22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η “αλματώδης” ανάπτυξη της Huawei. Τρίτη στην αγορά smartphones παγκοσμίως σύμφωνα με την IDC

    Η Huawei κερδίζει έδαφος από τη ZTE και τη Sony, επιτυγχάνοντας να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, μετά τη Samsung και την Apple.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η Huawei παρουσιάζει ανάπτυξη κατά 89,5% την τελευταία χρονιά, επιτυγχάνοντας να αποστείλει 10,8 εκατομμύρια smartphones στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2012. Αυτό την τοποθετεί στην τρίτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές, πίσω από την Samsung που απέστειλε 63,7 εκατομμύρια μονάδες και την Apple με 47,8 εκατομμύρια.

    Τους πέντε πρώτους κατασκευαστές συμπληρώνουν η Sony με αποστολές 9,8 εκατομμυρίων smartphones και η ZTE με 9,5 εκατομμύρια. Και οι δύο αυτές εταιρείες παρουσιάζουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 55,6% και 48,4%, αντίστοιχα, κατά το τελευταίο έτος. Όλοι περιμένουν, βέβαια, και τα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου, για να δουν τις νέες δυναμικές των εταιρειών, που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει MWC 2013.

    Όσον αφορά τώρα τα ποσοστά που συγκεντρώνει κάθε μία από τις εταιρείες ως μερίδια αγοράς, η Samsung είναι επικεφαλής με 29%, για να ακολουθήσει η Apple με 21,8%, η Huawei με 4,9%, η Sony με 4,5% και η ZTE με 4,3%.

    “Το γεγονός ότι η Huawei και η ZTE βρίσκονται ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές smartphones σηματοδοτεί μία σημαντική αλλαγή για την παγκόσμια αγορά” σημειώνει ο Ramon Llamas, στέλεχος της ομάδας της IDC. “Και οι δύο εταιρείες παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη δίνοντας έμφαση σε μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού, παράλληλα όμως τα τελευταία τρίμηνα έχουν στρέψει την προσοχή τους και σε συσκευές υψηλότερων κατηγοριών. Επιπλέον, και οι δύο έχουν στραφεί από πλευράς βιομηχανικού σχεδιασμού σε μεγαλύτερες οθόνες και μικρότερες συνολικά διαστάσεις συσκευών, καθώς και ενσωμάτωση σ’ αυτές καινοτόμων εφαρμογών και εμπειριών”.

    Να θυμίσουμε ότι τα παραπάνω νούμερα αφορούν την αγορά των smartphones και όχι συνολικά των κινητών τηλεφώνων.

    Πηγή: Information Week

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles