία ξεχωρίζουν από τη δυνατότητα true noise cancellation και στο review που ακολουθεί πρόκειται να σας μεταφέρουμε την εμπειρία που είχαμε μαζί τους!

    Τα Huawei Freebuds Pro έρχονται σε Ceramic White χρώμα με τιμή €199, με τη θήκη φόρτισής τους να είναι αρκετά ποιοτική, με glossy φινίρισμα. Έχει ωραία αίσθηση στο χέρι και στιβαρό “καπάκι” που δε παρουσιάζει σημεία κόπωσης ακόμα και μετά από πολλά “άνοιξε-κλείσε”, ενώ και ο μεντεσές του είναι τμήμα του design, με το logo της Huawei. Εσωτερικά έχει ένα ενδεικτικό LED που ανάβει σας δείχνει την κατάσταση μπαταρίας/φόρτισης και στο κάτω μέρος βρίσκεται η USB Type-C θύρα για τη φόρτιση της θήκης (στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα μακρύ καλώδιο Type-C).

    Ανοίγοντας το “κουτάκι” αποκαλύπτονται τα buds (και αν έχετε κάνει ήδη pair, τότε συνδέονται με το κινητό σας, αν κλείσετε το καπάκι αποσυνδέονται εκ νέου), τα οποία εφαρμόζουν άψογα στις υποδοχές τους και τοποθετούνται με το σύστημα μαγνητών που τα κρατά στη θέση τους. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε οτι η τοποθέτηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο σε άλλα TWS ακουστικά της εταιρείας (π.χ. τα Freebuds 3i) καθώς δεν αρκεί να πλησιάσετε τα buds στη θέση τους αλλά να “σημαδέψετε” ακριβώς τις υποδοχές τους και να τα τοποθετήσετε εκεί. Το κάθε bud ζυγίζει σχεδόν 6,1 γραμμάρια και η θήκη ζυγίζει σχεδόν 60 γραμμάρια, ενώ πάνω στα buds υπάρχουν τα ειδικά πινάκια για τη φόρτιση.

    Τα μικρόφωνα που διαθέτουν τα Freebuds Pro εξασφαλίζουν το Intelligent Dynamic Active Noise Cancellation, ώστε να απομονώνεστε πλήρως από το περιβάλλον σας, όταν το θέλετε. Βέβαια, επειδή μερικές φορές πρέπει να μην “χάνετε” ορισμένα πράγματα που ακούγονται γύρω σας, υπάρχει το Cozy Mode, το Ultra Mode και το General Mode, με το καθένα να “φιλτράρει” συγκεκριμένους (ή όλους) ήχους. Στην εσωτερική μεριά των buds υπάρχει και ένας αισθητήρας εγγύτητας (υπέρυθρης ακτινοβολίας) ώστε τα ακουστικά να ξέρουν πότε τα φοράτε και πότε όχι.

    Πλήκτρα δεν έχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενέργειες μέσω των buds. Με taps στην εξωτερική μεριά του bud ξεκινά/σταματά η αναπαραγωγή μουσικής και απαντάτε σε μια κλήση ή την τερματίζετε, μπορείτε να πάτε στο προηγούμενο/επόμενο κομμάτι, ενώ με “swipe” πάνω και κάτω μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου. Και αυτά ισχύουν για αμφότερα τα buds, χωρίς διάκριση του δεξιού από το αριστερό! Η διπλή κεραία τους εξασφαλίζει σταθερή σύνδεση με το κινητό σας, ακόμα κι αν είναι μέσα στην τσάντα σας ή απομακρυνθείτε λίγο περισσότερο από αυτό, ενώ χρησιμοποιείτε τα ακουστικά. Η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth 5.2 με 180ms latency και τα Freebuds Pro μπορούν να είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα σε 2 συσκευές, έτσι μπορείτε άνετα να τα χρησιμοποιείτε με το smartphone και το laptop σας παράλληλα, με δυνατότητα fast switching μεταξύ τους.

    Να σημειωθεί πως έχουν και δυνατότητα μείωσης θορύβου ώστε ο συνομιλητής σας να ακούει καθαρά τη φωνή σας, ακόμα κι όταν κινείστε με έως 20 Km/h, αν τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο/πατίνι π.χ. Παράλληλα, οι οδηγοί των 12mm παρέχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου και βαθύ μπάσο, ενώ μια νέα δυνατότητά τους αφορά την ανάλυση του πόσο σωστά είναι τοποθετημένα ή ταιριάζουν στο αυτί σας. Το app της Huawei σας ενημερώνει ώστε να αλλάξετε “λαστιχάκια” με άλλου μεγέθους ή να τοποθετήσετε καλύτερα τα buds στο αυτί σας!

    Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία τους (55mAh μπαταρία σε κάθε bud και 580mAh μπαταρία θήκης), αγγίζει τις 7 ώρες χωρίς ANC και τις 30 ώρες μαζί με τη θήκη φόρτισης. Με το ANC ενεργοποιημένο, η αυτονομία μειώνεται στις 2,5 ώρες ομιλίας και τις 4 ώρες ακρόασης μουσικής. Επαναφορτίζονται σε 40 λεπτά μέσα στη θήκη τους ενώ η ίδια η θήκη επαναφορτίζεται σε 1 ώρα μέσω φορτιστή κινητού (έως 6W μπορεί να αξιοποιήσει) και σε 2 ώρες ασύρματα, μέσω ασύρματου φορτιστή ή κινητού με reverse wireless charging (έως 2W).

    Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι με τα παραπάνω δε γίνεται να μην σας έχει ανοίξει σίγουρα η όρεξη, η Huawei μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δίνει μαζί με κάθε αγορά των Freebuds Pro, το fitness tracker: Huawei Band 4**! Πρόκειται για μια πολύ συμφέρουσα προσφορά, την οποία δεν πρέπει να χάσετε!

    ** Τα Huawei FreeBuds Pro διατίθενται από το δίκτυο επίσημων συνεργατών της Huawei (teleunicom.com, Cosmote, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Public, MediaMarkt, Vodafone, WIND, Electronet, You.gr, WelcomeStores, Euronics και Expert Hellas) έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, με δώρο το Huawei Band 4.
    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles