BREAKING

Huawei Κύπρου: προσέφερε τη δυνατότητα σε 21 φοιτητές στην Κύπρο να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής

Τη δυνατότητα σε 21 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής, μέσω του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού Προγράμματος «Seeds for the Future», προσέφερε και φέτος η Huawei Κύπρου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευρύνθηκε φέτος σημαντικά με σκοπό να συμπεριλάβει τρία συνολικά πανεπιστήμια, και να προσεγγίσει περισσότερους φοιτητές. Έτσι, στο κορυφαίο παγκόσμιο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei, «Seeds for the Future» συμμετείχαν φέτος 21 φοιτητές που ειδικεύονται στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) προερχόμενοι από: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Frederick.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, το οποίο διεξήχθη και φέτος διαδικτυακά, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας και να ανακαλύψουν τον κινεζικό πολιτισμό.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Huawei στο πρώτο Open Day της εταιρίας, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και το έμπειρο προσωπικό τους παρουσίασαν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τις πιο σημαντικές τους εμπειρίες καθώς και τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για το μέλλον.

Η τελετή λήξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ζωντανά και αυτοπροσώπως για πρώτη φορά μετά την πανδημία τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, παρουσία του Σεβασμιότατου Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao. Στην τελετή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους στο πρόγραμμα και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Σε χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου, κ. Wu Hao, αφού συνεχάρη τους φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναφέρθηκε και στην σημασία που δίνει ο όμιλος στην ανάπτυξη ταλέντων στις Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) διεθνώς. «Η Huawei επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση και στην τεχνολογική υπεροχή, καλλιεργώντας και ενισχύοντας τις δεξιότητες των νεαρών σπουδαστών και συμβάλλοντας στο να εξελιχθούν σε κορυφαίους επαγγελματίες σε σχετικούς τομείς», τόνισε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Δρ. Στέλιος Χειμώνας, καθώς και εκπρόσωποι από το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» του Πανεπιστημίου Κύπρου, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και από το Πανεπιστήμιο Frederick.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρέσβης Liu Yantao είπε: «Η Huawei υπήρξε σημαντικός εταίρος στην ανάπτυξη του 5G της Κύπρου. H Huawei προμήθευσε τους Κύπριους χειριστές με τον καλύτερο εξοπλισμό, αλλά έχει επίσης αναλάβει δύο πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει τους κυπριακούς επαγγελματίες ΤΠΕ. Το ένα είναι το πρόγραμμα Seeds for the Future, που ξεκίνησε το 2016, και φέτος επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει δύο ακόμη πανεπιστήμια, παρέχοντας έτσι σε περισσότερους φοιτητές την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής και στην κινεζική κουλτούρα. Το άλλο είναι το Future Seeds Scholarship. Τον Απρίλιο, η Huawei απένειμε τις πρώτες υποτροφίες Future Seeds σε φοιτητές της Κύπρου, προσφέροντας τους το απαραίτητο οικονομικό κίνητρο».

Ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιος Χειμώνας συνεχάρη τη Huawei για το επιτυχημένο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε φέτος. Είπε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω συγχαίροντας τη Huawei για τη μακροχρόνια συνεισφορά της στην κοινωνία, που εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τους ηγέτες της τεχνολογίας του αύριο».

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία σας «Seeds for the Future» σίγουρα είναι μια αξιόλογη δράση! Μέσα από αυτό, ανοίγεται ένα προνομιακό παράθυρο για τους μαθητές να παρακολουθήσουν το οικοσύστημα της Huawei και να εκτιμήσουν τη διαδικασία σκέψης ενός τεχνολογικού γίγαντα που διαμορφώνει το μέλλον».

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment