19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    HUAWEI MatePad 10.4 (2022) Hands-On Review: «To δέκα το… καλό»!

    Τα tablet αποτελούν μια ειδική κατηγορία προϊόντων στην οποία η HUAWEI, εδώ και καιρό έχει ξεδιπλώσει πλήρως το δημιουργικό της ταλέντο, σχεδιάζοντας λύσεις που καλύπτουν μια μεγάλη μερίδα από διαφορετικούς users. Από budget-friendly μέχρι πιο… high-end προτάσεις, η προϊοντική γκάμα της HUAWEI στα tablet είναι πραγματικά εξαιρετικά πλούσια. To MatePad 10.4 (2022) που παίζει στην μεσαία κατηγορία, πρόκειται για την επιτομή του all-arounder, συνδυάζοντας ικανοποιητικά tech specs με υψηλή ποιότητα κατασκευής και δυνατότητα συνεργασίας με smart keyboard ή stylus. Για πάμε όμως να φέρουμε στην επιφάνεια τα «μυστικά» του, στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

    Προσιτή πολυτέλεια!

    O κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας δεν τσιγκουνεύεται όταν καλείται να σχεδιάσει ένα tablet που να είναι συγχρόνως κομψό αλλά και ανθεκτικό. Για αυτό και το MatePad 10.4 είναι κατασκευασμένο από ποιοτικό αλουμίνιο, το οποίο καλύπτει τόσο το frame όσο και το backplate της συσκευής. Με διαστάσεις 245.2 x 155 x 7.5mm και βάρος στα 460 γραμμάρια, το MatePad 10.4 είναι γεννημένο για να… αντέχει, στις όποιες κακοτοπιές. Αυτό που εύκολα διαπιστώνει κανείς είναι ότι το νέο μέλος στην οικογένεια των tablet της Huawei απορρέει έναν δυναμισμό, επιτρέποντας ακόμη και τον χειρισμό με το ένα χέρι. Με ματ φινίρισμα, το στυλ είναι κάτι που σίγουρα δεν λείπει από το νέο tablet της HUAWEI, ενώ στα plus της συσκευής προσθέστε ότι μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα παντού.

    Πέραν των κλασικών buttons που θα συναντήσετε (power ON/OFF, volume rockers και του microSD / SIM tray), ένα στοιχείο που κάνει MatePad 10.4 να ξεχωρίζει είναι το ισχυρό τετρακάναλο σύστημα ήχου, το οποίο φέρει την ποιοτική υπογραφή της Harman Kadron. Μάλιστα, πέραν των ηχείων που προσφέρουν πεντακάθαρο surround ήχο, υπάρχουν 3 μικρόφωνα υψηλής πιστότητας, καλύπτοντας έτσι τους χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το tablet τους για τηλεργασία, αλλά και τηλεκπαίδευση.

    Αν μη τι άλλο, σε εμφανισιακό και σχεδιαστικό επίπεδο, το MatePad της HUAWEI βγάζει έναν αέρα… προσιτής πολυτέλειας και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται και στην οθόνη του, καθώς η FullView 2K οθόνη των 10.4 ιντσών τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση 2000×1200 pixels αποδεικνύεται ιδανική για τους users που αναζητούν ένα tablet, τόσο για ψυχαγωγία, αλλά και για πιο επαγγελματικές χρήσεις. Το προβαλλόμενο περιεχόμενο εύκολα προσφέρει μια εξαιρετικού επιπέδου εμπειρία θέασης με τα ζεστά ρεαλιστικά χρώματα και τα σωστά επίπεδα φωτεινότητας, ενώ παράλληλα εάν το χρησιμοποιήσετε με το M-Pencil της HUAWEI (πωλείται ξεχωριστά), αλλά και το Smart Keyboard που συνοδεύει το tablet, αυτό που διακρίναμε εύκολα ήταν η εκπληκτική (σχεδόν ακαριαία) απόκριση. Τέλος, στα plus διαθέτει πιστοποίηση TÜV Rheinland, η οποία προστατεύει τα μάτια σας από τις συνέπειες της βλαβερής μπλε ακτινοβολίας.

    Powerful All-arounder!

    Ωραία τα looks και η premium αίσθηση, όμως το κάθε tablet μπορεί να κριθεί καλύτερα στην αρένα των επιδόσεων. Πράγματι, το MatePad 10.4 έχει όλα όσα χρειάζεται ακόμη και ο πιο ψαγμένος χρήστης που «διψάει» για επιδόσεις και υψηλό «lagless» performance. Ειδικότερα, στην καρδιά του MatePad 10.4 βρίσκεται το chipset HiSilicon Kirin 710A, το οποίο ενσωματώνει 4 πυρήνες Cortex-A73 στα 2GHz (για τις πιο απαιτητικές και βαριές εργασίες) και 4 πυρήνες Cortex-A53 στα 1.7GHz (οι οποίοι συμβάλλουν στην καλύτερη ενεργειακή διαχείριση του tablet). Σε ότι έχει να κάνει με τον κόσμο του mobile gaming, η GPU της Mali (G51) σίγουρα προσφέρει ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η δε μνήμη RAM των 4GB κρίνεται ως ιδανική για τις σύγχρονες εφαρμογές, εξασφαλίζοντας ένα smooth αποτέλεσμα και δυνατότητα για multitasking και «παιχνίδι» σε πολλαπλά παράθυρα. Στον αποθηκευτικό χώρο, τα 128GB αναμφίβολα καλύπτουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, ενώ εάν τα παραπάνω GB δεν σας φαίνονται αρκετά, τότε μια microSD card σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ,ότι το all-arounder της HUAWEI βασίζεται σε πυρήνα Android και διαθέτει το EMUI της HUAWEI on-top, ωστόσο δεν υποστηρίζει Google Services, με το Play Store της Google να αντικαθίσταται σε μεγάλο βαθμό από το App Gallery. Εξερευνώντας το MatePad 10.4 περισσότερο, σίγουρα τα μικρά και μεγάλα παιδιά θα χαρούν με την ύπαρξη του Kid’s Corner, της παιδικής γωνιάς, ενός ειδικού χώρου που είναι αφιερωμένος στα παιδιά. Ουσιαστικά, ενεργοποιώντας το Kids Corner, το tablet «μετασχηματίζει» πλήρως τη λειτουργία του, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για τους λιλιπούτειους φίλους της mobile τεχνολογίας. Ένα feature που θα εκτιμήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά, αφορά στη λειτουργία eBook, το οποίο προσαρμόζει τη φωτεινότητα και την εικόνα του display, έτσι ώστε η οθόνη του tablet να μοιάζει με… ηλεκτρονικό χαρτί.

    Και οι ευχάριστές εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ όμως, δείγμα το πόσο εντυπωσιακή δουλειά έχει κάνει το team της HUAWEI. Συγκεκριμένα, το Super Device feature, επιτρέπει την εύκολη και άνετη σύνδεση και τη διαχείριση περιεχομένου, ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές της HUAWEI (smartphone ή laptop), ενώ με τη λειτουργία Multi-Windows κάθε χρήστης του MatePad 10.4 αποκτάει πλήρη έλεγχο των εργασιών του, χωρίς την παραμικρή διακοπή.

    Φυσικά από το MatePad 10.4 δεν λείπουν και δύο αρκέτα ικανές κάμερες, στα 13MP (Main Sensor) και 8MP (selfie), με την κύρια κάμερα να προσφέρει auto-focus, αλλά και video-recording στα 1080p. Σε περίπτωση μάλιστα που θέλετε video conference meetings που κυριολεκτικά να τα… σπάνε, η ύπαρξη των λειτουργιών Smart View και Spotlight, αν μη τι άλλο αναβαθμίζει την εμπειρία των online συναντήσεων σας. Ολοκληρώνοντας, το tablet της HUAWEI έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας στα 7.250mAh, η οποία δύναται να προσφέρει έως και 12 ώρες συνεχούς ψυχαγωγίας, ενώ με τον φορτιστή των 10W, σε μισή ώρα περίπου το tablet φτάνει στο 16%.

    Your Best… Mate 2022 edition!

    Χωρίς αμφιβολία, το MatePad 10.4 ενσωματώνει όλα εκείνα τα σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναζητάει ο μέσος χρήστης για να καλύψει τις απαιτήσεις της digital καθημερινότητας του. Με τιμή λίγο παραπάνω από τα 300 ευρώ, το MatePad 10.4 (2022), τα κάνει όλα και συμφέρει, προσφέροντας διασκέδαση, παραγωγικότητα και επικοινωνία, καλύπτοντας έτσι πλήρως τους θεμέλιους λίθους της καθημερινής ενασχόληση μας με την mobile τεχνολογία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles