21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Huawei @ MWC 2017: Η λύση στο πρόβλημα της μπαταρίας των drones είναι η ασύρματη φόρτιση από κεραίες κινητής

    Μπορεί το ενδιαφέρον του κοινού στην έκθεση της Βαρκελώνης να τράβηξε η παρουσίαση των δυο νέων συσκευών της Huawei, τα P10 και P10 Plus, αυτό δε σημαίνει ότι η εταιρεία περιορίστηκε μόνο σε αυτές τις ανακοινώσεις. Λίγο πιο μακριά από το μέρος που λάμβανε χώρα η παρουσίαση των συσκευών, η εταιρεία ξεδίπλωνε τα μελλοντικά της σχέδια για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος των σύγχρονων drones, αυτού της αυτονομίας.

    2017_MG_0401-2-ed2JT

    Το concept που παρουσίασε η Huawei, αποτελεί μέρος του X Labs project της εταιρείας σε συνεργασία με την China Mobile. Η ομάδα διατύπωσε δυο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα drones όταν αυτά αναλαμβάνουν αποστολές επιθεώρησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας των παρόχων. Η μπαταρία είναι το ένα και το άλλο οι παρεμβολές στο GPS του drone από τις κεραίες. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με το GPS επιδρά σημαντικά στην αυτονομία της μπαταρίας. Η προτεινόμενη λύση είναι οι κεραίες κινητής να ενισχύουν τα δεδομένα του GPS, φορτίζοντας ταυτόχρονα ασύρματα τα drones.

    Μελλοντικά η εταιρεία αναφέρει ότι η ασύρματη φόρτιση θα μπορέσει να λύσει ικανοποιητικά το πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό που το drone να μην χρειάζεται να προσγειωθεί για ώρες, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει κάπως μακρινό. Φυσικά, η τεχνολογία προχωρά με ταχύς ρυθμούς, και έτσι τα σχέδια αυτά της Huawei μπορεί να βρουν πρακτική εφαρμογή και σε άλλους τομείς.

    Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα όσα συμβαίνουν στην έκθεση MWC 2017 μέσα από τις σελίδες του Digitallife.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles