22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Huawei μας αποκαλύπτεται σε μια μοναδική συνέντευξη από το MWC!

    Στα περιθώρια του MWC 2015 ήμαστε 1 από τα 2 ελληνικά Μέσα που μπόρεσαν να έχουν ένα πολύτιμο one-on-one με τον Πρόεδρο της Huawei για την Κεντρική Ευρώπη, Σκανδιναβία, Ρωσία και Τουρκία, κ.Yanmin Wang, ώστε να μάθουμε τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον!

    yanmin wang

    Ο συνομιλητής μας άνοιξε τα χαρτιά του χωρίς να διστάσει σε καμία από τις ερωτήσεις μας, δείχνοντας πως πιστεύει ακράδαντα στις δυνατότητες της Huawei ώστε να κατακτήσει μια σημαίνουσα θέση στην αγορά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα κάποιες αδυναμίες της σε ορισμένες αγορές. Μια από αυτές είναι και η ελληνική, στην οποία η Huawei διατηρεί μονοψήφιο αλλά σημαντικό μερίδιο, με τον κ.Wang να τονίζει πως η εταιρεία θα επενδύσει στα κανάλια διανομής αλλά και στην επιθετική προώθηση των προϊόντων της, ώστε να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

    Huawei

    Φυσικά, προτεραιότητα της εταιρείας παραμένουν τα smartphones καθώς αποτελούν μια πολύ ώριμη αγορά, ενώ θεωρείται δεδομένο πως μέσα στο έτος θα δούμε το διάδοχο του Ascend Mate 7, με οθόνη που θα έχει παρόμοιο μέγεθος με τον προκάτοχό της, κοντά στις 6 ίντσες. Η Huawei εμπιστεύεται τα HiSilicon SoC της και θα τα βλέπουμε όλο και συχνότερα στα μοντέλα της, αλλά παράλληλα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τρίτους κατασκευαστές chipsets που θα εξοπλίζουν κάποιες συσκευές της γκάμας της. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας πως η αγορά των tablets έχει πιάσει το “ταβάνι” της, η Huawei θα συνεχίσει να κυκλοφορεί νέα μοντέλα όπως το φρέσκο MediaPad X2, όμως δε θα δωθεί τόσο μεγάλη βαρύτητα σε αυτή την κατηγορία συσκευών.

    Huawei MediaPad X2 (4)

    Τα smartwatches, από την άλλη, είναι μια διαφορετική ιστορία. Μέχρι σήμερα η Huawei δεν είχε εμπλακεί σοβαρά με τις wearable συσκευές, με εξαίρεση το περυσινό της TalkBand B1 που ήρθε επισήμως και στην Ελλάδα. Ωστόσο, με τα νέα TalkBand N1 και TalkBand B2 και το Huawei Watch (του οποίου την τιμή δεν αποκάλυψε ο κ.Wang) αυτό αλλάζει. Η αγορά των smartwatches θεωρείται “ανώριμη” ακόμη από την εταιρεία, όμως τα πρώτα βήματα γίνονται και σύμφωνα με τον ερωτηθέντα, το 2016 θα έρθει η πολυπόθητη “έκρηξη” των έξυπνων ρολογιών. Ίσως να είχε στο μυαλό του και το Apple Watch που αναμένεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για αυτά τα wearables… Πιστοί στο Android Wear, οπότε ίσως να μη δούμε κάποιο ρολόι με software της Huawei.

    Huawei Watch_1

    Η συνέντευξη έκλεισε με αναφορά στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όσον αφορά το Internet of Things και τότε έπεσε στο τραπέζι το “connected car concept”, στο οποίο η Huawei φαίνεται να έχει αρκετές βλέψεις. Ήδη συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες ώστε να δούμε τις συσκευές της να συνεργάζονται άψογα με οχήματα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Εξ’ίσου σοβαρά σχέδια έχει και για τον χώρο του connected home, οπότε αναμένουμε στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μας επιφυλάσσουν!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles