14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P10. Να πώς θα κάνετε επαγγελματικές φωτογραφίσεις με ένα …smartphone!

    Ένα από τα πλέον σημαντικά milestones στην ιλιγγιώδη πορεία ανόδου της Huawei στην αγορά των smartphones τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει τη συνεργασία της με τη Leica. Μία συνεργασία που ξεκίνησε την περσινή χρονιά δίνοντάς μας ένα από τα πιο “δυνατά” smartphones της αγοράς το P9 (& P9 Plus), συνεχίστηκε στο Mate 9, “σφραγίζεται” όμως με τον καλύτερο τρόπο στο νέο Huawei P10 (& P10 Plus), μία από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του Mobile World Congress 2017 στη Βαρκελώνη.

    Πιο “ώριμη” από ποτέ, η συνεργασία των δύο εταιρειών προσφέρει ένα smartphone με αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία επαγγελματική φωτογράφιση. Δε μένει όμως εκεί, καθώς αποτελεί συνολικά μία κορυφαία πρόταση, με στόχο μόνο το “υψηλότερο” σκαλί της αγοράς.

    p10

    Ποια είναι όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το Huawei P10 να “αλλάξει” κατηγορία και να συναγωνίζεται επαγγελματικές λύσεις; Πώς μπορεί ένα smartphone να προσφέρει φωτογραφίες εφάμιλλες επαγγελματικής ποιότητας, που έως τώρα μπορούσατε να πετύχετε μόνο χρησιμοποιώντας ακριβές φωτογραφικές μηχανές DSLR;

    Το γεγονός είναι ένα: πως η Leica Dual Camera 2.0 της συσκευής δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση της αξίας της. Συνδυάζει δύο φακούς SUMMARIT-H με διάφραγμα F2.2 για το P10 και F1.8 για το P10 Plus και συνολικά χαρακτηριστικά κορυφής: To “παρών” δίνουν δύο αισθητήρες 20MP Monochrome+12MP RGB, υποστηρίζεται λήψη ανάλυσης 4K, είναι διαθέσιμος οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, 4 σε 1 (PDAF + CAF + Laser + Depth) υβριδικό auto-focus, dual-tone flash και 2x υβριδικό zoom.

    P10 group back_gold_dazzling blue_black

    Το νέο Huawei P10, αλλά και το μεγαλύτερο “αδερφάκι” του P10 Plus σας προσφέρουν μία ποικιλία επιλογών στο κομμάτι της φωτογραφίας: από εξαιρετικά πορτρέτα, έως καλλιτεχνικές ασπρόμαυρες πόζες και από ζωγραφική με φως (light paint) έως selfies -μόνοι ή με την παρέα σας- που θα κάνουν τη διαφορά. Ας δούμε τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά αναλυτικά:

    K_1

    Τραβήξτε πορτρέτα, σαν επαγγελματίας!

    Μία φωτογραφία πορτρέτου δεν είναι απλή υπόθεση, όταν όμως το αποτέλεσμα είναι το σωστό μπορεί να προκύψει μία φωτογραφία με τεράστια δύναμη που μπορεί να “πει” την ιστορία του ανθρώπου που απεικονίζει. Η χρήση της Leica Dual Camera 2.0 στο Huawei P10 φέρνει κορυφαίο αποτέλεσμα σ’ αυτό το κομμάτι.

    Αξιοποιεί μία ειδική τεχνολογία 3D ανίχνευσης προσώπου, που μπορεί να αναγνωρίσει 190 διαφορετικά χαρακτηριστικά σημεία του προσώπου σας, για ταχύτερη και ακριβέστερη αναγνώριση χαρακτηριστικών, κάτι που έως τώρα μπορούσατε να πετύχετε μόνο με κάμερες με επαγγελματικούς φακούς.

    Στη λειτουργία πορτρέτου, το Huawei P10, χρησιμοποιώντας το νέο αλγόριθμο βάθους πεδίου, μεταξύ άλλων, σας επιτρέπει να θολώσετε το φόντο μίας φωτογραφίας ώστε να αναδείξετε καλύτερα το πρόσωπο (πρόκειται για το λεγόμενο bokeh effect που χρησιμοποιούν πολλοί αναγνωρισμένοι φωτογράφοι και μάλιστα μπορεί να επαναπροσδιοριστεί μετά τη λήψη της εικόνας).

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Huawei δίνει έμφαση στα πορτρέτα που μπορείτε να τραβήξετε με το P10 και στη διαφημιστική της καμπάνια, που περιλαμβάνει ένα τηλεοπτικό spot με επίκεντρο το ανθρώπινο πρόσωπο και το γεγονός ότι κάθε ένας από μας έχει τη δική του ιστορία. Η καμπάνια πλαισιώνεται μάλιστα από γνωστά πρόσωπα διαφόρων χωρών της Ευρώπης, με την Ελλάδα να εκπροσωπεί η παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη.

    https://www.youtube.com/watch?v=iFNNQULOgFs

    Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που θα θαυμάσουν οι φίλοι σας

    Η πρώτη συνεργασία της Huawei με τη Leica, το P9, εντυπωσίασε με την εξαιρετική μονοχρωματική λειτουργία του, το P10 όμως προχωρά ένα βήμα παραπέρα καθώς αναβαθμίζεται και σ’ αυτό τον τομέα. Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας ακόμη μεγαλύτερο μονοχρωματικό αισθητήρα ανάλυσης 20MP ενώ ο φακός, σε συνδυασμό συνολικά με τις λειτουργίες της κάμερας, παρέχει αποτέλεσμα που αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια της εικόνας, προσφέροντας και καλλιτεχνική διάθεση, που θα κάνει τους φίλους σας να αναρωτηθούν αν έχετε λάβει μαθήματα φωτογραφίας…

    K-8

    Light paint, για πραγματικούς καλλιτέχνες

    Ώρα να γίνετε πραγματικοί καλλιτέχνες και να τραβήξετε φωτογραφίες που έως τώρα θαυμάζατε από επαγγελματίες με εξοπλισμό κορυφής. Όταν η ώρα της …δημιουργίας έρχεται, χρειάζεστε μόνο ένα P10 και τα υπόλοιπα θα τα κάνει αυτό. Οι τέσσερις ξεχωριστές λειτουργίες του (για τις οποίες βέβαια θα χρειαστείτε τρίποδο λόγω της μεγάλης διάρκειας έκθεσης) είναι οι εξής:

    – Car light trails, επιτρέποντας την καλλιτεχνική καταγραφή από τα ίχνη που αφήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τη νύχτα,
    – Light graffiti, δημιουργώντας “γκράφιτι” στον αέρα, κρατώντας για παράδειγμα ένα κερί,
    – Silky water, επιτρέποντας τη λήψη φωτογραφιών ρεόντων υδάτων
    – και, τέλος, Star track, προσφέροντας εντυπωσιακά πλάνα από την κίνηση των αστεριών.

    Λειτουργία Pro, για χρήστες που γνωρίζουν το… κάτι παραπάνω

    Μία κάμερα δε θα μπορούσε ποτέ να πλησιάσει σε επαγγελματικό επίπεδο, αν δε διέθετε πλήρη έλεγχο των παραμέτρων των φωτογραφιών σας. Το Huawei P10 διαθέτει φυσικά μία τέτοια λειτουργία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αλλάξετε χαρακτηριστικά με τα οποία πειραματίζεται κάθε φωτογράφος, όπως το ISO, η ταχύτητα κλείστρου, η εστίαση, ακόμη και η χειροκίνητη ρύθμιση της έκθεσης και της ισορροπίας του λευκού. Ό,τι δηλαδή θα κάνατε ακριβώς αν χρησιμοποιούσατε μία DSLR φωτογραφική μηχανή! Έτσι, αν έχετε ασχοληθεί λίγο με τη φωτογραφία και γνωρίζετε πώς κάθε ρύθμιση μπορεί να βελτιώσει τη φωτογραφία σας μία δεδομένη χρονική στιγμή, έχετε όλα τα μέσα για να τα καταφέρετε, μόνο με το κινητό σας.

    T_8

    Ποιος είπε ότι μία selfie δεν μπορεί να αποτελεί μία ιδιαίτερα ποιοτική φωτογραφία;

    Τα τελευταία χρόνια, κανείς μας σχεδόν δεν έχει ξεφύγει από τη μόδα των selfies, όμως το αποτέλεσμα σε πολλές από αυτές τις λήψεις είναι ερασιτεχνικό κι αυτό γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές δε φροντίζουν εξίσου τις εμπρόσθιες κάμερες των smartphones τους. Στην περίπτωση των P10 και P10 Plus όμως η Huawei δείχνει την έμφασή της σ’ αυτό το κομμάτι, επιλέγοντας την τοποθέτηση εμπρόσθιας κάμερας που και αυτή έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Leica. Ο ολοκαίνουριος αισθητήρας έχει ανάλυση 8MP και διάφραγμα F1.9. Εγγυάται ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ, χάρη σε ένα “έξυπνο” χαρακτηριστικό, απογειώνει τα ομαδικά selfies που συχνά επιλέγετε να βγάλετε με την παρέα σας. Το P10 αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ευρυγώνιας λήψης, όταν εσείς και οι φίλοι σας θέλετε να βγάλετε μία selfie όλοι μαζί, έτσι κανείς δε μένει παραπονεμένος και …εκτός πλάνου.

    Huawei-P10

    Huawei P10 (και P10 Plus): Συνολικά προτάσεις κορυφής

    Πέρα από την υπεροχή στο κομμάτι της φωτογραφίας που αποτελεί βασικό λόγο για να αγοράσετε το Huawei P10 (& P10 Plus), το σύνολο των τεχνικών χαρακτηριστικών αποδεικνύει ότι πρόκειται για μοντέλο για το “υψηλότερο σκαλί” της αγοράς. Το Huawei P10 έρχεται με οθόνη 5,1 ιντσών Full HD, Huawei Kirin 960 SoC4GB RAM, 64GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπαταρία 3.200mAh και λειτουργικό Emotion UI 5.1 βασισμένο στο Android 7.0 Nougat.  To Huawei P10 Plus, από την πλευρά του, διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης Quad HD, 6GB RAM, 128 GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 3.750mAh.

    Το “πακέτο” ενισχύει ο “θησαυρός” χρήσιμων gadgets της εταιρείας που περιλαμβάνεται στη συσκευασία τους. Σημειώστε: powerbank για τις στιγμές που χρειάζεστε ενέργεια εν κινήσει, φορητός φορτιστής συμβατός με την τεχνολογία Super Charge για ταχύτατες φορτίσεις, φορτιστής αυτοκινήτου για “ενέργεια” ακόμη και στις διαδρομές σας, αντάπτορας και καλώδιο USB C/USB A, αλλά και selfie stick για πιο ικανοποιητικές λήψεις.

    Η Huawei έχει φροντίσει να δημιουργήσει μία ιδανική επιλογή για κάθε λάτρη της φωτογραφίας και όχι μόνο. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που αναζητά ο καταναλωτής σήμερα από το smartphone του, απευθύνεται ανοικτά στην premium κατηγορία με το Huawei P10 (& P10 Plus) και δίνει σε κάθε απαιτητικό αγοραστή ό,τι καλύτερο μπορεί να του προσφέρει η τεχνολογία σήμερα. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα και δείτε από κοντά τις νέες προτάσεις: ένα κλικ ίσως είναι αρκετό για να κάνετε μαζί τους το μεγάλο “βήμα” απόκτησης…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles