21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Huawei HiKey 960: H κορυφαία εναλλακτική λύση στο Raspberry Pi καταφθάνει σύντομα

    Αυτή τη στιγμή, τα πιο ισχυρά ARM-based computers που υπάρχουν στην αγορά είναι τα Chromebooks. Από τη μεριά τους, τα Raspberry Pi αποτελούν την ιδανική πρόταση Linux desktop συστημάτων στην τιμή των 35 δολαρίων μόλις, αλλά σαφώς και είναι πιο αδύναμα από αυτό που ο καθένας θα θεωρούσε φυσιολογικό για browsing και πραγματική εργασία.

    Καταγραφή

    Η Huawei θέλει να προσφέρει τη δική της εναλλακτική λύση και ανακοινώνει το HiKey 960 board, το οποίο βασίζεται στο οκταπύρηνο Kirin 960 chip, με τέσσερις Cortex-A73 πυρήνες και άλλους τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας Cortex-A53. Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή που συναντάμε στο Huawei Mate 9. Φυσικά, δε συγκρίνεται με τις επιδόσεις ενός Snapdragon 835, προορίζεται όμως για το χώρο των high-end smartphones. Λέγεται ότι θα είναι συμβατό με πολλές εκδόσεις του Linux αλλά και του Android.

    Οι σημαντικοί περιορισμοί εντοπίζονται στο χώρο της RAM και των ταχυτήτων αυτής. Συγκεκριμένα, εξοπλίζεται με 3GB LPDDR4 RAM, που δεν είναι η ιδανική λύση βέβαια, αποτελεί όμως ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης σε σχέση με το hardware που ήταν διαθέσιμο πριν. Η GPU του Kirin μπορεί να διαχειριστεί με ικανοποιητικό τρόπο περιεχόμενο ανάλυσης 4k, δυστυχώς όμως η θύρα HDMI σας περιορίζει σε ανάλυση 1080p. Τέλος, φέρει 40-pin και 60-pin connectors για υλικό όπως κάμερες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το PCIe M.2 slot, το οποίο σου επιτρέπει να προσθέσεις ένα γρηγορότερο SSD. Το HiKey είναι ιδανικό για developers που εργάζονται στην ανάπτυξη ARM-based λογισμικού, όπως τα Android apps.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles