20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI P50 Series & Nova 9 SE: «H χαρά της δημιουργίας στα… χέρια σου»!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα smartphone, δεν αποτελεί απλώς ένα tech gadget για να περνάμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά ένα «πολυεργαλείο» που βάζει την καθημερινότητά μας στην digital εποχή. H HUAWEI γνωρίζοντας το πόσο μεγάλη σημασία συνηθίζουμε να δίνουμε στη συσκευή μας, κατάφερε για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει ένα δυναμικό line-up συσκευών, το οποίο βασίζεται στην υψηλή αισθητική, τα εξελιγμένα τεχνολογικά features, τις φανταστικές κάμερες και φυσικά την ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει το εμβληματικό brand τεχνολογίας. Για πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα και να δούμε πιο αναλυτικά τους λόγους που μια συσκευή από την οικογένεια των P50 Series (P50 Pro ή P50 Pocket) ή το πιο προσιτό οικονομικά Nova 9 SE  θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την… χαρά της δημιουργίας!

    P50 ProΕπαναπροσδιορίζοντας τις mobile φωτογραφίες!

    H HUAWEI γνωρίζει το πόσο πολυάσχολη και απαιτητική είναι η digital καθημερινότητά μας. Για αυτό και οι συσκευές που ανήκουν στην οικογένεια των P50 έχουν ως στόχο τους  να μετατρέψουν κάθε στιγμή μας σε… εμπειρία. Ξεκινώντας με το P50 Pro, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας ανεβάζει level στην κατηγορία των premium high-end smartphones. To P50 Pro που βαδίζει στον ίδιο δρόμο ποιότητας, όπως και οι προκάτοχοί του επαναπροσδιορίζει την αντίληψη μας στην κατηγορία των flagship smartphones. Οι elegant σχεδιαστικές γραμμές το μεταμορφώνουν σε ένα μίνι – κομψοτέχνημα που δεν θες να το αποχωριστείς με τίποτα από το χέρι σου. O δε συνδυασμός μετάλλου και γυαλιού δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την υψηλή και ανθεκτική κατασκευή του. Μάλιστα, η HUAWEI έχει επενδύσει πολλά και στην οθόνη της συσκευής, καθώς το 3D curved display των 6.6 ιντσών, με refresh rate στα 120Hz και touch sampling rate στα 300Hz, η ναυαρχίδα της HUAWEI προσφέρει μια ανεπανάληπτη και πολυεπίπεδη εμπειρία χρήσης.

    Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον τομέα του mobile photography, το P50 Pro μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα μίνι δημιουργικό studio. Οι λάτρεις των φωτογραφιών από mobile συσκευές πρόκειται να βρουν τον… παράδεισο, φτάνοντας και πολλές φορές ξεπερνώντας το επίπεδο μιας ακριβής επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής. Το camera setup του είναι εύκολα συνώνυμο με την πρωτοπορία και την ποιότητα (η LEICA έχει βάλει και πάλι το χεράκι της), καθώς o συνδυασμός της Dual-Matrix κάμερας, μαζί με την Super Main κάμερα, τους RGB και μονόχρωμους φακούς και τον αισθητήρα multi-spectrum. To P50 Pro στον τομέα της κάμερας αποδεικνύεται ικανό για κάθε πιθανό και… απίθανο «φωτογραφικό» σενάριο, αγγίζοντας τα στάνταρ εικόνας που επεξεργάζεται το ανθρώπινο μάτι. Με περισκοπικούς και υπερ-ευρυγώνιους φακούς και τεχνολογία Optical Image Stabilization μπορείτε εσείς να καθορίσετε το δημιουργικό φωτογραφικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα δικά σας θέλω. Το δε Zoom πραγματικά τα… «σπάει», καθώς φτάνει στα 100x για τους fans της mobile φωτογραφίας που τους αρέσει να… κοιτάζουν μακριά (για την ακρίβεια πολύ μακριά). Η δε εξελιγμένη τεχνολογία των HUAWEI XD Optics, σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε μικρές ατέλειες στις φωτογραφίες σας, δημιουργώντας ένα πραγματικά… αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Κι εάν σας αρέσουν οι selfies και το έχετε βάλει σκοπό να καταπλήξετε τα πλήθη στο Instagram, με stories και photos που θα κάνουν τον λογαριασμό σας να γεμίσει από followers, η selfie cam των 13MP θα σας προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

    Φυσικά, το P50 Pro είναι και ένα μικρό «εργοστάσιο» ισχύος, με το octa-core Kirin 9000 chipset και τα 8 (ή 12GB) RAM να προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις και αστραπιαία αποτελέσματα στο multitasking. Kαι επειδή, καλά τα παραπάνω, αλλά επειδή στην απαιτητική mobile εποχή, το smartphone σας θα πρέπει να… αντέχει, το P50 Pro διαθέτει εκπληκτική μπαταρία στα 4.360MAh, αλλά και δυνατότητα φόρτισης μέσω του φορτιστή SuperCharge (με ισχύ 66W όταν είναι wired και 55W όταν είναι wireless).

    P50 Pocket  – Η Πρωτοπορία στο επίκεντρο!

    H πρωτοπορία και η εξέλιξη είναι δύο έννοιες που βρίσκονται εντυπωμένες στο DNA της HUAWEI και σίγουρα το P50 Pocket αποτελεί τη συσκευή, που επανακαθορίζει την κατηγορία των foldable smartphones. Κομψότητα και elegant χαρακτήρα σε ένα μοναδικό πακέτο που ξεχειλίζει από καινοτομία. To P50 Pocket ξεχωρίζει λόγω του μοναδικού μηχανισμού αναδίπλωσης, ο οποίος βασίζεται στην καινοτόμα τεχνολογία Multi-Dimensional Hinge, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να προσφέρει ασύλληπτη αντοχή. Το HUAWEI P50 Pocket είναι εντυπωσιακά λεπτό, με πάχος μόλις 15,2 mm όταν είναι διπλωμένο και 7,2 mm όταν ξεδιπλώνει, ενώ η «ιδιαιτερότητα» του είναι ότι προσφέρει στον χρήστη του, δύο οθόνες.

    Διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό αναδίπλωσης χάρη στον οποίο καθώς η συσκευή ξεδιπλώνει, το σύστημα ανυψώνεται ώστε ο χρήστης να έχει στη διάθεσή του μια λεία οθόνη. Επίσης, η Multi-Dimensional Hinge τεχνολογία διασφαλίζει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Από όποιο σημείο και εάν το κοιτάξεις, δεν γίνεται να μην θαυμάσεις τον λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό του, αλλά και τις δύο φανταστικές οθόνες του. Συγκεκριμένα, όταν βρίσκεται σε unfolded status, μπορείτε να «παίξετε» με την main OLED οθόνη των 6.9 ιντσών, η οποία διαθέτει aspect ratio στα 21:9 και εντυπωσιακή πυκνότητα στα pixel στα 442ppi. Επιπλέον, σε folded μορφή, το P50 Pocket μπορεί να χωρέσει με χαρακτηριστική άνεση και στην τσέπη του παντελονιού σας! Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ βέβαια, καθώς η μικροσκοπική οθόνη μεγέθους 1 ίντσας είναι όμως όλα τα λεφτά και μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω από το να αναγράφει απλώς την ώρα, την ημερομηνία και να προβάλλει τα notifications που έρχονται στη συσκευή. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι διαθέτει τα δικά της widgets για first και third party apps όπως είναι τα maps, music players και QR Codes, προσφέροντας ουσιαστικά μια σειρά από λειτουργίες που έχουν ως στόχο τους να διευκολύνουν τη ζωή του κάθε χρήστη. Για παράδειγμα, ο χρήστης του P50 Pocket μπορεί να κλείσει τη μεγάλη οθόνη του κινητού όταν έχει ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα πλοήγησης και να παρακολουθήσει την πορεία του μέσω της μικρής οθόνης!

    Πέραν των ξεχωριστών λειτουργιών που προσφέρει, τo P50 Pocket έρχεται με 3 κάμερες, μια main κάμερα στα 40MP, η οποία συνοδεύεται από ultrawide camera στα 13MP και μία ειδική κάμερα των 32MP, η οποία στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των χρωμάτων. Στο εσωτερικό του P50 Pocket βρίσκεται ένα Snapdragon 888 4G chipset, το οποίο συνοδεύεται από 8 ή 12GB RAM και 256 ή 512GB αποθηκευτικού χώρου, με το HarmonyOS να αποτελεί την επιλογή στο software. Και εδώ, σε ότι αφορά στην αυτονομία της συσκευής, η HUAWEI δεν συμβιβάστηκε, για αυτό και το P50 Pocket έρχεται με μπαταρία που διαθέτει μεγάλη διάρκεια ζωής (4.000 mAh) και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης SuperCharge στα 40W.

    Nova 9 SE – Για τους λάτρεις της οικονομίας!

    Σε περίπτωση βέβαια που αναζητάτε μια πιο προσιτή οικονομικά λύση και ψάχνετε για ένα value for money smartphone που όμως να είναι σε θέση να «σηκώσει» ακόμη και τα πιο απαιτητικά tasks, τότε το Nova 9 SE  αποτελεί μια ιδανική επιλογή. Το Nova 9 SE επανακαθορίζει την αντίληψη που έχουμε για την χρηστικότητα και τη δυνατότητα δημιουργίας από τις πιο προσιτές συσκευές. Για αυτό και αποτελεί μια συσκευή «όνειρο» για τους νεαρούς λάτρεις του Vlogging και του content creation, βοηθώντας τους να τραβήξουν και να επεξεργαστούν τα πιο cool videos και τις πιο τεχνικά άρτιες φωτογραφίες, μέσω των ειδικών modes που επιτρέπουν να δώσετε πνοή ακόμη και στα πιο τρελά δημιουργικά σας όνειρα με μερικά… swipes στην οθόνη του smartphone σας. Για παράδειγμα, εάν το TikTok είναι το… «πάθος» σας (ή η κρυφή ένοχη απόλαυσή σας) ή εάν επιθυμείτε να εκτοξεύσετε τα views των videos σας στο YouTube, το Nova 9 SE έχει όλα όσα χρειάζεστε, κάνοντας χρήση εντυπωσιακών οπτικών εφέ που θα ζήλευαν και σκηνοθέτες του… Hollywood!

    H ύπαρξη του main sensor των 108MP προσφέρει λεπτομέρεια που κόβει την ανάσα, ενώ παράλληλα οι βοηθητικοί σένσορες των 8MP (Ultrawide), των 2MP (macro) και 2MP (depth) μπορούν να καλύψουν κάθε σενάριο, βγάζοντας προς τα έξω το δημιουργικό σας ταλέντο. Και επειδή οι φωτογραφικές δυνατότητες του Nova 9 SE είναι παντός καιρού και λειτουργούν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ακόμη κι εκεί που το φως είναι ελάχιστο, δεν χρειάζεται παρά να αφεθείτε στη βελτιωμένη τεχνολογία Super Night Shot, η οποία πολύ απλά θα κάνει τη νύχτα… μέρα! Τα παραπάνω πλαισιώνονται από ένα εντυπωσιακό display 6.78 ιντσών, η οποία έρχεται με refresh rate στα 90Hz και sampling rate στα 270Hz, πράγμα που σημαίνει ιδανική απόκριση και στον τομέα του mobile gaming. Και επειδή η HUAWEI γνωρίζει ότι οι πιο νεαροί χρήστες, συνηθίζουν να «λιώνουν» τη συσκευή τους, το Nova 9 SE, υποστηρίζει την τεχνολογία HUAWEI SuperCharge 66W, η οποία επιτρέπει τη φόρτιση του κινητού σε ποσοστό 60% μέσα σε μόλις 15 λεπτά και στο 100% σε 36 λεπτά!

    Ασυναγώνιστη τριπλέτα!

    Είτε επιθυμείτε το απόλυτο camera phone της αγοράς (P50 Pro), είτε θέλετε να μυηθείτε στον κόσμο των foldables, είτε αναζητάτε μια οικονομική συσκευή που να ξεχωρίζει όμως στο κομμάτι του content creation (Nova 9 SE), η HUAWEI μας αποδεικνύει ότι οι λύσεις της είναι για μια ακόμη φορά όχι μόνο «ακαταμάχητες» αλλά και… «ασυναγώνιστες»!

    ****

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles