17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Watch Fit Hands-On Review: “Όταν η premium αίσθηση συναντάει την budget-friendly φιλοσοφία”!

    Αναμφίβολα, το Watch GT2 Pro φέρει δικαίως τον τίτλο του απόλυτου “high-end” smart watch και να ενσωματώνει πλήρως την ανεναπανάληπτη premium αισθητική που χαρακτηρίζει ένα πανίσχυρο έξυπνο ρολόι. Ωστόσο, η Huawei δεν “ξεχνάει” και τους πιο mainstream καταναλωτές, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στον καρπό τους, ένα έκπληκτικό smart watch υψηλής τεχνολογίας, το οποίο όμως δεν απατείται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να το αποκτήσουν! Το Watch Fit λοιπόν διαθέτει μια πιο “Mid-range” προσέγγιση και προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο user που λατρεύει τα wearables… Για πάμε λοιπόν να το δούμε όμως και πιο αναλυτικά… 

    Ανοίγοντας την κυβική συσκευασία εμφανίζεται το ρολόι και στα ενδότερα, ένα καλώδιο φόρτισης USB με δυο pins, το οποίο είναι μαγνητικό και “κουμπώνει” στο πίσω μέρος του ρολογιού. Είχαμε στη διάθεσή μας το ρολόι με το Mint Green λουράκι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και λουράκια σε διαφορετικά χρώματα (ροζ και μαύρο), εναλλάξιμα με πολύ εύκολο τρόπο, έτσι μπορείτε να έχετε ένα “σπορτιφ” λουράκι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά κανόνα αλλά και ένα πιο “σοβαρό” για ειδικές περιστάσεις.

    Το σώμα του ρολογιού είναι μαύρο, ασημί ή rose gold, ανάλογα με το μοντέλο, από ανθεκτικό πολυμερές και με ανθεκτικό κρύσταλλο να καλύπτει την οθόνη του, το οποίο διαπιστώσαμε πως δύσκολα γρατζουνιέται υπό κανονικές συνθήκες και θα πρέπει να είστε πολύ άτυχοι ή απρόσεκτοι για να το χαράξετε/ραγίσετε. Φυσικά το ρολόι είναι αδιάβροχο και στεγανό σε πισίνα ή στη θάλασσα (5 ATM), αν και η εταιρεία τονίζει πως δεν ενδείκνυται για καταδύσεις σε μεγάλα βάθη ή για έκθεση σε μεγάλη πίεση/ταχύτητα νερού (π.χ. jet ski).

    Οι διαστάσεις του είναι compact και μπορεί να φορεθεί ανεξαρτήτως… outfit ενώ το βάρος του μαζί με το λουράκι είναι κοντά στα 35 γραμμάρια, καθιστώντας το ελαφρύ και ξεκούραστο στη χρήση. Η οθόνη είναι AMOLED, 1,64″ με ανάλυση 456×280 pixels και φυσικά υποστηρίζει αφή και gestures, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχει ένα πλήκτρο,για την χρήση των διάφορων επιλογών του μενου. Στο εσωτερικό του Watch Fit βρίσκουμε 4GB αποθηκευτικού χώρου που στην πράξη χωράει έως 500 MP3 tracks σύμφωνα με την εταιρεία. Έτσι, μπορείτε να αποθηκεύσετε τοπικά τη μουσική σας στο ρολόι (μέσω Bluetooth από το Huawei Health app του smartphone σας) και να το συνδέσετε ασύρματα με τα Bluetooth (υποστήριξη BT 5.0, LE) ακουστικά σας, ώστε να ακούτε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, χωρίς να έχετε το κινητό μαζί σας.

    Το Watch Fit έχει δόνηση και σας ειδοποιεί για εισερχόμενες κλήσεις, με δυνατότητα απόρριψής τους. Μπορείτε, φυσικά, να δείτε SMS, emails και λοιπά notifications ενώ η μεγάλη ποικιλία watchfaces (και η δυνατότητα παραμετροποίησής τους) θα σας ικανοποιήσει. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, ξυπνητήρι κ.λπ, αν και προφανώς απουσιάζουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως βαρόμετρο, πυξίδα, υψόμετρο κ.λπ, που βρίσκουμε στα ακριβότερα ρολόγια της Huawei.

    Στο πίσω μέρος του υπάρχει οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών (TruSeen 4.0) που λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά και μπορεί να ανιχνεύει τους παλμούς σας 24/7. Επίσης βρίσκουμε και εδώ δυνατότητα για μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2) μέσω smartwatch. Φυσικά υποστηρίζεται η παρακολούθηση του ύπνου σας (TruSleep 2.0) αλλά και η ανίχνευση του stress σας (TruRelax), ενώ μπορεί να σας καθοδηγήσει σε ασκήσεις αναπνοών ώστε να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Από πλευράς fitness tracking, το Fit έχει σχεδόν όλες τις δυνατότητες που βρίσκουμε και στα ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας, ακόμα και ενσωματωμένο GPS, ενώ σε συνεργασία με το Huawei Health που έχει εξελιχθεί σε μια ικανότατη πλατφόρμα, παρέχει λεπτομερή ανάλυση της φυσικής σας δραστηριότητας. Υποστηρίζει 96 προσαρμοσμένα προγράμματα άθλησης, τα οποία καλύπτουν 11 κατηγορίες αθλημάτων. Οι δραστηριότητες που καλύπτει το smartwatch ποικίλουν, από breakdancing μέχρι παρκούρ, από αναρρίχηση μέχρι yoga και από μπαλέτο μέχρι μποξ. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας το Fit καταγράφει δεδομένα όπως διάρκεια, θερμίδες, καρδιακούς σφυγμούς, πρόοδο άσκησης, αποθεραπεία κ.α. και στο τέλος της προπόνησης παραδίδει στον χρήστη χρήσιμες πληροφορίες αλλά και ένα γράφημα με όλες τις πληροφορίες, το οποίο μπορεί να μοιραστεί στα social media, αν το θέλει.

    Tο σημαντικότερο, όμως, είναι το ενσωματωμένο GPS το οποίο σημαίνει πως μπορείτε να πάτε για τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία, αναρρίχηση κ.λπ. χωρίς να χρειάζεστε το smartphone σας για να καταγράφει τη διαδρομή σας και λεπτομέρειες για την απόσταση, το υψόμετρο κ.λπ. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για πολλούς χρήστες που δε θέλουν να έχουν μαζί το κινητό τους ενώ αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους και πλέον είναι αρκετά προσιτό, αφού η τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 150 ευρώ.


    Κλείνουμε με την αυτονομία, που είναι πολύ σημαντική σε μια τέτοια συσκευή. Η Huawei υπόσχεται 10 ημέρες χωρίς φόρτιση με 24/7 μέτρηση καρδιακών παλμών, παρακολούθηση ύπνου, 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα (με GPS), 50 notifications και 3 ξυπνητήρια/alarms την ημέρα και ενεργοποίηση οθόνης 200 φορές την ημέρα. Με 500 ενεργοποιήσεις οθόνης την ημέρα και 60 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, η αυτονομία πέφτει στις 7 ημέρες. Ρεαλιστικά, λοιπόν, αν αθλείστε κάθε μέρα ανελλιπώς για 30-60 λεπτά, θα φορτίζετε το Fit κάθε 3-4 ημέρες, ανάλογα και με το αν έχετε ενεργοποιημένο το AOD ή όχι.

    Το Huawei Watch Fit θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο για προπαραγγελία μέσω των μεγάλων αλυσίδων τεχνολογίας. Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός fitness tracker και smartwatch, αρκετά προσιτό, με ελκυστική εμφάνιση (αλλά και εν δυνάμει διακριτικό) και πολλές δυνατότητες. Το τελικό πόρισμα είναι οτι δύσκολα θα βρείτε ψεγάδι στο μοντέλο αυτό, είτε το κρίνετε σαν smartwatch, είτε σαν fitness tracker, δεδομένης της τιμολογιακής του κατηγορίας.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles