24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei @MWC 22: Αφήνοντας το πρωτοποριακό αποτύπωμα της, στην «green τεχνολογία»!

    Η κλιματική αλλαγή και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από τις αρνητικές συνέπειες των (επί σειρά ετών) δυσμενών παρεμβάσεων στο περιβάλλον, αποτελεί ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους μας. Η Huawei γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να «παίζουμε» με το μέλλον των επόμενων γενεών, τα τελευταία χρόνια επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη «πράσινων» eco-friendly τεχνολογιών που εκμηδενίζουν το αποτύπωμα του άνθρακα και τις αρνητικές συνέπειες του, στοχεύοντας αποκλειστικά στη δημιουργία ενός «βιώσιμου» αύριο.

    Στο πλαίσιο του φετινού Mobile World Congress της Βαρκελώνης, η Huawei παρουσίασε στην εντυπωσιακή περιοχή που δημιούργησε στο Hall 1 του εκθεσιακού Gran Fira, μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες και μια ευρεία γκάμα από νέα Β2Β προϊόντα, τα οποία όλα διέπονται από μια φιλοσοφία που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Ο κινεζικός κολοσσός μέσω των εξελιγμένων enterprise προϊόντων του, επιχειρεί να ανασυνθέσει τις συνθήκες του μέλλοντος, χρησιμοποιώντας την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας στην… υπηρεσία του περιβάλλοντος! Από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας τεχνολογικής επανάστασης, όπου στο επίκεντρο της θα βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η περαιτέρω ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G, η Huawei παρουσιάζει το δικό της σχέδιο μέσω green ICT tech λύσεων που όχι μόνο βελτιώνουν την απόδοση της εκάστοτε επιχείρησης, αλλά παράλληλα βαδίζουν στο δρόμο της βιωσιμότητας.

    Ως γνωστόν, η Huawei αξιοποιώντας την καινοτομία ετών, κινείται σε τρεις άξονες: Επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ψηφιοποίηση των παραδοσιακών μορφών ενέργειας και τέλος δημιουργία ενός πλαισίου που ωθεί την κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση στο να υιοθετήσει μια «eco-friendly» πολιτική, μέσω της ανάπτυξης του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι παραπάνω ενέργειες αποσκοπούν στο να κάνουν τις ζωές μας καλύτερες, τα προϊόντα των επιχειρήσεων πιο «έξυπνα», την κοινωνία  μας πιο ισότιμη και φυσικά τον κόσμο μας πιο «πράσινο».

    Σύμφωνα με τα στελέχη της Huawei, η «ουδετερότητα άνθρακα» αποτελεί ένα παγκόσμιο θέμα και η κινεζική εταιρεία βοηθάει μέσω των προϊόντων της, τις επιχειρήσεις και τους πελάτες της, ώστε να υιοθετήσουν το μηδαμινό αποτύπωμα άνθρακα. Για να βοηθήσει τους παρόχους να βαδίσουν στο μονοπάτι της πράσινης ανάπτυξης και βιωσιμότητας, η Huawei προτείνει τη στρατηγική: «More Bits, Less Watts». Σε αυτές τις 4 λέξεις εσωκλείεται η κατεύθυνση που επιθυμεί να ακολουθήσει η Huawei, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Με βάση το συγκεκριμένο πλάνο, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μπορούν να απολαμβάνουν διευρυμένα δίκτυα με χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, καλύτερη απόδοση στην κάλυψη και (το κυριότερο) με ελάχιστες (εώς μηδαμινές) εκπομπές άνθρακα.

    Για να επιτευχθεί ο στόχος του χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα σε έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο, είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η πράσινη αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και του δικτύου πρόσβασης. Μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις αντένες ή έξυπνων τεχνικών που αφορούν στην αλλαγή της καλωδίωσης στους σταθμούς βάσης και στην καλύτερη (πιο “smart”) διαχείριση των συχνοτήτων, μπορεί να επιτευχθεί βέλτιστη απόδοση και συγχρόνως καλύτερη ενεργειακή απόδοση, χωρίς να «τραυματίζεται» το περιβάλλον. Επιπλέον, με την αντικατάσταση των συμβατικών network cabinets και την ανάπτυξη νέων πιο αποδοτικών “green” data centers, η Huawei διαθέτει το “know-how” αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για να επανασχεδιάσει κάθε εγκατάσταση και υποδομή, καλύπτοντας όλο το φάσμα της λειτουργίας του infrastructure ενός τηλεπικοινωνιακού παρόχου και ρυθμίζοντας πολλές και διαφορετικές παραμέτρους (ξεκινώντας από την παροχή και τη διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνεται και φτάνοντας μέχρι τη σωστή και ακριβή ψύξη του διαθέσιμου εξοπλισμού).

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παραπάνω ενέργειες μπορούν να καλύψουν το «carbon footprint» που πρόκειται για το τελευταίο trend στον κόσμο της τεχνολογίας και το οποίο αφορά στο πως μπορούν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές να γίνουν πιο «πράσινες». Ωστόσο, υπάρχει και το «carbon handprint», το οποίο αφορά στους τρόπους που ο ίδιος ο πάροχος μπορεί να βοηθήσει άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας (όπως είναι τα λιμάνια, τα εργοστάσια ή τα νοσοκομεία κ.ά.) Και εκεί ο ρόλος των «green» λύσεων της Huawei είναι κομβικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της «ουδετερότητας άνθρακα», σε όλες τις εκφάνσεις της παραγωγικής διαδικασίας και της οικονομικής δραστηριότητας.

    Και φυσικά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, καθώς η Huawei προτίθεται να συνεχίσει τις προσπάθειες της για να προσφέρει καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις που ικανοποιούν κάθε σενάριο και αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση. Χωρίς αμφιβολία, το μέλλον στον 21ο αιώνα είναι «πράσινο» και ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας γνωρίζει τους τρόπους που μπορούν να περάσουν το όραμα της πράσινης ανάπτυξης και της βιωσιμότητας από τη θεωρία στην… πράξη! Άλλωστε, είναι στη φιλοσοφία της Huawei να μας παρουσιάζει με πράξεις και απτά αποτελέσματα την εικόνα του μέλλοντος στο… σήμερα!     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles