17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P Smart 2021 Hands-On Review: “Mid-range fighter που… κερδίζει”

    Μπορεί οι μεγάλες ναυαρχίδες να συγκεντρώνουν δικαίως όλους τους προβολείς πάνω τους, ωστόσο υπάρχει και η “μεσαία” κατηγορία, στην οποία δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που ποντάρουν σε αυτή. Άλλωστε, από τη στιγμή που εκεί υπάρχει μια τεράστια δεξαμένη χρηστών, οι οποίοι προσανατολίζονται σε οκονομικές και συγχρόνως ισχυρές συσκευές, οι mid-range συσκευές εννοείται πως έρχονται σε πρώτο πλάνο. Σε αυτή την προϊοντική κατηγορία εντάσσεται και το Huawei P Smart 2021, το οποίο όπως θα δούμε και παρακάτω επιχειρεί να δελεάσει τους λάτρεις των value for money smartphones, με δυναμικά χαρακτηριστικά και σούπερ ανταγωνιστική τιμή. 

    Το P Smart 2021 είναι το νέο μέλος της οικογένειας P Smart που ήδη μετράει αρκετά μοντέλα, τα τελευταία 2 χρόνια και αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των fans των VFM συσκευών. Σήμειωστε ότι είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στα €269 με δώρο τα Huawei Freebuds 3i true wireless ακουστικά, ενώ θα το βρείτε στα εκπληκτικά χρώματα: Midnight Black και Crush Green!

    Η συσκευή έχει γυαλιστερό πίσω μέρος, κάτι που προσφέρει πόντους από πλευράς “αίσθησης” και εμφάνισης. Έχει, σχετικά μεγάλο πάχος και βάρος, κάτι που υποδηλώνει και μεγάλη μπαταρία. Στο εμπρός μέρος έχει οθόνη 6,67″, με hole-notch, IPS panel και 20:9 aspect ratio, με ανάλυση FullHD+. Σωστά τοποθετημένα τα τρία φυσικά πλήκτρα του, αρκετά μικρά τα bezels, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι και ουσιαστικά είναι “μέσα” στο power/lock button.

    Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι ξεκλειδώνει ταχύτατα τη συσκευή, ενώ αν πατήσετε το πλήκτρο για 1 δευτερόλεπτο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λήψη φωνητικών εντολών. Το quad camera module εξέχει κάπως περισσότερο από την πλάτη, ενώ θα βρείτε επίσης audio jack, μια USB Type-C θύρα και την έξοδο του ήχου. Το τριπλό SIM/microSD tray δηλώνει το “παρών”, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή 22,5 Watts, θήκη σιλικόνης, καλώδιο USB αλλά και το απαραίτητο SIM tray pin.


    Η οθόνη είναι ικανοποιητική για την κατηγορία του P Smart 2021, το οποίο στο εσωτερικό του έχει το mid-range Kirin 710A, μαζί με 4GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Από πλευράς λειτουργικού τρέχει το Android 10 μαζί με το EMUI 10.1 με AppGallery της Huawei, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε πλήρη υποστήριξη πρωτοκόλλων Wi-Fi, Bluetooth 5.1 με A2DP και LE, USB OTG και FM ραδιόφωνο.


    Εάν λατρεύετε τις mobile φωτογραφίες, η κύρια quad camera του P Smart 2021 έχει αισθητήρες 48+8+2+2MP, με τον τρίτο να εκτελεί χρέη depth sensor, τον τέταρτο χρέη macro camera και τον πρώτο να συνδυάζεται με φακό διαφράγματος f/1.8 και να διαθέτει PDAF και HDR, ενώ μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 ή 60 FPS και φυσικά slow-motion. Το διάφραγμα βοηθά ιδιαίτερα τις νυχτερινές λήψεις, όπως και το ισχυρό LED flash, αλλά και οι AI δυνατότητες της κάμερας της συσκευής, όπως και τα διάφορα modes που είναι διαθέσιμα. Ο δεύτερος αισθητήρας συνδυάζεται με ένα ultra-wide angle φακό 120 μοιρών ώστε να “χωρέσετε” τα πάντα στο ίδιο πλάνο! Όσο για τη selfie κάμερα, είναι τυπική με αισθητήρα 8MP και δυνατότητα λήψης 1080p video, αλλά υποστηρίζει και HDR, αλλά και AΙ λειτουργίες για καλύτερες και ευκολότερες λήψεις!

    Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία του, η μπαταρία των 5.000mAh είναι επαρκέστατη και μεγαλύτερη από κάθε άλλου P Smart μοντέλου ενώ θα προσφέρει εύκολα μια μέρα κανονικής χρήσης και επαναφορτίζεται ταχύτατα χάρη στον 22,5W SuperCharge φορτιστή.


    Η εμπειρία του μαζί του δεν θα μπορούσε παρά να μας αφήσει άκρως ικανοποιημένους, καθώς το Huawei P Smart 2021 είναι ενα αρκετά καλό mid-ranger που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη και σίγουρα αξίζει να το έχετε στα υπ’όψιν σας. Χωρίς αμφιβολία, με το P Smart 2021 είναι βέβαιο ότι θα κερδίσετε πραγματικά και περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε στο αναλυτικό unboxing και hands-on video review που ακολουθεί… 

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles