15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Huawei smartphone χωρίς Google Services; Κι όμως υπάρχει λύση με το Gspace (και είναι σούπερ εύκολη)!

    H αδικαιολόγητη σύγκρουση ανάμεσα στις Η.Π.Α και στην Huawei, η οποία ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια επί προεδρίας Trump, είχε εννοείται και μια πολύ σημαντική «παράπλευρη» απώλεια για τον μέσο χρήστη… Με τρόπο καταχρηστικό, η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε στην κινεζική εταιρεία να κάνει χρήση του software που προέρχεται από εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων και όπως όλοι γνωρίζουμε, μία εξ’ αυτών ήταν και η Google. Ως γνωστόν, αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να απαγορευθεί η χρήση των υπηρεσιών της Google μέσω των mobile συσκευών της Huawei. Παρόλα αυτά, για μια εταιρεία «κολοσσό» όπως είναι η Huawei, η συγκεκριμένη πράξη θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το «τέλος» της αρχής και αυτό γιατί η κινεζική εταιρεία επένδυσε πολλούς πόρους, έτσι ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο της απώλειας των Google Services.

    Απαντώντας όμως στις προκλήσεις και στα «δύσκολα» που της έβαλε η Κυβέρνηση των Η.Π.Α, η Huawei ανέπτυξε περαιτέρω το Harmony OS, το δικό της λειτουργικό σύστημα, ενώ στη συνέχεια επένδυσε στον εμπλουτισμό του Huawei App Gallery, ενός δικού του store που γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Ενδεικτικό είναι ότι αυτή τη στιγμή το Huawei App Gallery αριθμεί περισσότερους από 560 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, ενώ μάλιστα σε αυτό φιλοξενούνται εκατοντάδες διαφορετικές εφαρμογές (από τον χώρο των social media μέχρι τον τραπεζικό κλάδο) που έχουν ως στόχο να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Επιπλέον, όσο η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναπτύσσεται, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν τα applications που δεν διατίθενται ακόμα μέσω AppGallery, χρησιμοποιώντας το Petal Search, το οποίο διατίθεται μέσω του AppGallery και είναι απόλυτα ασφαλές για τον χρήστη, σέβεται την ιδιωτικότητά του και δεν εκθέτει τη συσκευή σε κακόβουλο λογισμικό.

    Ωστόσο, εύλογα θα υπάρχουν ακόμη αρκετοί χρήστες, οι οποίοι θα αναρωτιούνται για το τo εάν υπάρχει τρόπος για ένα smartphone της Huawei να διαχειριστεί τα Google Services. Και αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολα οι χρήστες μπορούν να αποχωριστούν την ευκολία που χαρίζει η Google (μην ξεχνάμε εδώ και τη δύναμη της «συνήθειας» που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο). Στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί ορισμένα workarounds, τα όποια επέτρεπαν σε ένα smartphone της Huawei να «δεχθεί» ξανά τις υπηρεσίες της Google, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτό απαιτούσε μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία. Τώρα με την εφαρμογή Gspace, την οποία μπορούν να κατεβάσουν όλοι οι χρήστες από το App Gallery, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Ελάτε να δούμε παρακάτω πόσο απλό είναι… 

    Βήμα 1: Gspace downloading από το App Gallery της Huawei

    Το πρώτο σας βήμα είναι να συνδεθείτε στο App Gallery, αφού πρώτα έχετε δημιουργήσει το λογαριασμό σας και να εγκαταστήσετε το Gspace (καταλαμβάνει μόλις 8.7MB) στο Huawei smartphone σας.

    Βήμα 2: Τα πρώτα βήματα

    Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση δεν έχετε παρά να πατήσετε στο Start, και στη συνέχεια να δώσετε πρόσβαση στην εφαρμογή σε αυτά που θα σας ζητήσει. Αμέσως μετά θα πρέπει να κατεβάσετε το απαιτούμενο software kit (πατώντας απλώς στην επιλογή “Continue”).

    Βήμα 3: To σετάρισμα

    Αφού ολοκληρωθεί το installation (σε ορισμένες συσκευές έχει παρατηρηθεί ότι κολλάει στο 66%, για αυτό χρειάζεται να του δώσετε λίγο χρόνο), στη συνέχεια δεν έχετε παρά να το βρείτε στα εγκατεστημένα applications σας και να το τρέξετε, έτσι ώστε να μπείτε στο περιβάλλον της εφαρμογής.

    Πολύ συχνά θα σας εμφανιστεί το μήνυμα: “The Device isn’t Play Protect Certified”. Πατήστε στο OK (ή στο Κατάλαβα) και στην πρώτη οθόνη που θα συναντήσετε, θα βρείτε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζει το Gspace.

    Βήμα 4: Κατέβασμα εφαρμογών

    Ξεκινήστε πρώτα με το Google app, όπως θα διαπιστώσετε θα σας μεταφέρει κανονικά στο Play Store, όπου εκεί το μόνο που έχετε να βάλετε είναι να βάλετε το Gmail σας και να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή.

    Πέραν όλων των applications των Google Services που απαρτίζουν το οικοσύστημα της Google (Maps, Gmail, YouTube κ.ά), μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε και άλλες εφαρμογές που ανήκουν στις «απαγορευμένες», όπως είναι για παράδειγμα το Facebook, Instagram, Shazam, HBO Max κ.ά.

    Βήμα 5: Τελικές Συμβουλές

    Σε περίπτωση που εξακολουθεί να σας εμφανίζεται το μήνυμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα notifications, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Gspace υποστηρίζει στην free έκδοση του, διαφημίσεις. Σε περίπτωση που θέλετε να μην σας ενοχλούν όταν ανοίγετε μία εφαρμογή μέσω του Gspace, μπορείτε να πληρώσετε ένα από τα διαθέσιμα VIP πακέτα που προσφέρει η εφαρμογή.

    Όπως θα διαπιστώσετε η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη! Μην χάνετε άλλο χρόνο, δοκιμάστε το!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μεγάλη ευκολία! Διάβασα τον οδηγό και το εγκατέστησα και δουλεύει σφαίρα στο P40 Pro μου!

    2. Το δοκίμασα – Είναι πολύ καλό που μπορώ να έχω Google και άλλες εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες στο Huawei App Gallery!

    3. Δεν μου δούλεψε, παρόλο που ακολούθησα τα βήματα σχολαστικά όπως τα περιγράψατε στο παραπάνω άρθρο…

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles