15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI Watch Fit 2 Hands-On Review: To fitness tracker που τα κάνει όλα και… “συμφέρει”!

    Η HUAWEI ενισχύει διαρκώς το προϊοντικό της portfolio που σχετίζεται με τον κόσμο των wearables, καθώς πρόκειται για μια κατηγορία που βρίσκεται σε τεράστια ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός, τα wearables γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένα, με νέα καινοτόμα features και λειτουργίες που ξεφεύγουν από την απλή χρονομέτρηση της αθλητικής δραστηριότητας ή της μέτρησης – κατανάλωσης των θερμίδων, με τα smartwatches να μετατρέπονται σιγά σιγά σε έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο ευεξίας, αλλα ένα gadget που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. H HUAWEI φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση των εταιρειών που εξελίσσουν διαρκώς τα wearables της και το Watch Fit 2 αποτελεί την πρόταση της στην mid-range κατηγορία (από €129), στην οποία όμως δεν θυσιάζονται τα premium χαρακτηριστικά και οι εξελιγμένες λειτουργίες. Για να το δούμε και πιο αναλυτικά…

    Η εμφάνιση ενός smartwatch πάντοτε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός χρήστη και σίγουρα το Watch Fit 2, πρόκειται για ένα tech προϊόν που αμέσως τραβάει το βλέμμα. Οι κομψές σχεδιαστικές γραμμές κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ τα ποιοτικά υλικά κατασκευής αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κομψού ρολογιού της HUAWEI . Να σημειωθεί οτι η έκδοση Active έχει συνθετικό case ενώ τα Classic και Elegant έχουν αλουμινένιο και γι’αυτό είναι ελαφρώς βαρύτερα χωρίς το λουράκι (30 έναντι 26 γραμμαρίων). Οι χρωματικές επιλογές είναι πολλές, όπως και τα (εύκολα) εναλλάξιμα λουράκια. Μπορείτε να τις δείτε όλες στη σελίδα του προϊόντος και διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση.

    Επίσης, όπως όλα τα smartwatches που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αντοχή, έτσι και το Watch Fit 2 διαθέτει αδιαβροχοποίηση στις 5ATM και το γυαλί της οθόνης του αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό απέναντι σε… κακοτοπιές και κακουχίες. Η πρόταση της Huawei διαθέτει ένα physical button, ενώ στο πίσω τμήμα της συνδέεται μαγνητικά ο ειδικός φορτιστής.  

    H εξωτερική εμφάνιση με τον λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό σίγουρα ανήκει στα δυνατά σημεία του Watch Fit 2, όμως και το… εσωτερικό του μετράει! Συγκεκριμένα, το Watch Fit 2 διαθέτει οθόνη AMOLED στις 1.74 ίντσες με καμπυλωμένο γυαλί, προσφέροντας ανάλυση 336×480 pixels και πυκνότητα στα που αγγίζει τα 336ppi. Με πολύ καλή ακρίβεια, σωστά χρώματα και γρήγορη απόκριση, το Fit 2 είναι ένα smartwatch που αν μη τι άλλο προσφέρει μπόλικη ευελιξία στον user. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί η πρόταση της HUAWEI έρχεται με αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση μουσικής κ.λπ. και μπορεί να μετατραπεί σε έναν υπερπολύτιμο σύμβουλο υγείας, αλλά και σε έναν ικανότατο virtual coach που προσφέρει άνεση και ευεξία 24/7.    

    To HUAWEI Watch Fit 2 αναγνωρίζει 97 αθλητικές δραστηριότητες και υποστηρίζει 7 modes προπονήσεων που έχουν ως στόχο να σας κρατήσουν για πάντα σε φόρμα (όπως τρέξιμο, περπάτημα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, κολύμβηση σε πισίνα κ.ά.), ενώ φυσικά περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της δημιουργίας των δικών σας customized modes. Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το Watch Fit 2 προσφέρει μια σειρά από μετρήσεις, μέσω των σύγχρονων και εξεικευμένων αισθητήρων του. Έτσι λοιπόν η πρόταση της Huawei εκτός από την κατανάλωση θερμίδων και των υπολογισμού των βημάτων, δύναται να προσφέρει καταγραφή των παλμών και της καρδιακής σας λειτουργίας, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, αλλά και την λειτουργία του ύπνου σας.

    Φυσικά, από το μενού δεν λείπει και η καταγραφή του στρες, το οποίο όλοι γνωρίζουμε το τι μπορεί να προκαλέσει και το πόσο μπορείτε να υποβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Σε συνεργασία με το πάντοτε ενημερωμένο HUAWEI health app και προσφέροντας τεράστια ακρίβεια στις μετρήσεις το Watch Fit 2 έχει όλα όσα ζητάει τόσο ο casual, όσο και απαιτητικός χρήστης. Επιπλέον, το Watch Fit 2 διαθέτει ενσωματωμένο GPS, εμφανίζει όλες τις ειδοποιήσεις από τα social media με τα οποία είναι συνδεδεμένος ο χρήστης και όπως όλα τα wearables της HUAWEI έρχεται με ένα μεγάλο library από always-on watchfaces που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για την φαντασία τους. Να σημειωθεί οτι η μεγάλη οθόνη του επιτρέπει να ορίσετε και μια φωτογραφία από το κινητό σας ως wallpaper, κάτι που σπάνια βλέπουμε σε smartwatch. Η σωματική σας λειτουργία και δραστηριότητα καταγράφονται 24/7, αν το θέλετε, και σας βοηθούν να πετύχετε το επιθυμητό επίπεδο ευεξίας και fitness. Για το γυναικείο κοινό, το Fit 2 μπορεί να παρακολουθεί ακόμα και τον κύκλο σας, για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο χωρίς ξεχωριστά apps.

    Επίσης, υποστηρίζεται NFC αλλά μόνο στις Classic και Elegant εκδόσεις, όχι στην Active, κάτι που πρέπει να έχετε υπ’όψιν πριν επιλέξετε. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο σας επιτρέπουν να δεχθείτε κλήσεις μέσω του Watch Fit 2 από το κινητό σας, αρκεί να είναι εντός εμβέλειας. Υποστηρίζονται, επίσης, φωνητικές εντολές στον AI βοηθό και γενικά ό,τι θα περιμέναμε από ένα σύγχρονο, premium smartwatch! Τέλος, η αυτονομία της συσκευής μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 10 ημέρες, ενώ με εντατική χρήση μπορεί να φθάσει τις 7 ημέρες, με την φόρτιση να γίνεται μέσω του μαγνητικού USB καλωδίου στα 5W.

    Με το Watch Fit 2, η HUAWEI πετυχαίνει ένα ιδιαίτερο sweet spot, καθώς πρόκειται για ένα άκρως εξελιγμένο και «πλούσιο» σε features smartwatch, το οποίο όμως διατίθεται σε τιμή που δεν ξεπερνάει τα 130. Αδιαμφισβήτητα, τα looks τα έχει, τις πλούσιες λειτουργίες της έχει κι όλα αυτά συνδυάζονται με την… προσιτή τιμή, οπότε είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartwatch, το οποίο θέτει νέα υψηλά στάνταρ στην «value for money» κατηγορία και τα κάνει όλα και… συμφέρει!   

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles