21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Ascend G750 hands-on video review: «Χρυσό» mid-ranger

    Ο λαός ζητά μεγάλες, αλλά “φθηνές”, οθόνες και οι κατασκευαστές έχουν πάρει το μήνυμα. Το Huawei Ascend G750 έχει 5,5άρα οθόνη, και τα φόντα να προκαλέσει αναταραχές στην αγορά των μεγάλων smartphones με τιμή σχετικά προσιτή για αρκετούς χρήστες, οπότε πάμε να το δούμε αναλυτικά!

    huawei g750

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το G750 ακολουθεί πολύ σύντομα μετά το λανσάρισμα του Huawei Ascend P7 στην Ελλάδα και έρχεται μέσω των καταστημάτων Wind και Public. Θυμίζει αρκετά…Note 3, χωρίς αυτό να είναι κακό σε καμία περίπτωση! Ωραίο glossy πλαστικό περιμετρικά, αποσπώμενο πίσω καπάκι, πλαστικό αλλά με επένδυση δερματίνης, αφήνοντας τρομερή αίσθηση στο άγγιγμα αλλά και προσφέροντας άπλετο grip! Τα πλήκτρα βρίσκονται στη δεξιά πλευρά και είναι αρκετά καλοφτιαγμένα, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει το audio jack και στο κάτω η microUSB θύρα.

    huawei g750 (8)

    Αφαιρώντας το καπάκι του Ascend G750 βρίσκουμε τη μεγάλη (αλλά λεπτή) μπαταρία του, η οποία πρέπει να βγεί για να βάλετε/βγάλετε τη microSD κάρτα, αλλά και τις δύο SIM (μια microSIM και μια full-size). Συνολικά είναι μια λεπτή κατασκευή, με βάρος λογικό, αν αναλογιστούμε το μέγεθός της οθόνης του. Πολύ ποιοτικό και καλαίσθητο το αποτέλεσμα από τη Huawei, δίνοντας πόντους με το «καλημέρα» στη συσκευή.

    Οθόνη, hardware και software

    Το Huawei Ascend G750, όπως προείπαμε, διαθέτει μια οθόνη 5,5 ιντσών, ανάλυσης 720p (HD), η οποία θα φανεί «λίγη» στους απαιτητικούς χρήστες που έχουν συνηθίσει τα 1080p, αλλά με τέτοια τιμή οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι μικρότερες. Η οθόνη καθ’αυτή βασίζεται σε IPS panel και παρέχει αρκετά καλή χρωματική απόδοση και φωτεινότητα, ενώ η αυτόματη ρύθμισή της λειτουργεί ικανοποιητικά. Ικανοποιητική είναι και η απόκριση στο άγγιγμα, έτσι μας κάλυψε σε μεγάλο βαθμό. Όσο για τις επιδόσεις, το οκταπύρηνο MediaTek chipset του G750 με τους πυρήνες στο 1,7GHz και τα 2GB RAM κρίνεται υπερ-αρκετό ώστε να κινήσει άνετα το «βαρύ» σκαρί του, ακόμη κι αν το mobile gaming εντάσσεται στην καθημερινότητά σας. Το σημαντικό είναι πως παρέχει υψηλές επιδόσεις (η ανάλυση της οθόνης βοηθά αρκετά εδώ) και μπορείτε να επιδοθείτε σε multitasking, αν οι ανάγκες σας το απαιτούν, με ευκολία. Ο αποθηκευτικός χώρος εντοπίζεται στα 16GB και επεκτείνεται μέσω microSD κάρτας, οπότε δε θα έχετε κανένα πρόβλημα με την αποθήκευση πολλών και μεγάλων αρχείων.

    huawei g750 (6) huawei g750 (5)

    Από πλευράς συνδεσιμότητας και λειτουργιών έχουμε Wi-Fi (tethering και hotspot), Bluetooth 4.0, FM ραδιόφωνο, GPS με A-GPS και GLONASS, κοινώς σχεδόν ό,τι μπορεί να ζητήσει ο καθένας για την τυπική καθημερινή χρήση. Το Ascend G750 τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean, το οποίο δείχνει ελαφρώς πεπαλαιωμένο πλέον σε σχέση με το 4.4.2 KitKat του Ascend P7 αλλά και πολλών συσκευών του ανταγωνισμού, αν και η πιθανότητα αναβάθμισής του στο μέλλον είναι μεγάλη. Το interface απέχει από του stock Android με ανασχεδιασμένα εικονίδια και menus, στα πρότυπα του P7 και πάλι, ενώ δεν υπάρχει «μενού» εφαρμογών: τα apps είναι παρατεταγμένα στην επιφάνεια εργασίας και τα οργανώνετε σε φακέλους. Η χρήση του Ascend G750 είναι άνετη και εύκολη, σε συνδυασμό με τη μεγάλη οθόνη του, οι συνοδευτικές εφαρμογές είναι λίγες και επιλεγμένες, αλλά το Google Play προσφέρει πλείστες 3rd party προτάσεις για να καλύψετε κάθε ανάγκη.

    Ωστόσο, η Huawei έδωσε μερικές επιπλέον λειτουργίες στο smartphone της, όπως το Do Not Disturb Mode, το Glove mode για χρήση με γάντια, κάποια motion gestures, power-saving χαρακτηριστικά κ.λπ. Έτσι, προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από μια οποιαδήποτε «απλή» Android συσκευή, “out-of-the-box”.

    huawei g750 (2)

    Κάμερα, αυτονομία, ήχος

    Η κάμερα του Huawei Ascend G750 έχει αισθητήρα 13 Mpixels με HDR και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Συνολικά κρίνεται καλή και αρκετή για να καλύψει τις φωτογραφικές σας ανάγκες, αν και δε βρίσκεται σαφώς στο ίδιο, υψηλό επίπεδο των high-end ναυαρχίδων που επίσης έχουν κάμερα των 13+ MPixels. Παρέχει τα βασικά φίλτρα/εφέ και «ειδικές» λήψεις, μέσω του τυπικού Android interface. Η ποιότητα φωτογραφικών και videos είναι ικανοποιητική και το single-LED flash βοηθά την κατάσταση το βράδυ…για μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, λοιπόν, η κάμερά της μας κάλυψε απόλυτα. Ειδικά με την εμπρόσθια, 5άρα κάμερα που αναλαμβάνει τα selfies και τις video κλήσεις σας.

      huawei g750 (4)

    Από πλευράς ηχητικής απόδοσης, το μοναδικό ηχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ascend G750 και έχει ένταση άνω του μετρίου, ενώ οι ειδοποιήσεις του ακούγονται σαφώς ισχυρά. Πολύ σημαντικό για μια τέτοια συσκευή, με την οποία θα επιδοθείτε σίγουρα και σε θέαση videos, οπότε ο ήχος δε μπορεί να παραβλεφθεί. Και εδώ μας κάλυψε η Huawei.

    huawei g750 (7)

    Κλείνουμε με την αυτονομία, παραδοσιακά. Η μπαταρία των 3000mAh είναι μεγάλη για μια συσκευή με σχετικά χαμηλές απαιτήσεις (σε σχέση με high-end phablets) και έτσι περιμέναμε πολλές ώρες μακριά από την πρίζα, κάτι που συνέβη εν τέλει. Οι 5+ ώρες συνεχούς χρήσης είναι εφικτότατες με το Ascend G750, το οποίο θα «βγάλει» άνετα το 24ωρο του απαιτητικού χρήστη, εκτός αν είστε πραγματικός «κανίβαλος» κατά τη χρήση του κινητού σας.

    huawei g750 (3)

    H συνταγή της επιτυχίας είναι απλή και η Huawei την ακολούθησε πιστά: Μεγάλη οθόνη, καλή κατασκευή, ισχυρό hardware, μεγάλη αυτονομία, χαμηλή τιμή. Τέσσερα βασικά στοιχεία που, αν τα καλύψεις, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κερδίσεις και την επιλογή των χρηστών. Αν ψάχνετε ένα σχετικά φθηνό, αλλά ποιοτικό και γρήγορο phablet, δε χρειάζεται να κοιτάξετε παρακάτω. Το Huawei Ascend G750 τηρεί τις προϋποθέσεις για να κερδίσει μια θέση στην τσέπη σας ή, έστω, να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία υποψήφια γι’αυτήν!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles